Red Bull storm voort in Spanje!

Deel op

Die span van Red Bull Racing het die afgelope naweek voort gestorm ná nog ’n oorwinning op die F1-kalender. Ná vry oefening Saterdag het die twee Red Bulls van Sebastian Vettel en Mark Webber vir die soveelste keer in die 1st en 2 de plek weggespring.

Lewis Hamilton in sy Mclaren het reg agter Webber in die 2de plek gejaag toe een van sy bande gebars het en hom in die relings in geskiet het. Dit was twee rondtes voor die einde en skielik het Webber die vryheid van die baan gehad om die Spaanse F1-wedren te wen. Hamilton het met die ongeluk afgeskuif na die 7de plek op die bestuurderspunteleer. Sou hy 2de geëindig het, was die punteverskil tussen hom en die voorloper op die leer, Jenson Button, net 3 punte.

Ferrari se Fernando Alonso het 2de geëindig en die ander Red Bull met Vetel agter die stuur het kreupel-kreupel met enjinmoeilikheid 3de onder die geruite vlag deur gejaag. Die heer Schumacher het met sy nuwe motor die eerste keer dié seisoen onder die eerste vyf geëindig met ’n 4de plek. Button was 5de en Massa in die ander Ferrari 6de.

Die 2010 Spaanse Grand Prix sal as een van die verveligste wedrenne van die jaar onthou word. Daar het regtig niks opwindends gebeur nie en die twee Red Bulls raak so dominerend soos wat Ferrari so ‘n paar seisoene gelede was. Die kroon van die hele seisoen wag volgende week in Monaco op die 16de Mei. Kom ons hoop die kort straatwedren bied soos elke tweede jaar meer opwinding en miskien kan Ferrari Mclaren in die komende wedrenk op die vervaardigerspunteleer verbysteek.

Die volledige bestuurderspunteleer lyk soos volg:

Posisie

Bestuurder

Herkoms

Span

Punte

1

Jenson Button

Groot Britanje

McLaren

70

2

Fernando Alonso

Spanje

Ferrari

67

3

Sebastian Vettel

Duitsland

Red Bull

60

4

Mark Webber

Australia

Red Bull

53

5

Nico Rosberg

Duitsland

Mercedes GP

50

6

Lewis Hamilton

Groot Britanje

McLaren

49

7

Felipe Massa

Brazilië

Ferrari

49

8

Robert Kubica

Poland

Renault

44

9

Michael Schumacher

Duitsland

Mercedes GP

22

10

Adrian Sutil

Duitsland

Force India

16

11

Vitantonio Liuzzi

Italië

Force India

8

12

Rubens Barrichello

Brazilë

Williams

7

13

Vitaly Petrov

Rusland

Renault

6

14

Jaime Alguersuari

Spanje

Toro Rosso

3

15

Nico Hulkenberg

Duitsland

Williams

1

Die spanne se punteleer lyk soos volg:

Posisie

Span

Punte

1

McLaren

119

2

Ferrari

116

3

Red Bull

113

4

Mercedes GP

72

5

Renault

50

6

Force India

24

7

Williams

8

8

Toro Rosso

3

поставка насосного оборудованияалександр лобановский класс

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.