Rektor gebruik Open Stellenbosch om Afrikaans te wil afskaf

Engels sal Afrikaans by die Universiteit van Stellenbosch vervang as kommunikasie- en administrasietaal. Dié verwikkeling is Donderdag op ’n spesiale senaatsvergadering bekend gemaak.

Koshuise sal ook voortaan slegs Engels by huisvergaderings en amptelike geleenthede mag gebruik as die voorstelle aanvaar word.

Die US se huidige taalbeleid, wat in 2014 deur die raad aanvaar is, gee aan Afrikaans en Engels gelyke status.

Die rektor, prof. Wim de Villiers, die rektor, sê insette is van Open Stellenbosch verkry om Afrikaans af te skaf.

Open Stellenbosch, nie besonder getalryk of wetsgehoorsaam nie, is openlik vyandig teenoor Afrikaans.

Die voorstelle sal op 30 November aan die US-raad voorgelê word.

“Aangesien Engels die omgangstaal in Suid-Afrika is, sal alle onderrig by die Universiteit Stellenbosch in Engels gefasiliteer word en beduidende akademiese ondersteuning sal in ander Suid-Afrikaanse tale voorsien word volgens studente se behoeftes,” lui die verklaring.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Alan Joseph Secrève

  Nog ‘n slapgat efwee de klerk-agtige broederbonder.

 • Gas

  Hierdie is dus die laaste verklaring wat in Afrikaans deur hierdie gomlastiekkarakter uit smurfieland uitgereik sal word:“Aangesien Engels die omgangstaal in Suid-Afrika is, sal alle onderrig by die Universiteit Stellenbosch in Engels gefasiliteer word en beduidende akademiese ondersteuning sal in ander Suid-Afrikaanse tale voorsien word volgens studente se behoeftes”? Of was dit nie eens in Afrikaans nie.

  Sal nogal grappig wees om De Villiers en Johan Rupert, kanselier, baie plegtig US-verrigtinge behartig.

  • Gas

   Korreksie: Sal nogal grappig wees as…

   • G

    Albei in die magtige Israelse mafiabaas en Rotschildpoepol opgekruip. Solank hulle regte anti-koloniale Engels praat is dit piekfyn. Waai-ou-lêns, is da weih dêt whie oppor-yt.

    • Gas

     Hierdie Viljee’tjie gaan blou moord skree as die Afrikaner dieselfde doen, so erg, sy Engelse woordeskat sal te klein wees. Wat hy aanvag is uiteraard ‘n daad van vyandelikheid.

     • G

      Die Jode sal net lekkerkry as ons daardie dwis aantree. Hy kan bietjie reggetimmer word as ons klaar is met Thomas.

 • Gert
 • ThysH

  Synde ‘n burger van die Transvaalse Republiek (al het ek van die Kolonie {Oos} geemigreer), weet ek nie wat deesdae presies op Stalinbos aangaan nie, maar ek vermoed die koshuise wat nou volgende jaar net in Engels vergadering mag hou, het feitlik geheel en al verswart.

  Nou wonder ek net of daar nie ‘n paar huidige studente, voornemende studente en selfs jonger graduandi

  is wat hier tydens die Desember-vakansie bietjie in die Kaap wil gaan kuier – en dan een nag in ‘n SA-weergawe van Kristalnacht al wat koshuis is (en hopelik leeg staan) brandsteek nie. Laat die nuwe spul gekleurde en ander Afrikanerhater Engelse dan maar op die vlakte skuiling gaan soek kom die nuwe akademiese jaar!

  As ‘n stokhoringoue oud-PUK sal ek maar wag totdat die Potch-kampus se koshuise ook verswart voordat ek ‘n paar petrolbomme begin maak.

  (O terloops, hierdie groterig oppompbottel wat ‘n mens gebruik om goed in die tuin mee te spuit, maak ‘n baie goeie vlamgooier (flame thrower) as ‘n mens dit met ‘n bietjie petrol en hierdie groen jel laai. Maar gebruik dit asb. baie versigtig en met dik handskoene! En jy pomp dit eers goed op sodat dit ‘n lekker straal spuit en steek dit aan die brand met een van hierdie handige vuuraanstekers.)

  • Ou Transvaal

   Die aksente/dialekte in engels sal n onverstaaanbare mengsel wees,hulle sal moet terugval na kapie afrikaans ander gaan daar niks gebeur nie.

  • jan

   Los foamalite op in petrol – skrikwekkende napalm brandbomme wat kleef en baie langer brand teen baie hoër temperatuur omtrent onblusbaar Bly weg asb.

 • Ou Transvaal

  Ons het mos die aksie verwag.Die Empire steek kleim af in die Kaap sodat die DA ongehinderd die Wereld orde kan inbring.Gehoorsaamheid aan DIE kolonisasie sal vooruitgang verseker,dit is hoekom die nie-betalende studente dit steun anders sou hulle mos xhoza vereis.Die ondersteuners van die stelsel besef nie dat daar geen eer vir hulle sal kom nie want hulle is net bruikbare kanonvoer vir n stelsel wat net sy eie agente vertrou.

  • ThysH

   Die DA en sy anti-Afrikaner volgelinge dink hulle gaan seevier in die Wes-Kaap, maar hulle maak ‘n groot fout. Die Xhosas gaan – en met die soort geweld wat ons nou daar sien!

 • Andries Benade

  Open Stellenbosch is die maaksel van die heel grootste vyand van die Afrikaner ooit: Engelssprekende Jode.

  • G

   Dankie meneer. Dis 100% wat hier aan die gang is. Die Joodse Kylie Thomas en haar 10 betaalde oproerige bafoere kry hulle sin om vir ou Wim te skrop. Hulle soek daardie-goed-wat-ons-damme-dryf. Ek dink hulle gaan dit kry.

 • RSA PATRIOT

  Waar is die stakende Afrikaanse studente??? Die probleem is dat Afrikanerstudente gemanipuleer is om niks te doen wat “eenheid” sal belemmer nie, en daarom nie vir hul regte mag opstaan nie!
  My enigste hoop is dat die Afrikaanse kleurlingstudente maar sal protes aanteken, want die wit Afrikaners is deur witskuld en propaganda gereduseer tot robotte wat net “ja en amen” sê vir almal en alles wat hul van hul regte wil ontneem. En dan praat ek nie eers van apatie nie! Hou eerder partytjie en drink as om te veg vir ‘n taal. Maak my woedend!!! Dankie liberalisme, dankie witskuld en ‘n spesiale dankie aan de Villiers, wat meer anti-Afrikaans is as wat Russel Botman ooit kon droom om te wees!

  • G

   Haha, droom maar lekker. Die Kleurlinge gee minder as f0kk0l om vir Afrikaans. Dis net Magdaleen Kruger en Sewende laan wat wat daardie sprokie glo.

   • RSA PATRIOT

    Klaarblyklik meer as die suipende Boerkinders by US…

    • G

     Moenie vir die kinders kwaad wees as Naspes hulle nou al 20 jaar lank breinspoel nie. Die kamma kastige ‘opposisie’ Soliforum probeer by Naspes kruip. Dan wil jy die kinders blameer?

     • RSA PATRIOT

      Baie is kwalik gebreinspoel, is bloot apaties en gee nie om oor die toekoms van die Afrikaner of Afrikaans nie.

     • G

      Ag nee kragtie man! Is dit opsetlike misverstaan? Ek verduidelik dan nou vir jou presies hoekom hulle so optree. Afrikaners is slawe van ‘n mediamonopolie. Daardie apatie het mos nie vanself gebeur nie. Is jy dan nie nuuskierig oor die redes waarom studente so voel nie?

 • leonlemmer

  Ek het vandag, Vrydag die 13de, kennis geneem van die koerantberigte en ook van die verklaring op die US-webwerf, gedateer die 12de. Dit is wenslik om op more se koerant te wag vir reaksies voordat ek kommentaar lewer; des te meer omdat ek nou so ontsteld is dat my teks onpubliseer sal wees.

  • leonlemmer

   Jammer, moet lees “onpubliseerbaar”.

   • Leon, daar is die “wysig”-knoppie ook waarmee mens jou reaksie hier kan korrigeer.

    • 11petrus2

     Praag behoort meer gereeld met sulke nuttige wenke voor n dag te kom. Sosiale media is tog deesdae Afrikaners se nuwe koerant. Ek sit bv met n donnerse opdringerige Jode IPad wat voordurend my sinne/ letters esm wil verander tot onverstaanbare onsin sonder toestemming/medewete (waarskynlik n verstelling wat gemaak moet word ). Grootbroer wil dan selfs jou vriende misbruik/aanwend vir eie gerief,,…. ook net met die druk van n ‘knoppie’!.

     • Ons vermy Apple-produkte soos die pes, ook omdat hulle so duur is. Dit klink asof die outomatiese teksherkenning aangeskakel is. ‘n Mens behoort dit iewers te kan afskakel. Feit is dat ‘n mens vir omtrent R3000 ‘n fantastiese tafelrekenaar kan bou, maar meeste mense word deur bemarking beïnvloed en betaal veels te duur vir rekenaars en fone. Toe ek jonk was, was ek ook die slagoffer van Apple se bemarking en het twee of drie sulke rekenaars gehad.

      Naskrif:

      Hier is instruksies om die “voorspelteks” af te skakel:

      http://www.technipages.com/ios8-how-to-disable-predictive-text

     • coendemilander

      Mense kan hulself nog meer geld bespaar deur niks van Microsoft se sagteware te koop nie, maar eerder een van die vele Linux operasiestelsels soos Ubuntu 14.04.3 LTS gratis van die Internet af te laai en dan sommer ook gratis kantoor-sagteware in die vorm van Libre Office of Open Office af te laai en te gebruik.

     • Kalium_Chloraat

      Ek het al baie Linux masjiene opgestel en geïnstalleer en ek is veral lief vir Puppy Linux wat ek van ‘n Lewendige CD boot vir sekuriteitsdoeleindes soos vir Internet bankdienste. Libre Office en Open Office hou egter nie kers vas by M$ Office wanneer jy gevorderde funksies moet gebruik nie en M$ Office script ook beter. Squid, die Linux proksieserver is ook baie goedkoper (R 0) teen M$ se weergawe (R baie)en ek het nou begin speel met IPFire. Die gratis PfSense is egter die maklikste om op te stel. Linux bedieners is egter die beste vir spoed en sekuriteit al begin ek sat raak vir daardie ellelange teksleers wat ingestel moet word, maar Webmin (die Switserse mes vir Linux) help baie.

     • Kalium_Chloraat

      Stem saam oor Apple, te duur vir 95% van alle werk wat met rekenaars gedoen word. Daar waar hulle eers beter was as PC is die verskil nou marginaal. Die ouens en vrouens hier om my se Apple toerusting is net vir spogregte. Boonop is Apple se sagteware ook baie duurder an PC s’n. My masjiene stof hulle, wanneer dit teen Apple masjiene van die selfde prys opgeweeg word, buitendien sommer goed af. My PC’s het egter bietjie meer as R3000 gekos.

     • 11petrus2

      Baie dankie, word hoogs gewardeer!

    • Karel Combrinck

     Ek sou ook graag meer wil weet van die “wysig” knoppie. Ek maak knaend foute wat ek later wil regstel. Waar sit die knoppie presies? Jammer om dom te wees. Darem hopelik nie met alles dom nie!

     • G

      Ek dink mens moet aangeteken wees want ek sien dit ook nie

 • Karel Combrinck

  Dit lyk asof ons hier alweer al die elemente bymekaar het: Afrikanerhaat, ‘n klein groepie linkse agitators wat hulle sin kry, ‘n Afrikanerstruikelblok in die vorm van Wim De Villiers, ‘n massa Afrikanerstudente wat magteloos, hulpeloos en willoos toekyk. As ‘n mens net brand en breek, buig die owerhede agteroor om jou te akkomodeer. Die gematigdes, stille protesteerders en “die meerderheid wat maar net met hulle klasse wil voortgaan” bly permanent aan die verloorkant. Daar is nie plek vir gematigdes in Suid-Afrika nie. Gematigdes is bloot die ekwivalent van die nuttige idiote van gister, karperdjies van ANC. Dit was die gematigdes wat in 1994 ja gestem het ook en dis die gematigdes wat die Naspers, daardie verrotte vesting van Afrikanerhaat vetvoer.

 • G

  Al wat Viljoen raaksien is die streep in sy speelsandput. Die ander strepe sedert 94 het hy gemis toe hy homself bepoef het oor regses.

  • Gert

   So, ou Viljee kan sing, ek kan doen met ‘n Viljoen (met apologie aan Lukas Maree)

   • G

    Sodra jy die regtimmer opsie vir Viljoen en sy bende broeders noem, staan hulle gou terug. Dis warm lug daai liedjie waarvan jy hou.

 • Witbeer

  Nog n kandidaat vir Rektum van die jaar….julle is amper erger as Djonafin Djansen, verskil is dat hy anders as ons lyk,….dit is verstaanbaar. Weereens ly die vyand soos ons en praat soos ons

  • Betzie van Rensburg

   DjoDja vertel mos nou die swart student wat beweer het die twee blanke studente wou hom doodry , het eintlik van meet af aan verdag getuig . Die meneer student het berig dat blankes hom in sy lewe sleg behandel het deur hom in water te gooi waarin krokodille geswem het .

   • G

    Die laaste twee paragrawe van die berig vertel mens dat jy met ‘n Kleurling te make het.

    “Student wou geld hê in ruil vir stilte, skryf Jansen

    Deur Vicus Bürger 10 November 2015 00:00Die Kovsie-student Muzi Gwebu wat twee van sy medestudente, Charl Blom en Cobus Muller, van rassisme en aanranding beskuldig het, het geld by prof. Jonathan Jansen gesoek om oor die beweerde voorval stil te bly.

    Só skryf die rektor van die Universiteit van die Vrystaat (UV), prof. Jonathan Jansen, in sy nuwe boek, Leading for Change; Race, intimacy and leadership on divided university campuses, wat onlangs uitgereik is.

    Verder skryf Jansen hy het Gwebu se saak van hul eerste ontmoeting af betwyfel, maar weens die bewyse tot sy beskikking “moes ek hom soos ’n slagoffer behandel”.

    Gwebu wou by navraag nie kommentaar lewer oor dít wat Jansen oor hom geskryf het nie.

    “Dit gaan nie bou of enige waarde tot my lewe toevoeg (deur kommentaar te lewer) nie,” het hy Maandag aan Volksblad gesê.

    Gwebu studeer nie meer aan die UV nie.

    Hy het aan Jansen skrikwekkende stories van sy grootwordjare vertel, soos wit mense wat hom in water gegooi het waarin krokodille was.

    Die wit mense het volgens Gwebu gelag terwyl hy probeer vlug het, skryf die rektor in sy boek.

    Volgens Jansen het Gwebu geld gesoek om stil te bly en nie die universiteit in die verleentheid te stel nie. Jansen het hom egter nooit betaal om stil te bly nie.

    Hy skryf nadat hy vir Gwebu kos gebring en selfs gereël het dat ’n dokter hom ondersoek, het die student ’n opgemaakte storie aan The Star vertel dat druk op hom gesit is om nie met die media te praat nie en die UV se doel is om hom met sy aanvallers te versoen.

    Hierna het die rektor Gwebu se versoeke om hom te spreek van die hand gewys. Die student het volgens Jansen hom deur Facebook en e-posse aangeval. Hy het onder meer oor hom gesê: “Jy is my projek” en “ek gaan nie rus totdat ek jou kry nie”.

    “In die stadium het ek besef die man is moontlik versteurd . . .” skryf Jansen.

    Gwebu en Muller en Blom was in Februarie 2014 in ’n sogenaamde “rasvoorval” betrokke. Blom en Muller is in September verlede jaar in die Bloemfonteinse streekhof vrygespreek op ’n aanklag dat hulle Gwebu aangerand het.

    Muller is ook vrygespreek op aanklagte van roekelose en nalatige bestuur, dat hy Gwebu probeer doodry het en dat hy hom die k-woord toegesnou het.

    Muller en Blom, wat intussen hul studie aan die UV gestaak het, is hangende die hofsaak geskors. Hul skorsing is later opgehef.

    Die twee oudstudente eis nou weens hul skorsing skadevergoeding van R5,15 miljoen van die UV, Jansen en prof. Teuns Verschoor, as tugbeampte.

    Muller en Blom eis boonop van Jansen en die UV elk R500 000 weens laster voortspruitend uit bewerings wat Jansen in twee e-posse op 20 Februarie verlede jaar aan al die studente van die UV gestuur het. Die boek verwys nie na dié onafgehandelde eise nie.”

    • Betzie van Rensburg

     Dankie dat jy die berig geplaas het . Ek kan net beperk op naspers lees .

     Hoe verwoord ek my veragting vir so n rektor . Dis om van te stik .

   • G

    Ek wou vroeër dié skakel onder een van jou kommentare aanstuur, weet nie meer by watter berig nie. Maar hier is dit in elk geval: https://en.wikipedia.org/wiki/Gerd_Schultze-Rhonhof

    • Betzie van Rensburg

     Ek neem kennis . Interessant van Pole . Vriend van my is tans in Koznan en is genooi om n militêre kranslegging by te woon . Suid Afrikaners wat in Eerste en Tweede Wêreldoorloë gesterf het en daar begrawe is . Om te dink hulle onthou nog die gesneuweldes . Hier te lande is Jopie Fourie byvoorbeeld byna totaal vergete .

     • G

      Janee, die mense het nog bietjie inbors. Soliforum is te besig om by die toiletdrinkers te kruip en die toiletdrinkers hou nie van Jopie nie.

     • Gas 2

      Jopie Fourie het geestelike integriteit gehad.

 • G

  Naspes het ‘n lagwekkende dr0lwater koktyl van ‘n “peiling” waarin AL die opsies +/- is om Engels as voertaal te aanvaar. http://www.netwerk24.com/Nuus/peiling-lui-doodsklok-vir-afrikaans-by-maties-20151113

  • Rutger

   Ja, ek het dit gesien. Dis ‘n grap. Al die opsies kom daarop neer dat ‘n mens Engels as voertaal by Stellenbosch as ‘n gegewe aanvaar het.

   • G

    By “Stellies” – ek sien dis nie nuwe Engelse benaming – drink Wim klaar uit die toilet. Hy wag nie vir Transvaalse water uit die kraan wat hom aantas nie.

    • G

     Prof en mev de Villiers by die restourant:

 • Riempies

  So n arrogante Yank – verbeel jou dat engels die omgangstaal
  in Suid Afrika is – Wie dink hy is hy? Plaas hy hom hou by engels wat so
  verkrag word deur die “I iengliesh” engels met hulle derdewereld klanke – maar
  aan die anderkant is die plek waar hy verdaan kom – is hy seker gewoond aan die
  dialektiese wanklank – derdewereld geluide engels. Ai het ons nog nie genoeg seepkisie bestygers nie?

 • Rooikop

  Nog deur ons hele geskiedenis het ons grootste vyande gelyk soos ons, gepraat soos ons….
  Dis hoekom baie van ons voorouers uit Europa padgegee het. Hulle agtervolg ons steeds en wil ons nie ons eie stukkie grond/sonskyn/vrede gun nie.

  • Rooikop,
   hulle is te behep met hulle eie agendas en verloor tataal visie.
   As hulle maar liewer al die energie en moontlike verstand wat hulle tans so verkwis, eerder wil aanwend om Die Skepper te verheerlik en hulle naaste mede afrikaners te dien.

   • Bad Moon

    Hallo Andy, daardie aspek het heeltemal in die slag gebly. God is “iets” wat hulle nie kan verstaan nie en ek praat nou van alle rasse. Hy is daar in die vergetelheid en as dit sleg gaan, bedoel sleg gaan word Hy uit die kas gehaal, afgestof en weer “aanbid” Ons mensedom is so vals, geen wonder dat God gesê het, ” Hy is jammer dat Hy ooit die mens geskape het” Dan praat ek nog nie van die voorvader geeste wat belangriker geag word as God nie. Maar ou boeta skakel die TV aan op ‘n Sondag dan kan botter nie in hul bekke smelt nie. Hoe veragtelik kan dit wees????? Gelukkig weet ek en jy dat hierdie dinge moet gebeur, profesieë word waar en voor ons, ons oë uitvee blaas die basiun en die Stem roep ons en ons sien. O wee die arme outjies wat agterbly, hmmmmm

    • Maurice

     Daar is hoegenaamd geen bewyse dat daar n god is nie ( alles dui daarop dat dit n mensgemaakte sprokie is en n wrede een daarby), so ek sou voorstel hou die godsdiens uit beplanning uit, dit lyk na n doodloop straat. Kyk net in watter penarie die ‘godsdienstige’ Afrikaner vandag sit.

     • Bad Moon

      Ek vind jou vervelig. Jou kommentaar staan my nie aan nie en is dus nie bereid om met jou gesprek te voer oor die feit dat ons Die Here aanbid wat ons geskape het. Droom maar voort en hopelik sal jy eendag die ontnugtering van jou lewe kry.

     • Dankie Bad Moon. (:-))

 • Riempies

  Ag nee regtig rektor De Villiers van Stellenbosch universiteit – waars die murg in jou pype? Dit is nie nodig om jou onkunde so tentoon te stel as verskoning hoekom jy n univeriteit wat deur Afrikaners gebou is tot uitnemenheid – wil verengels nie.

  Tipiese yank maniere.

  Los maar tog die politiek op n seepkissie – jy doen nie goed daarmee nie en skenk liewer jou seepkissie vir n seun om n kaskar te bou.

  • Kalium_Chloraat

   Die murg in die pype van die huidige Afrikaner establishment is lankal deur die engelse en Jode uitgesuig.

 • The western Cape is a british satellite station for BBC, E-TV.

 • Mike Haywood-Woodhouse

  Everything was going fine under Botha until De Klerk & the english derailed everything.

  • Chrisjan

   Die DA sal jou uitskop 🙂

 • Kalium_Chloraat

  Ons het geweet dit sou kom. As net een “student” gekla het oor die gebruik van Afrikaans sou die US bestuur kripvreters dit gebruik het om Afrikaans daar weg te kry. Ek wil nou net graag sien of die volgend bebedelbrief hier gaan aankom in Afrikaans of Engels. Ek speel al ‘n rukkie met die idee om verder te studeer in die operasionele navorsingsrigting, maar dit sal sowaar nie by Stalinbos wees nie

 • Gas 2

  Objektief gesien het die rektor vanaand op TV nie ‘n goeie indruk gemaak nie. In effek se hy dat studente te lui is om kennis deur die medium van Afrikaans op ‘n kompeterende internasionale vlak uit te bou. Nou-ja, dan dink die hele wereld seker dat kennis deur die medium van Engels meer beteken as deur enige ander taal. Afrikaans is die meerderheidstaal in die Wes- en Noordkaap so die stelling dat Engels die omgangstaal is is vals. Skandalig van so ‘n hoe profiel akademiese leier!!!

 • Karel Combrinck

  “Insette is van Open Stellenbosch verkry om Afrikaans af te skaf”. Die Rektor van die Universiteit van Stellenbosch rig sy beleid op insette van Open Stellenbosch! ” Alle onderrig sal in Engels gefasiliteer word.” Die linksliberale Amerikaanse jargon slaan duidelik deur. Onderrig word nie in Engels aangebied nie, maar “gefasiliteer”. By die Rektor van die Universiteit van Stellenbosch het ons nie te make met ‘n uitnemende akademikuis nie, maar met ‘n skakelbeampte van ‘n Amerikaanse maatskappy.

  • Riempies

   Karel wat my omkrap is dat elke Jan Rap en sy maat dink hulle
   kan met die Afrikaners en Suid Afrika maak wat hulle wil omdat daar geen leierskap van – en respek is vir die huidige regering nie. Tans hardloop die Afrikaners soos n klomp afkop hoenders rond en almal is moeg vir die onbekwame regering.
   Almal weet daar moet iets gedoen word aan die land om te red wat te redde is
   maar geen samewerking of ordelike organisasie ontwikkel uit hierdie chaos nie. Jaap Kelder was besig om met bekwame regspersone om die wet te ontwikkel en neer te pen al oor n periode van 4 of meer jaar – vir Afrikaner selfbeskikking – nou lees ek dat daar n opmars na hierdie onbekwame regering is – vir eksterne selfbeskikking. Kan jy moontlik vir my lig op hierdie verwarrende optrede gooi?

   • Karel Combrinck

    Wat beteken “eksterne selfbeskikking”?

    • Riempies

     Ek weet nie daarom vra ek. Beteken dit dalk eie grondgebied?

     • Karel Combrinck

      Die hemel weet, Riempies.

 • Chrisjan

  Hy gaan soos FW onthou word as ‘n ruggraatlose verraaier en ‘n d**s. “De moer met menseregte, de moer met die minister van onderwys, f*k die regering, f*k die ANC, f*k die vlag en f*k sokker.”

 • Maurice

  Wat is fout met die Afrikaner!? Hoekom soveel slapgatte en verraaiers onder die Afrikaner? Hierdie is net nog n stap tot totale volksmoord. Wat die Engelse nie kon regkry oor 250 jaar nie is die ANC en die Afrikaner self besig om heel suksesvol binne 50 jaar dit af te handel!

 • Maurice

  Weereens die Christelike heteroseksuele broederbond Afrikaner omies wat die Afrikaner letterlik die doodsteek gee! Slapgatte!

  • Riempies

   Ag Maurice Shut-up! Jy het niks hier in
   Suid Afrika te sê nie en nog minder oor die Afrikaners nie.

   • Maurice

    Ag ou Riempies, asof jy nou vir my gaan stil maak!! Nog n element van die Afrikaner wat jy nou so mooi gedemonstreer het : ONVERDRAAGSAAMHEID.