Ferrari hou kop in Korea

Deel op

Die heel eerste Koriaanse Grand Prix het Sondag ‘n hele paar verrasings op gelewer. Volgens die plaaslike inwoners was dit maar net ‘n dag soos enige ander dag in Suid-Korea, dit het maar net gereën. Die organiseerder het eers die begin van die wedren met 10 minute vertraag en toe al die motors vier vier volle rondtes agter die veiligheidsmotor uitgestuur.

Die reën was egter so erg dat die hele sirkus tot stilstand gedwing is en nog 40 minute moes wag voordat die wedren eintlik kon begin. Die splinternuwe baan was seepglad en plekke het die water tot 10cm die poor die pad oppervlakte gespoel. Na die lang oponthoud het die manne besluit die wedren moet begin ander gaan hulle dit nie betyds voor sononder kan klaar maak nie.

Die sowat 100 000 mense het bankvas in gietende reën bly wag. Later is tot vir die baan beamptes toegejuig net om die gees aan die gang te hou. Toe die wedren uiteindelik aan die gang kom was dit Sebastian Vettel in sy Red Bull met sy span maat Mark Webber wat net soos in die oefenrondtes voor gejaag het wat die wedren oorheer het.

Die nat baan het uit eindelik die laaste sê gehad en Webber het beheer oor sy Red Bull verloor en in die rondte getol, dit het gelyk of hy die motor gevang het toe die jong Duitser Nico Rossberg in sy Mercedes skielik reg voor Webber opduik. Die baan was net te glad en Rosberg was net te vinnig om enige iets te doen, beide die Red Bull en die Mercedes van Rossberg was uit die wedren en die stukke het die pad vol gelê.

Fernando Alonso in sy Ferrari het soos ‘n pyl uit ‘n boog uit die verby geskiet en niemand kon hom keer tot op die einde nie. Die arme Vetel wat nie ‘n voet verkeerd kon sit nie se Renault enjin het die gees gegee en beide Red Bulls was uit. Filippe Massa in die ander Ferrari was kort op sy hakke.

Die Britse jaer Lewis Hamilton in sy Mclaren moes baie mooi ry om die Mclaren op die gladde pad te hou met die bande wat so te sê op gebruik was, maar hy het vas gebyt om tweede oor die wen streep te jaag. Die uitslag beteken dat Fernando Alonso nou die nuwe voorloper in die reeks is, Mark Webber het geen punte verdien nie, maar is nog steeds tweede op die punte leer met Lewis Hamilton in die derde plek.

Die huidige wêreldkampioen Jenson Button het 12de geëindig en geen punte verdien nie. Daar is slegs twee wedrenne oor met ‘n maksimum van 50 punte wat beskikbaar is, as Button enigsins die title wil behou sal hy beide die wedrenne moet wen,hy is nou 42 punte agter Alonso.Die volledige uitslag en punte stand lyk so.

 

Plek

Nr

Bestuurder

Span

Rondtes

Tyd/Uit

Wegspr

Punte

1

8

Fernando Alonso

Ferrari

55

Wenner

3

25

2

2

Lewis Hamilton

McLaren-Mercedes

55

+14.9 sek

4

18

3

7

Felipe Massa

Ferrari

55

+30.8 sek

6

15

4

3

Michael Schumacher

Mercedes GP

55

+39.6 sek

9

12

5

11

Robert Kubica

Renault

55

+47.7 sek

8

10

6

15

Vitantonio Liuzzi

Force India-Mercedes

55

+53.5 sek

17

8

7

9

Rubens Barrichello

Williams-Cosworth

55

+69.2 sek

10

6

8

23

Kamui Kobayashi

BMW Sauber-Ferrari

55

+77.8 sek

12

4

9

22

Nick Heidfeld

BMW Sauber-Ferrari

55

+80.1 sek

13

2

10

10

Nico Hulkenberg

Williams-Cosworth

55

+80.8 sek

11

1

11

17

Jaime Alguersuari

STR-Ferrari

55

+84.1 sek

15

 

12

1

Jenson Button

McLaren-Mercedes

55

+89.9 sek

7

 

13

19

Heikki Kovalainen

Lotus-Cosworth

54

+1 Rondte

21

 

14

21

Bruno Senna

HRT-Cosworth

53

+2 Rondtes

24

 

15

20

Sakon Yamamoto

HRT-Cosworth

53

+2 Rondtes

23

 

Uit

14

Adrian Sutil

Force India-Mercedes

46

Ongeluk

14

 

Uit

5

Sebastian Vettel

RBR-Renault

45

Enjin

1

 

Uit

12

Vitaly Petrov

Renault

39

Ongeluk

20

 

Uit

24

Timo Glock

Virgin-Cosworth

31

Ongeluk

19

 

Uit

16

Sebastien Buemi

STR-Ferrari

30

Ongeluk

16

 

Uit

25

Lucas di Grassi

Virgin-Cosworth

25

Ongeluk

22

 

Uit

18

Jarno Trulli

Lotus-Cosworth

25

+30 Rondtes

18

 

Uit

6

Mark Webber

RBR-Renault

18

Ongeluk

2

 

Uit

4

Nico Rosberg

Mercedes GP

18

Ongeluk

5

 

 

Die bestuurder kampioenskap lyk nou so;

 

Fernando Alonso                                      231
Mark Webber                                                   220

Lewis Hamilton                                                 210

Sebastian Vettel                                                206

Jenson Button                                                   189

 

Die res van die bestuurders staan nie meer ‘n kans nie.

 

Die spanne lê nou so op die punte leer;

Plek

Span

Punte

1

RBR-Renault

426

2

McLaren-Mercedes

399

3

Ferrari

374

4

Mercedes GP

188

5

Renault

143

6

Force India-Mercedes

68

7

Williams-Cosworth

65

8

BMW Sauber-Ferrari

43

9

STR-Ferrari

11

10

Lotus-Cosworth

0

11

HRT-Cosworth

0

12

Virgin-Cosworth

0

 

 

продажа пневмоинструментаДанильченео

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.