Malema wil grond onteien

Malema
Deel op

Grondeienaars wat bedrae tydens onteiening weier se grond behoort sonder betaling weggeneem te word, het die ANC-jeugliga se leier, Julius Malema, vandag gesê.

“Gewillige verkoper, gewillige koper werk nie, Swart Ekonomiese Bemagtiging werk nie,” het Malema aan die Mail & Guardian gesê op ‘n vraag wat die ANCYL daarmee bedoel as hy sê dat leiers  nie die koningin (van Engeland) behoort te vertel dat ekonomiese beleid nie sal nie verander nie.

Malema het gesê dat oor die afgelope 10 jaar ‘n sekere persentasie van die grond na die meerderheid van die bevolking oorgedra moes gewees het.

“Dit is ‘n eenvoudige beleid. Ons gaan die grond vat, maar ons sal vergoed en ons sal die prys bepaal.. Ons gaan na [Eugene] Terre’Blanche se plaas en sê: vir hierdie vele hektaar, sal ons u R2-miljoen gee, baie dankie.

“As jy sê dat dit is te min en jy wil nie dit doen nie, dan vat ons die grond en gee jou niks. Dit word onteiening genoem en vergoeding wat deur die staat bepaal word.”

Sonder om president Jacob Zuma by naam te noem, wat vroeër vanjaar na die Verenigde Koninkryk gereis en Koningin Elizabeth II ontmoet, het hy gesê dat toe die ANCYL gevorm is, dit gekant was teen vorme van stryd soos petisies, of “die stuur van afvaardigings na die koningin”.

“Noudat u die mag gegee word deur die mense van Suid-Afrika, gaan u nog steeds na die koningin en gedra uself as u nie die mag van die mense ontvang het nie.

“As u sê dat daar geen verandering in Suid-Afrika se ekonomiese patroon gaan wees nie, sê u dat dit dieselfde gaan bly as tydens die koloniale bewind.”

Tydens sy besoek, in reaksie op ‘n versoek om groter duidelikheid oor praatjies deur die ANCYL dat Suid-Afrika se myne genasionaliseer gaan word, het Zuma gesê dat nasionalisering nie regeringsbeleid is nie.

люстры потолочные купитьФильчаков прокурор харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.