ANC betaal Terre’Blanche-moordenaars se regskoste

Deel op

Volgens ‘n verklaring deur Phillip Dexter van Cope, gaan die ANC die regskoste van Eugene Terre’Blanche se moordenaars betaal. Dexter meen “dié optrede stuur die verkeerde boodskap uit”.

“Dit stuur die verkeerde boodskap uit aan Suid-Afrikaners aangesien die regerende alliansie hiermee wil sê dat hy al sy enorme middele sal gebruik om enigeen te verdedig wat ‘n prominente blanke doodmaak. Terwyl ons erken dat elke Suid-Afrikaner oor die reg op afdoende verdediging in ‘n geregshof beskik, is hierdie op sy beste ‘n polities bedenklike daad en op sy slegste verteenwoordig dit siniese politieke opportunisme.

“Die regerende party het uiteindelik tot sy sinne begin kom deur vir kalmte te vra en dat mense mekaar nie op grond van ras moet uittart nie. Maar die besluit om die beweerde moordenaars te verdedig ondergrawe die voorheen goeie werk.”

Cope het verklaar dat dit hoog tyd is dat alle Suid-Afrikaners erken dat die regerende alliansie nie langer dié van Mandela is en nie dat die versoening wat hy so hartstogtelik nagestreef het deur gewone Suid-Afrikaners heropgeneem moet word. Dit lyk volgens die party nie asof die regerende alliansie oor die wil of die motivering daartoe beskik nie.

светильник заливающего светаФильчаков Александр Васильевич

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.