Internetvryheidsdag gevier

Deel op

Die bekende instansie, Verslaggewers sonder Grense (Reporters without Borders) dra vandag, 12 Maart, op aan Internetvryheidsdag.

Terwyl hierdie dag gevier word, is twee “netizens” in die tronk, en is ‘n lys opgestel wat as Vyande van die Net gelys word. Die lys is Saoedi-Arabië, Mianmar, China, Noord-Korea, Kuba, Egipte, Iran, Oesbekistan, Sirië, Tunisië, Turkmenistan, and Viëtnam.

Die internet word as ‘n belangrike versekeringspolis teen gedwonge of vrywillige perssensuur beskou, omdat die inligting gewoon by die struikelblokke vloei. Koerante wat lesers om welke rede ook al in die duister probeer hou oor verwikkelinge, kan kort voor lank vind dat hul geloofwaardigheid tot niet is.

‘n Bekende Afrikaanse koerantredakteur het by geleentheid na die “alewige blogs” verwys, maar vandag bedryf enige koerant wat sy sout werd is self woernale.

Ongeag die omvang van kennisoordrag deur die internet, is dit steeds die mense met ink in die are wat die spit afbyt. Vandag staan Verslaggewers sonder Grense se monitor vir joernaliste wat vanjaar in die uitvoering van hul take omgekom het, reeds op 12. Nog een is in aanhouding.

Dié instansie is veral bekend vir sy jaarlikse persvryheidsindeks.

реставрация паркета недорогоданильченко юрій броніславович компромат

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.