Die AWB is nie die antwoord nie

Deel op

Ek het my bes probeer om niks negatiefs oor die AWB te sê die afgelope paar dae nie, uit respek vir wyle Eugene Terre’Blanche. Ongelukkig is die temperatuur besig om handuit te ruk en kan ek nie langer stilbly nie.

Ja, ek verkwalik die singery van Kill the Boer vir die gebeure op Ventersdorp, asook die ANC se ruggraatloosheid en die kultuur van wetteloosheid in die land.

Ja, ek meen al lankal daar is reeds ‘n laegraadse burgeroorlog in hierdie land.

Ja, ek het al lankal ‘n beroep gedoen vir ‘n Afrikanersekerheidsmag, maar ek het moeite gedoen om klem te lê daarop dat ek dit as ‘n defensiewe mag sien, iets soortgelyk aan een van die privaatsekerheidsmaatskappye soos Chubb of ADT. My gedagte was ook om sodoende werk te skep vir werklose Afrikaners. Dit was beslis nié ‘n privaatweermag of ‘n mag wat ten doel het om volksmoord te pleeg nie. Hoekom dit nog nie bestaan nie is eweneens maklik om te verklaar. Só ‘n sekerheidsmag sal as ‘n privaatmaatskappy gestig en bedryf moet word, en dit sal groot hoeveelhede kapitaal vereis, byvoorbeeld vir ‘n beheersentrum, voertuie, wapens, uniforms, salarisse ensovoorts. Ek as iemand wat nie ryk is nie en nie die luukse het om heeldag by die huis te lê nie, het eenvoudig nie sulke soort geld of tyd om dit man-alleen op die been te bring nie.

Al wat ‘n konserwatiewe is, het nou egter skielik uit die kassie gepeul en is daar is nou heelwat mense wat in wilde AWB-ondersteuners ontaard het. Nie net is hulle nou sommer AWB’s nie, maar wil hulle ook ‘n offensiewe oorlog onder die vaandel van die AWB gaan loods. Hulle wil Eugene Terre’Blanche wreek. Hulle wil, kortom, die “kaffers” gaan skiet.

Haal diep asem, mense. Kalmeer. Dink met jou verstand en nie met iets anders nie. Wat dink julle gaan gebeur as ‘n klomp khaki-geklede AWB-lede ‘n township binneval en die wit waks uit die swartes skiet ten aanskoue van die internasionale media? Dink julle die buiteland sou enige simpatie hoegenaamd hê wanneer die onafwendbare swart-op-wit wraakaanvalle kom, waar swart impi’s jou en my buurt binneval uit weerwraak vir ‘n lukrake skietery deur AWB-lede, wanneer hulle jou keel afsny en jou vrou verkrag, want dis presies wat sal gebeur?

Hoef ek enige iemand daarop te wys dat selfs ‘n outomatiese aanvalsgeweer soos ‘n AK of ‘n R4 minder as 30 rondtes in sy magasyn bevat, en as daardie 20 of 25 rondtes afgevuur is, maar daar staan 200 vyandiges buite jou hek, het jy nog groter moeilikheid as wat jy voorheen gehad het. Hoef ek mense te vertel dat daar vir elke weerbare blanke man, sowat 1.7 miljoen van ons op die meeste, daar minstens 8 of 15 weerbare swart mans in hierdie land is, maklik 20 of 30 miljoen? Hoef ek iemand daarop bewys dat baie blankes onlangs ontwapen is deur die ANC se wapenwetgewing?

Vir ‘n paar blankes om nou op te tree sonder om te dink oor die saak, is waarskynlik presies wat die ANC se meer radikale elemente soek. Hulle soek ‘n verskoning om hulle impi’s op ons los te laat. Vir Afrikaners om dom te wees, om na ‘n geveg te soek, kan slegs rampspoedige gevolge hê. Ek begeef my nou eweneens op gevaarlike terrein hier, maar daar is selfs diegene wat meen dat God ons soos met Bloedrivier sou help. By Bloedrivier het slegs een groep egter gewere gehad. Vandag se swartes het nie net ook gewere nie, hulle het ook tenks, vegvliegtuie en outomatiese masjiengewere. Die Zoeloes by Bloedrivier was voorts heidene, maar vandag klassifiseer meer as 80% van swartes hulself as Christene. Moenie te seker wees Bloedrivier 2 gaan nie weer rooi wees met bloed nie, maar hierdie keer blankes se bloed nie.

Dan die AWB. Dit is maklik om emosioneel meegevoer te raak en hulle te verromantiseer agv Eugene Terre’Blanche se skokmoord, maar weer eens mense: dink! Selfs op sy hoogtepunt in die 1980’s was die AWB ietwat van ‘n grap, met lede soos Jimmy Abbott, derduisende generaals, kommandante en veldkornette, sonder ‘n voetsoldaat in sig. Hoe minder ek skryf oor die rampspoedige Bop-inval, hoe beter, behalwe dat mens ys as jy beeldmateriaal sien hoe pleit daardie ooms om hul lewens. Wat het die AWB se inval van die World Trade Center tydens Kodesa vermag?

Ongelukkig was die AWB se grap nie heeltemal so snaaks nie, en dit was ten koste van ons, die Afrikaners gewees. (Mnr Terre’Blanche het terloops later van tyd begin sê hy’s ‘n boer nie ‘n Afrikaner nie, wat my maak wonder het waarvoor die A in AWB dan gestaan het.) Khaki-geklede mans met boepense en Nazi-agtige simbole (en, laat ons eerlik wees, daai 777-verontskuldigings glo niemand nie – daardie AWB-vlag en ander simboliek is uit en uit Nazi-simboliek) bied vir Afrikaners se opponente ‘n droomgeleentheid om ons as Nazi’s af te maak. Ongelukkig is dit ook die beeld wat die afgelope paar dae die wêreld in is: Afrikaners is oor en oor met die Nazi-kwas geteer, omdat beelde van Eugene Terre’Blanche en sy mede-AWB’s oor en oor uitgesaai is. Besef julle dan nie welke geweldige negatiewe assosiasie dit in die buiteland van Afrikaners skep nie?

Nie net was die AWB grootliks bevolk deur ‘n versameling narre nie, maar was hulle ook vrot van die polisie- en intelligensie-informante. Gaan daardie vyfde kolonne skielik verdwyn as die AWB sou herrys? Hoe naïef is ons, mense? Ongelukkig moet ons ook eerlik wees en erken dat daar ook elemente binne die AWB was wat totale los kanonne was, indien nie kriminele nie. Daar is gerugte van AWB’s wat in swart townships ingestap het en links en regs begin skiet het op onskuldige mense. Hoe maak dit hulle beter as Eugene Terre’Blanche se moordenaars of Julius Malema?

Dus: vergeet van die AWB. Hy is hopeloos gekompromiteerd. Sonder Eugene Terre’Blanche se charisma is dit in ieder geval nie meer lewensvatbaar nie. Dink nugter. Maak eerder planne om jou en jou buurt te verdedig. Dink defensief, nie offensief nie. Vergeet van wraak want dit sal teenproduktief wees. Beraam planne hoe om vreemdes van iemand soos mnr Terre’Blanche se plaas af te hou, of hoe om hulle uit jou woonbuurt te hou. As jy dan wel op nasionale vlak wil organiseer, moenie beplan hoe om swartes te teiken nie. Maak planne hoe om blankes op nasionale vlak te wil verdedig. As dinge wil begin lyk na Rwanda, as die SABC begin om Kill the Boer oggend, middag en aand uit te saai, wat is ons plan dan? Hoe beveilig ons die vrouens en kinders? Waar en hoe konsentreer jy die volk in weerbare groepe, want soos Terre’Blanche se moord ons gewys het, is dit lewensgevaarlik om geïsoleerd te wees.

Daai plan het niks met die AWB te make nie. Inteendeel: ‘n groeiende AWB kan selfs ‘n struikelblok wees in die pad van internasionale hulp aan die Afrikaners, en ek is bevrees ons kan dit miskien eendag nodig kry. Die Weste het reeds stilgesit toe 4 miljoen Rwandese uitgewis is. Hoe geneig gaan hulle wees om ons te help as die persepsie by hulle bestaan dat ons Nazi’s is?

погружной насос купитьФильчаков Александр Васильевич

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.