Die ANC het regses nodig

Deel op

Iets was vir my lank raaiselagtig. Blanke rassisme en spesifiek regse Afrikaners se sogenaamde rassisme word vir baie dinge geblameer wat skeefloop in Suid-Afrika. Dié refrein het ‘n legio verskillende gedaantes, maar kom altyd op dieselfde neer: die ANC of swartes oor die algemeen se probleme is alles te wyte aan sogenaamde blanke rassisme. Alles wat skeef en krom is in Suid-Afrika, ja, selfs swart-op-wit moorde, is eintlik nie die swartes se eie skuld nie, maar blankes, veral regse blankes, s’n. Al wat ‘n probleem is word glo veroorsaak deur sogenaamde rassisme. Rassisme kan uiteraard baie dinge insluit, soos om oor misdaad te kla, korrupte ANC-kaders te betrap of om te aan te dring op behoorlike dienslewering. Die blote besit van ‘n wit vel kwalifiseer jou stellig deesdae onmiddellik as ‘n regse rassis.

‘n Uitstekende voorbeeld van die verplasing van blaam vir al Suid-Afrika se probleme op sogenaamde blanke rassisme is die brief wat ene Afrikaan, ‘n welbekende self-, Afrikaner- en Boerehater, wat met geweldige ironie vir ons sit en skree vanuit Europa omdat hy self te bang is om in Afrika te woon, vandag op Litnet skryf (die “hulle” hiernaas is nou glo die regses of die Afrikaners): “Hoe langer hulle aanhou met hul onverdraagsame houding teenoor egte Afrikane, mense soos my Tswana-vriende, die vrou van Zeerust en ekself, hoe langer stel hulle ons mense in gevaar met misdaad en plaasmoorde.”

Hierdie selfde persoon, Afrikaan, het ook al voorheen beweer dat boere verdien om in plaasmoorde te sterf want hulle mishandel hul werkers, al probeer hy dit ontken en weier hy om sy bewerings onder sy eie naam kwyt te raak. Om bostaande onsinnige drek, wat nuwe dieptes van hierdie ekstreem-linkse se reeds welbekende absurdheid peil, na sy logiese uiteinde te voer: Swartes is geensins toerekeningsvatbaar nie. Dis altyd die (regse) blanke se skuld, maak nie saak hóé swartes optree nie. Laasgenoemde is uiteraard tekenend van ware en opperste rassisme aan Afrikaan se kant, omdat hy swartes duidelik as breinlose robotte beskou wat slegs optree in reaksie op wat blankes doen, en nie die kapasiteit het om die towerkrag van die bose blanke man se invloed af te skud nie.

Die logiese uiteinde van Afrikaan se siek en verwronge siening is dat blanke regses, indien nie Marzaan Kruger self nie, die skuld moet dra vir die skokaanval waartydens swart misdadigers ‘n eenjarige babatjie se skedel bykans verbrysel het. Ek moet dit onmiddelik duidelik maak dat ek, ‘n Suid-Afrikaner wat gewoond is aan skokberigte, persoonlik diep geskud is deur die aanval op haar en die vlak van barbarisme haas ondenkbaar vind. Ek is self die pa van ‘n jong Afrikanerkind, en kan my nie eens indink hoe haar ouers moet voel nie. Dis egter net my eie standpunt, maar skynbaar nie Afrikaan s’n nie. Volgens hom is dit nie sy geliefde “egte” (sic) Afrikane wat haar aangeval het se eie skuld nie, maar eerder ‘n pap baba of onbekende regses wat iets moes gedoen het om die aanval op haar te ontketen. Is sy volgens Afrikaan tans in intensiewe sorg omdat sy moontlik op ‘n onverdraagsame manier gehuil het agv die “egte Afrikane” (sic) wat by haar huis ingebreek het? Kennelik het Afrikaan hom geweldig verkneukel aan die laakbare skokaanval op Marzaan, daar waar hy op lafhartige wyse in Amsterdam vir die einste Afrikane wegkruip, want dit “bewys” sy stelling, en toon aan dat babas agv onverdraagsame rassiste se optrede ernstig beseer word. Natuurlik kan hy slegs die mees vae, verregaande, breindood en absurde aantygings maak, sonder enige bewyse hoegenaamd, maar die dom linkse (is daar enige ander soort?) het hom nog nooit aan die feite gesteur nie. Ek wag in spanning dat hy ons probeer wysmaak iewers is daar ‘n regse agter die aanval op Marzaan. (En as daar ‘n hel is, wens ek die sub-menslike skuim wat haar aangeval het, ewigdurende marteling daar toe.)

Is dit hoe ‘n onverdraagsame Afrikaner lyk, Afrikaan?

As mens vir ‘n oomblik jou eie brein afskakel, en die absurde snert aanvaar dat blanke rassiste, Afrikaners of regses (laasgenoemde is uiteraard almal eufemismes vir een en dieselfde ding onder die linkses) aan die wortel lê van al die agterstande en probleme in Suid-Afrika, en jy neem ‘n treetjie terug om na die geheelbeeld te kyk, is die antwoord tog voor-die-hand-liggend. Verwyder Afrikaners bloot uit die prentjie, et voilà! Al die land se probleme is opgelos. Die ANC kan dan sy moderne, gesofistikeerde Afrikastaat bou en die voorbeeld van al die eweneens suksesvolle, vooruitstrewende Afrikalande noord van SA se grense na-aap, vry van die belemmering wat al die blankes met hul teenwoordigheid veroorsaak. Soos Jimmy Manyi dit herhaaldelik stel: daar is miljoene Afrikane wat net wag vir hul beurt om die Nobelprys vir fisika in te palm, wat slegs deur blankes teruggehou word. Separatisme, wat die blygemaakte veiligheidswag Nathi Mthethwa so intens grief, sou Afrikaners ook tot voordeel strek. Marzaan se kanse om op daardie skokkende wyse in ‘n Afrikanerrepubliek aangeval te word, sou ‘n klein fraksie van haar kanse in Suid-Afrika gewees het. As mens dit in hierdie lig beskou, is dit vreemd dat die ANC nie die nommer een voorstaanders is van ‘n volkstaat nie. ‘n Volkstaat is immers iets wat presies dít sal vermag: dit sal Afrikaners en ons chroniese rassisme uit die samelewing verwyder, en sodoende die land se probleme eensklaps oplos.

Nietemin is die ANC onverbiddelik gekant teen die gedagte van blanke separatisme. Weereens: ons rassisme is glo ‘n groot deel van die land se problematiek, maar hulle wil ook nie juis ontslae wees van ons nie. Sonder die regse bedreiding sou 2010 se SWB mos hoeka verseker wees van sukses. Maak enige melding van separatisme of ‘n Afrikanertuisland, en die linkses wil egter slange vang. Hulle kan ons nie uitstaan nie, maar hulle wil nie van ons ontslae wees nie. Wat gaan dus hier aan?

Ek is van mening dat ons die antwoord kan vind in minister Nathi Mthethwa se leedvermakerige propaganda oor die sogenaamde regse komplot wat hy die afgelope week in die parlement gebesig het. Ek het hoegenaamd geen idee oor hoe waar die aantygings oor laasgenoemde komplot sou wees nie. Die feite klink egter vir my bra dun op die grond. ‘n Hele vyf sogenaamde regses gaar glo wapens en springstof op om glo ‘n ongespesifiseerde township op te blaas. Watter township, of is dit sommer almal? Hoeveel springstof moet jy opgaar om Soweto plat te vee, behalwe as dit miskien Plutonium-239 is waarmee jy ‘n kernwapen wil bou? Kan dom regses en blote Afrikaners die fisika baasraak om ‘n kernwapen te bou? (Antwoord: ja, ons het al ses keer so gemaak daar by Pelindaba, maar gun my my sarkasme.)

Hoe dit ook al sy, al klink dié sameswering vir my dik vir ‘n daalder, is dit ‘n goeie aanduiding van waarom die ANC Afrikaners nodig het. Regse Afrikaners (en is dit nie ongeveer 99% van alle Afrikaners deesdae wat die ANC met ‘n enorme passie haat nie?) is glo ‘n bedreiging vir die 2010 Sokkerwêreldbeker. Al vyf van die gearresteerders sou kwansuis die hele toernooi glo kon ontwrig.

Elders in die land is daar egter ‘n veel groter en veel meer realistiese bedreiging vir 2010 se SWB as vyf verdwaalde sogenaamde regse samesweerders. Een van Cosatu se vakbonde, SATAWU, dreig om ‘n grootskeepse staking van stapel te stuur. Dit sal die land se ekonomie letterlik lamlê. Enkele jare gelede, tydens ‘n vragmotorbestuurderstaking, het vulstasies se petrol en diesel juis opgeraak. Dié staking kan presies dieselfde gevolge, en erger, hê, en die SWB begin oor ‘n maand. Dit sou ‘n totale ramp wees as die besoekers in ‘n land opdaag waar die vervoerstelsel nie werk nie. SATAWU se staking is dus ‘n ekstreme, realistiese en onmiddelike gevaar vir 2010 se SWB.

Maar, volgens Nathi Mthethwa en sy breindood linkse sikofante soos Litnet se Afrikaan, is dit eintlik daai vyf gevaarlike, regse Afrikaners wat glo die probleem is, nie die ANC se 80,000 plus eie Cosatu-trawante nie. Dis dan seker ook nie die horde swart misdadigers wat babas se koppe papslaan, wat bejaardes martel en voorstedelike huise binneval om te roof, verkrag en moor wat buitelanders se lewens en eiendom bedreig nie, maar eerder die imaginêre blanke, regse bedreiging. Ons almal weet immers hoeveel buitelandse toeriste sedert 1994 deur gevaarlike regse Afrikaners vermoor is (antwoord: nul.) Ek wonder of die ANC of die Britse konsulaat waarskuwings gaan uitreik aan sokkertoeriste: “Bly om hemelsnaam weg van blanke gebiede, veral waar Afrikaners woon.”

So gepraat van moontlike probleme tydens die 2010-toernooi: Johannesburg se noordelike voorstede sit om die beurt sonder krag en water vir dae lank nou al. Ek skryf hierdie op my skootrekenaar met batterykrag want dis donker in ons buurt. Ook hier is die krag af vanaand. Laa’k raai. Aapstat se hoof elektriese ingenieur is moontlik ‘n ontplooide ANC-kader wie se kennis van elektriese netwerke beperk is tot kabeldiefstal aan sy kant. Wanneer dieselfde by ‘n 2010-wedstryd gebeur omdat die ANC eenvoudig nie die kapasiteit het om te beplan vir die toekoms nie, omdat instandhouding van jou land se infrastruktuur skynbaar in Afrikapolitiek getroef word deur die drang om ‘n blink motor te ry, gaan dit seker ook regse saboteurs se handewerk wees. Daai einste regse saboteurs wat veroorsaak het dat ons ligte vanaand af is, mnr Mthethwa, wat seker by Alec Erwin se sogenaamde Koeberg-saboteurs gaan kers opsteek het? Gee my asb hulle name dat ek hulle ‘n aanslag vir die kragopwekker wat ek sal moet koop se koste kan gee!

Waarop ek hier afstuur, is natuurlik dat die ANC die Afrikaners en veral die denkbeeldige regse bedreiging nodig het, agv sy eie volslae onvermoë om enige iets te doen behalwe om die land se rykdom te plunder. Afrikaners mag nie ‘n volkstaat kry nie, want op wie sou die ANC se eie tekortkominge dan blameer kon word?

Kortom: die ANC het ‘n sondebok nodig, en welke beter sondebok en gogga as die denkbeeldige, gevaarlike Afrikaner kan jy kry om die babas in die townships mee bang te maak? Hierdie strategie werk uiteraard vir die ANC, want dis maklik om ongesofistikeerde, agterlike indiwidue wat geen kapasiteit het om vir hulself te dink nie (nie almal van hulle swart nie), hul propaganda vir soetkoek te maak opvreet.

для дівчаток ігриДанильченко Юрий Брониславович Харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.