ANC paai SA Jode

Deel op
Marius Fransman
Marius Fransman

Minister in die Presidensie Colins Chabane het magtige en invloedryke die Joodse gemeenskap gepaai deur te verklaar dat die Jode ‘n belangrike bydrae maak tot Suid-Afrika en die ontwikkeling daarvan.

Hy het beklemtoon dat hulle het geen planne het om ‘n verbod op amptelike reis na Israel in te stel nie.

Chabane het die media in Kaapstad Donderdag na Woensdag se kabinetsvergadering toegespreek.

Die vrese oor die regering se houding teenoor die Joodse gemeenskap is bespreek .

Minister van Internasionale Betrekkinge en Samewerking Maite Nkoana-Mashabane het gesê Suid-Afrikaanse kabinet ministers reis nie meer na Israel nie sal die leierskap se kontak afskaal en beperk.

Israel is tans besig om aansienlike invloed in die Midde-Ooste prys te gee vanweë hulle houding teenoor vrede in die streek in beide die VSA sowel as Europa. Israel het intussen eensydig aanvalle teen Sirië geloods.

‘n Voormalige Israeliese minister van buitelandse sake Avigdor Lieberman het onlangs Suid-Afrikaanse Jode gewaarsku dat ‘n “pogrom [ etniese vervolging of slagting ] teen die Jode net ‘n kwessie van tyd is”.

Chabane het Donderdag gesê dat sulke stellings ongegrond is.

“Die Suid-Afrikaanse Joodse gemeenskap moet niks vrees nie,” het Chabane gesê. “Ons beskou hulle nie as deel van die Joodse staat van Israel nie […] want hulle is Suid-Afrikaners, hulle betaal belasting soos enigiemand, hulle stem hier, hulle is al deel van hierdie land vir ‘n baie lang tyd, hulle het bygedra tot die ontwikkeling van die land, so hulle is deel van ons.”

Die kabinet erken die reg van die Palestynse volk op selfbeskikking en die reg van Israel om te bestaan ​​langs ‘n Palestynse staat, het Chabane gesê.

Anti-Semitiese stellings deur die Adjunk- Minister van Internasionale Betrekkinge en Samewerking, Marius Fransman, is nie bespreek deur die kabinet nie, het hy gesê, omdat hulle nie individue bespreek nie.

Verlede maand, het Fransman gesê dat wit Jode die monopolie op 98% van die grond-en eiendomsbesit in Kaapstad het. Hy het glo gesê dat dit tot nadeel van die Moslems is.

Die kommentaar het die woede van die Joodse Raad van Afgevaardigdes ontlok, wat by die SA Menseregtekommissie gekla het .

Die Joodse Raad van Afgevaardigdesse voorsitter Mary Kluk het gister gesê dit is “bemoedigend” om te hoor dat daar geen verbod op die reis na Israel deur die regeringsamptenare is nie.

“Daar is ‘n werklike rol vir Suid-Afrika in die besluit van die [ Midde-Oosterse ] vredesproses Dit is belangrik vir die regering om betrokke te raak met beide kante in die soeke na vrede. Dit is net moontlik as hulle kan reis na beide plekke,” het sy gesê.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.