Sydney Gregan: ‘n Negatiewe toekomsverwagting?

Terwyl die tweede fase van die kommunistiese revolusie begin stoom kry en die land se wiele duidelik besig is om af te val, is die vraag: Wat nou gemaak in hierdie omstandighede?

Dis reeds baie duidelik dat die studente-onrus oor baie meer gaan as blote studiegelde. Dit gaan daaroor om die laaste vestings van die blanke te vernietig. Daarom is die pogings van studente (hoe verdienstelik ook al) om Totius se standbeeld op die Noordwes-kampus van die Pukke te beskerm, futiel. Dis futiel omdat hulle rektor en sy hele raad slapgatte is. ‘n Beter woord om sulke lafhartigheid te verwoord, ontbreek ongelukkig. Terwyl studente nog iets van hulle patriotisme wys, gee die owerhede van Afrikaanse kampusse oor en lieg hulle vir studente oor die uiteinde van hulle oorgawementaliteit.

In 1983 het enkele studente aan die RAU gewaarsku dat dit nie sal eindig by ‘n kwota anderskleurige studente nie, maar dat RAU van gedaante sal verander deur die toelating van swartes. Hulle is toe uitgelag. Dié wat gelag het, sit seker nou in Australië. Maar hulle is destyds deur die Broederbond-rektor professor Pieter de Lange verseker dat dít wat nasionaal-gesinde studente beweer het, nooit sou gebeur nie! Waarom sal dit dan anders gesteld wees op Potchefstroom? Dít terwyl dié voorslagkommunis, Blade Nzimande, juis die minister van onderwys is. Dis tog getik om anders te wil dink en droom.

Ja, elke universiteit sal omvorm word tot ‘n tipiese Afrika-instelling waar standaarde vernietig sal word sodat elkeen ‘n graad op ‘n skinkbord sal ontvang. As gesien word hoe hierdie studente optree en hoe hulle lyk, is dit ‘n ope vraag of die Afrikaner enigsins met sulke mense geassosieer wil word.

Elders in die land gaan dit nie enigsins beter nie. Terwyl die geldeenheid maandeliks verswak, word berig dat dit met die banke uitstekend gaan! Tog interessant, nè! Terwyl die gewone burgers dus maand vir maand verarm, spog banke en groot maatskappye met rekordwinste. Terwyl die land afgebreek word, juig die superelite oor hulle rykdomme wat meer word. Duidelik pas die sosialisme wat die ANC toepas hierdie bevoorregte groepie. En dít terwyl die gewone burger nog glo dat ons ‘n kapitalistiese staat is!

Die einde is nog lank nie in sig nie. Nasionaal-gesinde Afrikaners het gewaarsku dat grootskaalse onteiening sal plaasvind onder ‘n ANC-bewind. Hulle is begroet met die Rooikappie-storie dat ‘n Nee-stem destyds sou beteken dat die VSA se oorlogskepe dae later aan ons kus sou wees! Foeitog. Hoe naïef was sommige nie gewees nie. Verbeel jou, die VSA val Suid-Afrika aan omdat hy nee sou stem. Die ironie is dat die einste VSA se geduld nou kennelik opraak met ‘n regime wat hom uitdaag deur waansinnige beleidsrigtings. Eintlik hoef die VSA net weer sanksies toe te pas om hierdie wankelrige staat binne enkele dae op sy knieë te bring.

Maar terug by onteiening. Onteiening is ‘n sine qua non in ‘n sosialistiese staat. Veral in daardie state waar die regime nou “van links” deur die EFF gedwing word om aan die eise van die gepeupel te voldoen. Die ANC-regime het vir hom ‘n nomenklatuur daargestel wat die ANC aan bewind moes hou solank die ANC vir hierdie nomenklatuur sorg. Die EFF het egter ‘n knuppel in die hoenderhok geword wat die nomenklatuur benoud laat rondfladder, min wetende dat alles haarfyn beplan is. Heel moontlik nie vanuit die ANC-geledere self nie, maar in alle waarskynlikheid deur die geldmagte. Die geldmagte floreer in state waar chaos heers omdat hulle in sulke omstandighede eiendomsreg (van alles) sentraliseer in die hande van ‘n uitgesoekte elite. Absolute rykdom kan net plaasvind indien die hulpbronne gemonopoliseer word. Dit kan net gebeur in ‘n toestand van onrus en chaos. Daarom — private eiendomsreg móét en sál sneuwel. Die superkapitalistiese staat wat nou vorm aanneem, is in wese ‘n sosialistiese staat. Uiteindelik sal die verhogings wat die nomenklatuur vir hulleself so gereeld ruimskoots toestaan ook niks werd wees met ‘n geldeenheid wat waardeloos is nie. Grootskaalse armoede is inderdaad vir meeste op die horison.

Ja, op elke front lyk dit uiters droewig. Van die Afrikaanse kerke wil ek nie eers praat nie. Die kerkleiding in hierdie kerke wil die revolusie ter wille wees, eerder as die ware evangelie verkondig. Hulle einde is in klippe gekap. Die kerk het die aanvoorwerk vir hierdie revolusie gedoen en die revolusie sal hulle ook verorber. Die DA wil ten alle koste swart ondersteuners kry en dank lede af wat dit waag om ‘n positiewe opmerking oor PW Botha van alle mense te maak. Besef die DA nie dat PW die pad vir hulle oopgemaak het met sy oorgeebeleid van destyds nie? Hulle behoort hom te vereer!

Nou is die vraag: Wat van Solidariteit en Afriforum en al hulle vertakkings? Op die oog af lyk dít wat gedoen word goed vir enigeen wat die saak slegs op die korttermyn beskou. Daar word geveg vir Afrikaans, vir individue se burgerregte, en so meer, en protes word oor baie sake aangeteken. Baie mooi. Maar daar word om die dood nie gepraat van die vryheid (selfbeskikking) van die Afrikaner in sy eie land nie. En enigeen wat durf waag om te “regs” te wees, word persona non grata. Vra maar vir Dan Roodt en Steve Hofmeyr. So terloops, ek het lank laas so ‘n idiotiese opmerking gehoor soos die uitlating dat Die Stem (ons ware volkslied) mense emosioneel skade berokken! As Die Stem egter saam met die afgodslied gesing word dan is daar kwansuis geen skade nie… Ek beleef weer die absolute teendeel. Sedert 1994 kook my bloed elke keer (met onherstelbare skade) as Afrikaners (waarvan Heyneke Meyer seker die koek vat!) hierdie afgodslied sing asof dit die laaste keer is dat hulle gaan sing. Ek verneem Meyer moet ‘n nekoperasie na die Wêreldbeker ondergaan…

So waar laat dit ons? By ‘n negatiewe uitkyk oor alles in hierdie land? Waarskynlik. Dat daar geen oplossing is nie? Moontlik ja. En dis juis die probleem. Omstandighede word aangespreek, terwyl die oorsaak ten alle koste vermy word. Wat ons volk nodig het, is ‘n politieke oplossing en nie oplossings vir sosiaal-maatskaplike probleme wat vir seker sal misluk in hierdie verbrokkelende staat wat juis ten doel het om die Afrikaner ten gronde te rig nie. Jy kan alleen ‘n positiewe toekomsverwagting hê as jy ‘n politieke oplossing bedink en bewerk wat volkome vryheid vir jou volk ten doel stel.

Daarsonder moet jy nie verbaas wees as jy van dag tot dag lewe en uitkoms soek in ‘n rugbyspan wat te veel betaal word en wat boonop geheel en al aan die nuwe bedeling toegewy is nie.

Dr. S.H. Gregan is ‘n prokureur van Nylstroom en ‘n graduandus van die R.A.U. wat reeds jare lank in die politiek aktief is.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • ThysH

  Dag Sydney. Goed om te sien jy is nog aktief en vol lewe!

  Ek stem met so baie wat jy hier se^, saam – en het ook al sulke sentimente hier uitgespreek. Maar as jy dan teen die einde kom met pleidooie vir “politieke oplossings” kan ek nie help om te wonder watse politieke oplossings jy in gedagte het – en dink kan werk nie.

  Dis nie dat ek “oplossings” soos ‘n eie volkstaat of selfs net ‘n eie stuk grondgebied minag of nie steun nie. Inteendeel, ‘n volkstaat bly die ideaal, maar helaas gaan dit nie in die huidige omstandighede en onder enige swart regering bereikbaar en uitvoerbaar wees nie. Hulle sal enigiets van die aard eenvoudig in die kiem smoor – en met geweld as hulle dit nodig vind – en geen haan sal erens in die wereld kraai nie!

  Met Soliforum se idees van “bemagtiging” kan ek ook nie saamgaan nie want dit klink alteveel vir my soos pliedooie vir “samewerking” met die regeerders. Miskien is ek verkeerd, maar hulle sal my eers moet oortuig dat hulle dit wel goed bedoel met die Afrikaner.

  Jaap Kelder en sy span wat hard werk aan beoogde wetgewing in terme van die konsep van “selfbeskikking” soos in die Grondwet vervat, is ‘n aanvaarbare en geloofbare groep, maar ek is bevreees dat selfs daardie idee skipbreuk gaan ly as dit in die swartoorheersde parlement moet kom – indien dit selfs die Parlement sou haal! Maar daardie pad moet seker geloop word – en daarom steun ek hulle nog.

  Maar wat sal dan werk? Dit is nie net ‘n vraag aan jou nie, maar aan so vele ander wat se^ ons moet ‘n oplossing kry – en dis ‘n vraag wat ek myself dikwels afvra.

  My beskeie maar polities goedingeligte mening (jy sal seker onthou dat ek doer in die ontstaansjare van die HNP reeds kniediep in die politieke joernalistiek gestaan het – saam met mense soos Beaumont S en later APT en Connie M) is dat daar net twee dinge is wat op die oomblik prakties is.

  Die een is die vestiging van nog kleiner gebiede soos Orania, Kleinfontein en blykbaar nou ook doer in die NoordKaap. Ek vermoed – en hoop – dat verdere optrede deur die ANC soos Afrikaans op skole afskaf, nog meer wittes uit poste en werk jaag, ens. hierdie proses kan versnel. Meer mense gaan besef dat sulke gebiede eintlike hulle enigste oorlewingskans is.

  Die tweede is om ‘n Afrikanergebaseerde kontantekonomie behoorlik aan die gang te kry. My slagspreuk hier is: Kontant in die hand laat rek jou rand”. Dit is ‘n harde kontant ekonomie waar Afrikaners slegs van Afrikaners gebruik maak waar dit kan – en alles sonder kwitansies en papiere en natuurlik sonder BTW en sulke dinge geskied! Dit kan veral goed werk met loodgieters, elektrisiens, motorhawes en ander derglike dienste en besighede. En natuurlik gemeenskapsbanke soos in Kleinfontein en Oranjekas. Ek wil glo dat daar in die Moot en Noordelike dele van Pretoria en op kleiner dorpe ‘n geleentheid is vir ‘n jong ondernemende Afrikaner om ‘n maandelikse blaadjie te versprei waarin slegs Afrikanerbesighede wat kontantindiehand-besigheid doen, mag adverteer. Hierdie is dinge wat NOU al gedoen kan word.

  • Chrisjan

   Ek hou van jou idees. Afrikaners het ongelukkig nie meer geld in die hand nie.

   Dit voel vir my die sterkste moonthede regdeur die geskiedenis het 3 goed in gemeen. Hulle besit die media, het ‘n strategiese plan van oornane en het n moer sterk weermag.

   Of ons nou wil of nie, en met my hele wese wil ek nie, sal die enigste uitkom wees om die kryg op te neem.

   Tot dan moet ons maar ophou kla en die knieg gebuig hou voor die kommunis wat ons as belasting betalende slawe gebruik.

   • Meta

    Na 1902 het Suid-Afrika 60 jaar vrede gehad totdat die Litouse Jode onder Joe Slovo met hul “beroepsneger” (dis wat die Hollanders ‘n “token black” noem) genaamd Nelson Mandela teen ons oorlog verklaar het.

    Daardie oorlog het nog nooit opgehou nie! Hulle wil ons uitwis en alles wat ons besit inpalm. Umkhonto we Sizwe, die ANC se gewapende vleuel, het van 1960 af oor en oor oorlog teen die Republiek verklaar. Sover ek weet, was daar nog geen vredesluiting nie en vandag is die SADF, SAPS, ens. alles net afdelings van MK, soos hulle dit noem. Die topstruktuur van ons land se sogenaamde “veiligheidsmagte” is na 1994 met MK-offisiere, asook misdadigers, vervang.

    Ons word deur MK beset, daarom sou dit geregverdig wees om in uniform weerstand te bied, met die beskerming van die Geneefse Konvensies. Trouens, deur die huidige tweede revolusie en uitdagende optrede, beledigings, propaganda, ens., word ons eintlik aangehits om tot onbesonne geweld oor te gaan. Oral in Afrikanergeledere is daar informante, agents provocateurs en verraaiers wat ons tot onbesonne geweld aanhits. MK verwag op een of ander stadium weerstand, daarom probeer hulle vroegtydig die voorbokke uitlok, ons verder verneder en vervolg onder die voorwendsel dat hulle met “regse rassiste” werk.

    In watter mate is privaatveiligheidsdienste, buurtwagte, plaaswagte, ens., reeds ‘n “burgermag-in-wording” wat ons teen die eintlike terroriste, MK en sy lukraak moordbendes wat ons tans in die naam van “misdaad” aanval, beskerm? Hulle dra reeds kentekens, uniforms, ens., heel wettiglik. Die probleem is dat die ideologiese element by hulle ontbreek en dat hulle oor geen langtermynstrategie beskik om die oorlog te laat ophou nie.

    In verband hiermee sê die Rooikruis op hul webblad:

    The Hague Regulations and the Third Geneva
    Convention thus consider all members of armed forces to be combatants
    and require militia and volunteer corps, INCLUDING ORGANIZED RESISTANCE MOVEMENTS, to comply with four conditions in order for them to be
    considered combatants entitled to prisoner-of-war status.

    Lees die res by hierdie link:

    https://www.icrc.org/customary-ihl/eng/docs/v1_cha_chapter1_rule4

    Hierdie is ‘n lááááng oorlog en daar sal geen onmiddellike oorwinning vir ons wees nie. Maar as volk sal ons in ons weerstand uiteindelik tot ‘n eenheid groei en ons ook van verraaiers in eie geledere suiwer. Die eerste oogmerk moet wees om Umkhonto uit daardie gebiede waar ons in die meerderheid verkeer en wat ons regmatig as ons eie kan opeis, te verdryf. Met ‘n bietjie verbeelding en inisiatief, kan dit ook op nie-gewelddadige maniere gedoen word, deur hulle eenvoudig baie onwelkom te laat voel.

    Mao het mos gepraat van die “vis in die water”. Negentig persent van Afrikaners is gatvol vir die stelsel, maar is self te bang of apaties om iets te doen. Slegs 10% of so is aktiewe ondersteuners van die stelsel en is meesal joernaliste, akademici of staatsamptenare. Waar ander Afrikaners teen ons optree, moet ons hulle genadeloos en hard terugslaan. Sodra hulle banger vir ons as vir Umkhonto is, sal die verraaierelement drasties in getalle en brawade afneem.

    Jare lank was Joe Slovo en sy vrou Ruth First omtrent die enigste twee mense wat Umkhonto aan die gang gehou het, met Mandela en sy ander Joodse maatjies op Robbeneiland. Tot en met die tagtigerjare het niemand oorsee geweet dat Mandela bestaan nie. Ons kan baie by ons vyand leer:

    Een of twee intellektuele is nodig om die ideologiese grondslag van die “weermag” te lê. Ons het dit reeds in die vorm van Steve Hofmeyr, Bok van Blerk met die De la Rey-lied, dr. Dan, Leon Lemmer en ander wat hier skryf.

    Mettertyd raak ‘n klein groepie ondergronds betrokke. Die Ossewabrandwag as model wat reeds hier op Praag genoem is, is ‘n uitstekende idee, hoewel dit moet baie meer informeel wees en uit klein selle bestaan wat elkeen sy eie ding doen. Daar mag geen leiers wees wat geïnfiltreer mag word en in die tronk gesmyt mag word nie. Party kan net graffiti op die mure verf, pamflette uitdeel, betoog of ander nie-gewelddadige aksies loods. Ander kan weer bepaalde teikens identifiseer, hulle gaan teer en veer soos die OB gemaak het en kyk hoe die situasie ontwikkel.

    Soos dr. Gregan egter ook hier bo baie duidelik maak, is die tweede revolusie in volle swang. Geen kommunistiese revolusie in die geskiedenis het nog ooit sonder geweld plaasgevind nie. As ons nie almal wil ondergaan en voor die voet uitgemoor wil word nie, sal ons onsself móét verdedig.

    • Witbeer

     Meta,
     Dankie vir jou skrywe, baie waarheid en insig, dankie

   • Meta

    Suid-Afrika het reeds in 1950 die Derde Geneefse Konvensie oor die behandeling van krygsgevangenes onderteken. Interessant is die vier voorwaardes om as ‘n krygsgevangene erken te word:

    ARTICLE 4. – PRISONERS OF WAR
    A. Prisoners of war, in the sense of the present Convention, are
    persons belonging to one of the following categories, who have fallen into
    the power of the enemy :

    (1) Members of the armed forces of a Party to the conflict as well as
    members of militias or volunteer corps forming part of such armed
    forces.

    (2) Members of other militias and members of other volunteer corps,
    including those of organized resistance movements, belonging to a
    Party to the conflict and operating in or outside their own territory,
    even if this territory is occupied, provided that such militias or
    volunteer corps, including such organized resistance movements,
    fulfil the following conditions :
    (a) that of being commanded by a person responsible for his subordinates ;
    (b) that of having a fixed distinctive sign recognizable at a distance;
    (c ) that of carrying arms openly;
    (d) that of conducting their operations in accordance with the laws
    and customs of war.

    • Chrisjan

     Dit is al roete wat die Afrikaner kan neem om nie meer sy knieg voor die kommunis te buig nie.

 • Chrisjan

  Kla kla kla sonder oplossings. Niks nuut nie. Oplossings pappie, gee vir ons oplossings 🙂

  • Jan Brandt

   Hoe klink Comrade Temba Nolutshungu se opmerking relatief tot die volgende verwikkeling:
   http://www.bdlive.co.za/opinion/columnists/2015/10/21/orania-easy-to-experience-but-impossible-to-describe

   • jan

    Leon Louw van die Vrye mark stigting mbt Orania, behoort te weet wat die Staat se 10 funksies is in ‘n vrye mark. Hy het minstens homself getrakteer op ‘n besoek aan Orania..

    Hy behoort te besef dat eie arbeid mense en gemeenskappe vry maak. En hy beskou nie meer die Afrikaners as volk nie maar as ‘n rassegroep en Orania dus , volgens hom, geen bestaansreg het nie. [terwyl die ander volke en Regering vrede het die Afrikaners in Orania.]

    En siedaar ons grootste vyande is maar weereens die Wit kaalgat modebase wat probeer glamour pomp.

 • boerseun

  ‘n Goeie skrywe – sal graag meer van dr. Gregan se skrywes hier op Praag wil lees.
  Ja, Meyer wat met sy ken na die hemele gerig, die swart vryheidslied met soveel oorgawe sing dat dit lyk asof hy ‘n aar gaan bars! Die toppunt van gatkruip en selfvernedering!

 • Karel Combrinck

  Ek beaam alles wat Dr. Gregan skryf. Dit gaan nie oor kla en kla nie. Dit gaan oor werklikhede onder die oë sien. Die Afrikaner is in ‘n haglike toestand, nie net taalgewys en kultureel nie, maar ook in terme van sy fisiese veiligheid en voortbestaan. Ons uiteindelikde doelmerk is om die volk wakker te maak en tot die besef te bring dat as hy nog bestaan, dan is dit maar net net. As ons die Afrikanermense geaktiveer kan kry, sal die oplossings vanself kom. Met ‘n slaapwandelaarvolk is niks te bereik nie.

 • Willem

  ‘n Verdere gedagte oor Soliforum; Ek is oortuig daarvan dat die beweging ‘n instument in die hande van die broederbond is. (Natuurlik sonder die medewete van lede en selfs meeste ampsdraers van die beweging) Die broederbond is op sy beurt weer ‘n instrument van die groot geld estabilshment, wat, soos wat die artikel hierbo tereg aandui, ons het waar ons nou is, en hard werk daaraan om ons dieper in die moeras in te dryf.

  Die Soliforum beweging gee die gemiddelde Afrikaner iets om aan vas te hou; die hoop dat daar darem ‘n ‘sterk’ organisasie is wat na ons belange sal omsien as die wiele begin afkom.. hulle kan maar net hulle lidmaatskap betaal en verder vir die DA te stem en rugby kyk..

  Ek is op Afriforum se poslys, en het onlangs ‘n versoek gekry om ‘n drie-bladsy-lange vraelys in te vul.

  Dit was duidelik opgestel om lede se gevoel te toets oor wat die organisasie se prioriteite moet wees.

  Interessant.

  Ek sou hoop dat so ‘n organisasie dit reeds ‘n absolute prioriteit sou gemaak het om onder die huidige omstandighede ‘n evaluasie te doen en planne op te stel om die haglike omstandighede waarin ons is ten beste bestuur.

  My vermoede is dus dat die hoofdoel van die vraelys slegs is om uit te vind van watse geluide hulle lede hou, en hulle propagande daarvolgens te skik. Om almal rustig verder te laat slaap..

  Is bogenoemde ontleding van Soliforum se uiteindelike funksie vergesog?
  Nee.
  Hulle doen niks konkreet om die onderliggende probleem van ons krisis aan te spreek nie.
  Hulle kry oorwegend positiewe publisiteit by die Naspers koerante.
  Hulle val onafhanklike patriotte soos dr. Roodt en Steve Hofmeyer aan, soos die artikel hierbo noem.
  Hulle posisioneer hulleself as weereens as patriotiese Afrikaners, maar ‘gematigdes’, dieselfde resep van die destydse NP..

  Die standaard skyn opposisie wat deur die establishment beheer word..

  • Witbeer

   Willem, jy het sopas die Doringbos regering van die nabye toekoms beskryf, wat binnekort weer die Afrikaners vir die jakkalse gaan gooi… onder beheer van die geldmag. Gelukkig weet ons wat hulle einde is.

  • Riempies

   Ek het gister van iemand n brief gekry waarin daar beweer
   word dat Soliforum namens ons oor die afneem van plase by die VN en by die
   president n klag wil indien sodra hulle eenhonderduisend stemme het – jy moet
   jou stem na n nommer by soliforum toe stuur en dan moet jy al jou vriende en familie
   vra om ook te stem. Na navrae ontdek ek toe die volgende – dat die VN n
   Militere basis het by Hammanskraal en n hoofkantoor in Sunninghill het – dus
   – kan die VN nie anders as ophoogte van sake wees met wat hier aangaan in Suid Afrika nie. Wat
   ek toe daarna geraai het is wat se inkomste kan gegenereer word as
   eenhonderduisend mense verder – wat aansluit by Soliforum teen n nominale
   bedrag van R50 per persoon per maand vir Soliforum kan genereer.

   Ek sal dit waardeer as enige persoon van Solidariteit my afleidings kan bevestig of regstel/weerlê as ek verkeerd is?

   • Chrisjan

    Ek is ‘n lid van Solidariteit. Dis R100 ‘n maand. Dit sluit egter regs verteenwoordiging sowel as verniet regshulp in wanneer jy in die moeilikheid by die werk is. Hulle doen goeie werk. Niks in die lewe is verniet nie.

    Onthou daar is nie Afrikaners by die VN pos in Sunninghill nie. Dis meestal Afrika verteenwoordiging. Nie Suid Afrikaners nie.

    Hulle is baie meer besorgd oor miljoene ongeskoolde honger Afrikaan kindertjies as self help Afrikaner families wat nou en dan op ‘n plaas vermorsel word.

    • Riempies

     Nou as dit die VN se houding en beleid is hier in die NSA
     wat sal n klagskrif aan die VN hoofkantoor anders wees? – dan kan hulle mos die VN hier plaaslik ook al lankal een op een aangetree het?

     Dankie vir jou repliek – wat jy hier noem onder vele meer – is een van my probleme met Afriforum “Hulle is baie meer besorgd oor miljoene ongeskoolde honger Afrikaan kindertjies as self help Afrikaner families wat nou en dan op ‘n plaas vermorsel word.” en ek wil byvoeg Afrikanerkinderstjies in Plakkerskampe wat honger gaan slaap en honger opstaan.

     Ek sal egter graag ook van iemand uit die Afriforum bestuur self wil hoor of hulle dit weerlê al dan nie.
     Tensy hulle nie erns het met hulle doelstellings nie.

     • Ou Transvaal

      Die VN is nie geintereseerd in ons welstand nie ,hulle is dan besig om selfmoord in hul eie lande te pleeg,vir hulle gaan dit net oor die geld wat hulle hulporganisasies na hulle eie lande terugbring.Daar is vir ons geen ander uitweg as n inkeer na ons self en Volkseie nie.

     • Riempies

      En dit – wat jy in jou laaste sin noem – sal nie gebeur solank as wat die grootste verraaier in die geskiedenis van die wereld n vinger in ons wel en wee het nie – en hy word nogsteeds geakkommodeer deur mense wat so n groot aantal mense vertrou. My stem sal hulle kry die dag wat hulle totaal bande met FW en sy stigting breek, tot dan verdien hulle net my totale wantroue.

     • Ou Transvaal

      Die ‘forums’ het gelukkig vir ons n beleids rigting daargestel wat ons vertel presies wat hulle is.As daar nou n koersverandering kom sal dit uiters agterdogtig wees.Ons is in die verlede teveel deur sodanige bekeerings.Die gevolg is telkens verdrietig vir ons

     • Witbeer

      Dankie Riempies, ek deel jou sentiment.
      Soldariteiet en maters is die dorinbos regering,…..in wording…..wag en sien.

     • Chrisjan

      Met die kryg, anders gaan ons met die tyd saam swyg.

     • Chrisjan

      Die VN in Europa hoop ek kyk met internasionale brille na ons pleidooi. Afrikane gaan nie na Afrikaners luister nie. Afrikane glo steeds Afrikaners word rasisties, met sakke vol geld, ‘n skool opleiding en ‘n graad gebore.
      Solidariteit het my 2 weke terug gebel vir R50 waar hulle vir arm kinders ‘n tassie met ‘n paar goed in vir minderbevooregte skool kinders gee. Ek is seker as jy hulle bietjie bel sal hulle vir jou lyste vol projekte kan gee waarmee hulle besig is.

    • Witbeer

     Middag Chrisjan, goeie werk met wat ten doel?

     • Chrisjan

      Hulle vat Affirmative Action aan. Niemand anders doen nie. Hulle het die SA regering by die VN in Europa gaan verkla. Niemand anders doen nie. Hulle is nie perfek nie, maar ten minste doen hulle iets. Ek respekteer dit.

     • jan

      Laat ons operasioneel en strategies dink en die ideologie sy regte laat inneem.

      Versekering is nie ‘n belegging nie en dus nooit die beste sekuriteit nie – versekering kan so sleg soos die Lotto wees soos Mediese fondse nywerheid.
      .
      Maar daar is ‘n groot mark daarvoor – soort mode om versekering / assuransie te koop teen rampe. Versekering en beleggings word nou saamgevoeg op ‘n baie baie slim manier met aantreklike voordele wat die mark se behoefte is.

      Dis wat Solidariteit oa probeer doen op grond van die behoeftes wat daar bestaan. Dis hulle produk wat hulle bemark – versekering teen rampe. Maar dis nie ‘n belegging nie. Of eerder moet hierdie versekering [‘ledegelde’ ] sekuriteit besit…

      Dis onwettig om iets te verkoop wat nie bestaan nie. dis ‘n Piramiedeskema maar ‘n Stokvel is daarenteen volkome wettig .. laat die slim ouens julle verduidelik.

      Maar ek verkies kontant beleggings in eiendom en aandele en dis uiters suksesvol in Orania beskikbaar. Volkome wettig – OSK van Orania word as die beste streeksontwikkeling skema beskou deur die Reserwebank. Ek verkies om te belê wat ek kan sien en benut en nie in beloftes nie. Ek maak bv my eie rampfonds spaar plan met my debietkaart

      Mens kan nie in versekering belê nie – dis luukse selfbedrog.

      Ons het AL die verskillende projekte en skemas en planne nodig en die een is nie beter as die ander nie want almal werk saam soos ‘n geratte sindikaat. dit haak aan mekaar vas en lig mekaar op of trek mekaar af.. So ontstaan ‘n Volksekonomie / ekonomiese selfbeskikking.

      Riempies moet ons nou verduidelik watter ekonomiese planne sy voorstel beter as die bestaande Solidariteit en Orania. waar sy haar geld in die Afrikaner ekonomie belê
      Ek sal dit graag wil weet.
      Julle Jode vriende wat weet van oorlewing sê mens moet in 3 goed gelykop belê
      1 eiendom = Orania
      2 aandele = Orania ja , Solidariteit ????l
      3 kontant munte goud edelmetale!! = vervoerbare bates

     • Chrisjan

      Ek sien my R100 (Wimpy cheese burger met chips en coke en tip) wat ek vir Solidariteit gee nie as ‘n belegging nie. Dis meer ‘n “dankie vir julle moeite” geskenkie.
      Kan ‘n mens in Orania belê van buite af?
      Jy braak vreeslik gal brah. Jy maak my bekommerd. Jy gaan ‘n hartaanval kry.
      Belê eerder in dit wat rus en vrede vir jou siel gee.

     • jan

      Ja natuurlik kan Uitwoners in Orania belê – dis die hele kern kwessie…. dis die hele punt. Jy hoef nie daar te bly nie maar kan deel en floreer in die Afrikaner se enigste streeksontwikkeling.
      Nogal iets om oor die stuipe te kry. ja.
      Gaan besoek die plek en geniet ons rus en vrede.

 • Afrika Demokrasie is Geweld

  Waarom glo die blanke Suid-Afrikaner nog aan sogenaamde Demokrasie- waar die meerderheid stemme tel. Dit is ‘n onwerkbare ideologie in Afrika. Die enigste ideologie wat in Afrika werk is mag, geweld en onderdrukking. Die swartes van Afrika hou baie daarvan, soos hul steun aan Robert Mugabe bewys.

 • ss

  Dankie, ek is so bly om mense te sien wat weet wat angaan in die Jodepolitik, en dit ook se.

  • Chrisjan

   Gebasseer op wat maak julle hierdie stellings? Ek sal graag wil lees wat julle gelees het.

 • ThysH

  Dit is helaas ‘n moontlikheid dat hulle hier ook ‘n grondgryp gaan uitvoer. Maar my hoop is – miskien ydel – dat die etniese faksiestryd binne die ANC vorentoe die party so lam kan le dat dit wel die regerende party bly, maar onderling uitmekaar skeur – en dat kleiner gebiede vir die Afrikaner min aandag sal trek en met rus gelaat word. Maar die belangrikste tegniek met sowel die klein grondgebiede as die eie kontantekonomie is om so laag as moontlik onder die “radar” te bly. Moenie loop en spog met dinge nie. Doen dit – en kry klaar!

  • jan

   Weet jy ThysH dat dit die eerste keer is sedert ons eerste skermutseling jare gelede dat jy iets van die toekoms skryf. Mag ek jou opreg bedank daatrvoor- want dis verseker uitstekende gedagtes vir die lewe van die toekoms en nie die dood van die verlede nie.
   Nou kan Thysh asseblief sy ontsaglike invloed laat geld teenoor OGOD se vervolging van ons Christen skole. —-.miskien – miskien – wie weet ? sal die spul sataniste van OGOD afsien en stop met hul vervolging van ons kosbaarste skatte vir die toekoms. Ons enigste hoop vir die toekoms.- ‘n lewende gesonde baba pleks van ‘n Vrydenkende septiese aborsie.

 • Riempies

  Ek het gister op die Kampus van die PUK n ete bygewoon en
  dit was vir my n belewenis om enkele pragtige jongmense te sien wat rustig by
  ons verbygestap het(enkeles met boeke in hulle hande) – met n goeiedag tannie
  en goeiedag oom. Twee van die enkele studente wat by ons verby geloop het was daar anderskleuriges. My gedagte was toe Hier is n universiteit met klas en styl – klas en styl wat onder alle rasse gekweek word.

  Puk leerkragte verdien nie om as uitgewekenes geklassifiseer te word omdat hulle nie op seepkissies en hulleself verneder nie. Akademie is die PUK se eerste prioriteit. n Navolgingswaardige voorbeeld vir ander universiteite wat eerder ingestel is om politieke terroriste op te lei en akademie as sekonder en onbelangrik te beskou.

  Om eerder politieke anargiste i.p.v. volwaardige eerstewereld mense op te lei kan tog nie wees wat die ANC beplan vir hulle mense nie – kan dit?

  Dit raak nou tyd dat die jongmense van hierdie land vir hulle werklike regte opstaan – volwaardige onwikkelde mense nie ongeleerde anargiste nie.

  Gaan kyk by die PUK en word wys.

 • Chrisjan

  Nou prah jy

 • Ou Transvaal

  Die sprinkane het opgemerk dat ons Volk n hoe premie plaas op akademiese prestasie ,dit is n natuurlike gevolg in hul strategie om ons daarop te teister om ons op alle gebiede moedeloos te maak.Die ouers van studente kan nou stemme dik maak op universiteite,hulle kan nie bekostig om die betalende studente wat nog n mate van uitnementheid daarstel te vewilder nie.Die instellings is nou met die regering se inmenging en kostevasleggings nog meer op skenkings aangewese.Die indiensneem van Volkseie het in die verlede die arm blanke Afrikaner opgehef,hoekom nie weer nie.Ons is bereid om n lui springkaan wat ons weet ons skade gaan veroorsaak in diens teneem;daar kan vir ons jongmense n moontlikheid van opleiding en bemagtiging wees.As ons afgedreig word met regerings kontrakte om regstellende aksie toe te pas,boikot terug met afdanking van hulle ondersteuners ;hulle sal gou die boodskap van hul stemvee kry.

 • Riempies

  Kom ons wees konsekwent met wie se kallers ploeg hulle? NIKS
  wat hulle self kon bereik het nie – dit is hoekom teen ons gediskrimineer word hulle besef self dat a hulle nie diskriminerende wette instel nie sal geen swarte n werk kry op verdienste nie. Waarom anders?

  Hulle kon nie een die verstand aan die dag lê om dit wat
  hulle met getalle uitgeteel het uit ons besit nie – instand hou nie – dit sê
  vir my dat hulle nie veel langer sal kan uithou nie – want hulle kan nie. Met opmors kan jy net uithou tot alles klaar opgemors is en nie meer werk nie – en dit is waar hulle nou is. Oja askies daar is nog rugby – wat niemand meer voor omgee nie – nie die swartes nie nog minder die blankes.

 • Gert Kruger

  Ek het met Sydney Gregan kennis gemaak tydens die bestaan van die destydse Radio Donkerhoek. Toe was hy al uitgesproke behoudend en ‘n egte en ware Patriot, soos duidelik ook uit sy bygaande kommentaar blyk.

  Na aanleiding van sy opmerking oor Rau nl., “In 1983 het enkele studente aan die RAU gewaarsku dat dit nie sal eindig by ‘n kwota anderskleurige studente nie, maar dat RAU van gedaante sal verander deur die toelating van swartes.”, is dit ironies dat dieselfde probleme gedurende 1983 by die “PU vir CHO”, ontstaan het.

  Ek was destyds op die kerkraad van die Gereformeerde Kerk Wierdapark en het tesame met ‘n vriend en mede-ouderling beswaar gemaak teen die be-oogde oopstelling van die Universiteit en het ‘n dringende skriftelike versoek tot die kerkraad gerig dat die aangeleentheid as ‘n saak van dringende belang en as ‘n dringende Kerkraadsaangeleentheid ondersoek moet word. Ons versoek het toe daartoe gelei dat “…….’n Kommissie aangewys sal word om volledig ondersoek in te stel na be-oogde oopstelling van die PU vir CHO en die Kerkraad en diakens met pre-advies te bedien.” , aangewys is. Dit het egter nie gebeur voordat ons deur sekere kerkraadslede daarvan beskuldig is dat ons politiek binne die kerkraad wil inbring! Vandag sien ons die geweldige nadelige gevolge van die destydse besluit om die universiteit om dit vir anderskleuriges oop te stel. Diegene wat ons daarvan beskuldig het, is sedertdien ook al oorlé of het na Australia of elders verhuis!

  • henkst

   Broederbond predikante was die argitekte van die nuwe bedeling!

   • jan

    En dis die wit OGOTTERS wat Afrikaanse christen skole vervolg
    Argitekte? Aasvoëls?

    • henkst

     Skrik wakker.
     Dr. Theuns Eloff, was deel van die groep, onder leiding van Van Zyl Slabbert, wat die ANC in Dakar gaan ontmoet het.

     • jan

      Theuns is dus ‘n argitek en die OGOTTERS is die aasvoëls.
      Oom Thysh en Wimpie en FW is alma maters van PUK – mede arrgitekte.

     • henkst

      Daar is nie pille vir jou tonnelvisie nie!

     • jan

      Mens is wat jy sien Henkst. Tonnelvisie?
      Jy sien die doodse verlede soos ‘n tonnel tot by die oerknal in julle koppe.maar ek ons Christene sien die lewe van die toekoms tot in ewigheid.

      Maar Henkst en sy antigotter OGOTTERS sien die dood soos ‘n loodpil.

      Jy kan die lewe sien soos jy lekkerkry boet maar jy sal dit NIE aan my kom afsmeer nie. Geniet jou doodsheid en moenie die lewe en vrede van Christene kom steel soos ISIS nie.dan sal jy sowaar deur die tonnel van’n 30-06 loer.

     • henkst

      Die Christene se idee van ewigheid is by Zarathoestra geleen!
      Zarathoestraisme is ʼn geloof wat in die
      6de eeu v.C. deur die profeet/hervormer Zarathoestra geformuleer is. Die siening dat die hel die
      finale woning is van die veroordeeldes nadat die laaste veroordeling
      plaasgevind het, het die Zarathoestraisme as
      oorsprong. By die dood wag die siel drie nagte om geoordeel te word, en gaan op
      die vierde dag na die Brug van die Vergelder/Regter, waar sy lewensdade geweeg
      word. As die goeie dade meer gewig dra as die kwade of sonde, gaan die siel oor
      die brug wat breed is en betree die hemel. Indien die sonde egter swaarder
      weeg, word dieselfde brug só nou dat die siel daarvan afval en in die ysige,
      stinkende hel beland, waar dit onderworpe is aan foltering, kastyding en
      tugtiging tot die Opstanding. Diegene wie se goeie en slegte dade in ewewig is,
      gaan na hamēstagān ‘die gemengde plek’ of vaevuur, waar die siele onderworpe is aan
      beide koue en hitte

     • jan

      Julle OGOTTERS skrufgedoentes en farisweersels is soooo opgeskeep met julle self – Google getuies nes die Jehova getuies.
      Kry tog net so bietjie skeppende geestelike evolusie en lewe want julle is so vêr agter.

      Henkst – vertel ons nou van julle toekomsvisie vir die Afrikaner se lewe – Het julle ooit so-iets?
      Julle weet baie goed wat myne is.

     • ThysH

      Henkst, wat jy hier gestel het, is 100% korrek, maar jy mors helaas jou tyd om dit hier vir hierdie Jan te stel. Die man is ernstig gestremd – en het self erken dat hy gereeld pille moet drink!

      Maar hou hierdie kort, maar knap inset. Jy sal binnekort die kans kry om dit vir een van die ander kopkrankes hier te stel. Daar is ‘n hele paar van hulle!.

      (Nota vir die onkundiges: Indien julle die naam naslaan, Wiki gebruik die verengelsde naam Zoroaster, maar dit wil voorkom of sy naam in die oorspronklike Persiese taal Zarathustra was)

     • ou witbeertjie

      papsak thysjie, jou afgeleefde, verkrampte joernalis, niks anders.
      Ek kon jou naam ook nie erens opspoor, soos “Moses” se naam nie, so jy is eintlik boggerol. Maar as jy en die ander aap, nageslagte verder kyk en lees sal jy sien dat selfs Moses in die hierogliewe opgeteken is, want sien hy was in die Farao se huis grootgemaak. Om n boek van n ader ateis soos jy te les sal jy net slegte gemors uitbraak soos wat jy tans doen.
      Stig jou eie blad soos n Praag vir die amoeba gespuis, soos jouself en gaan ak daar. Jiu drek aanvalle is soos n poep in die wind. Jy laat warm lug uit en dits niegoed vir aardverwarming nie.
      Die Zoaroaster en ander snert het wel beswtaan maar daar is n skeidslyn wat jou platkop nie kan insien nie. Jy verwerp die Woord in sy totaliteit, jammer, maar dit is jou keuse en jy sal die nagevolge dra. Hier kan ek jou nie oordeel nie.
      Hopelik gaan jou oe oop…..daar is n skrale kansie terwyl jy nog suustof teug, verniet.
      Ek verstaan dat daar 25 ander afgode op 25 Desember gebore is met n Moder en kind. Daar is n skeidlyn, gan soek hom.
      Persoonlik glo ek nie die datum is 25 Desember nie want dit het met die songod/Tamuzz/Nimrod/ Gigamesh te doen……soek verder en jy sal vind.
      Ook in Jer 10 beskryf Hy vir ons die Boom en Baal se Balle wat opgemaak word en gesekenke, dit is n gruwel
      Hou op om die mense hier aan te val. Jy slaan jou naam met n nat vis.

     • ThysH

      Hiehie, ou bleekbeertjie, jy gaan ‘n toeval kry! Gaan drink ‘n dop of twee – en lees Wiki as jy dan nog kan. Koebaai!

     • Riempies

      Jan – Soms sien n mens nie raak wat regvoor jou staan nie en jy aanloop tot waar jy siende blind bo oor dit – jou mond stukkend val. Uit Thys se kommentare lees ek patriotistiese Afrikaner bloed met n baie wye belangstelling – ongelukkig ook agnostikusme – let wel nie antichrisme nie.
      (help my reg as ek verkeerd is).

      Hierteenoor Henkst – (my siende blindheid) iemand wat ek nog nooit waargeneem van enige vorm van Afrikanerpatriotisme of belangstelling in ons volk se toekoms ons universiteite of skole – ofwel en weë van ons Afrikanermense of diskriminasie deur die ANC getoon het nie of selfs internasionale politiek of lesbes die riool wat in sommige dorpe in die strate afloop nie – Net suiwer eendimensioneelgedrewe antichrisme.

     • jan

      Thysh het tydens die Huisgenoot se vendetta teen ds Solly oa meermale verwys na Goddom Christen. Dis op rekord.

     • jan

      Is Dr Theuns ‘n Baal priester of nie?

 • Chrisjan

  Waar kan ek meer oor hierdie optog lees asb? Ek sal my verlof dag insit.

 • Gas 2

  Engels is die internasionale besigheidstaal en humanisme die god, so wat het julle/hulle dan verwag? Vir arm swart mense…