Zuma sal gas en olie op Ugandese staatsbesoek bespreek

Deel op

Suid-Afrika se president, Jacob Zuma, het Donderdag in Kampala aangekom vir ‘n staatsbesoek wat sowat twee dae sal duur.

Zuma sal onder andere die beleggingsmoontlikhede van Uganda se nuut gevonde olierykdom bespreek.

“Hierdie besoek sal heelwat geleenthede skep vir beide Uganda en Suid-Afrika. Noudat ons land olie ontdek het kan Suid-Afrika se kundigheid ingespan word om dit te ontgin,” het Isaac Musumba, junior minister van buitelandse sake, gesê.

“Behalwe vir die olie het ons ook heelwat ander potensiaal waarin Suid-Afrika moontlik sal belangstel,” het hy bygevoeg.

Zuma het kort na sy aankoms ‘n een-tot-een vergadering met Uganda se president Yoweri Museveni gehad.

Suid-Afrika se olie- en gasbedryf is redelik klein en daar word tans gekyk na buitelandse moontlikhede.

игрушка интернет магазинлобановский харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.