Die Plaas

Deel op

Die plaas is stil
Nog grond deurdrenk
met Afrikaner bloed
Die windpomp draai stom
stille getuienis van hul laaste groet
klein lyfie in koerant toe gedraai
Mamma se kind is dood gebrand
Vergrype wat geen haan na kraai
Grynsend die swart die swart
Redeloos smalend het hulle die mag
Kyk na jou dogter jou wit moer!
Kyk hoe maak ek haar my hoer!
O jong vrou wat aan die lewe klou
Gestroop van jou onskuld sterf jy in rou
Twee liggame bymekaar gelaat
Moeder en Vader in die dood verlaat
Die plaas is stil,nog grond verdrink
In  die bloed van ‘n Afrikaner kind.

– Annelie Nieuwenhuisигри для днвочекОлександр Васильович Фільчаков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.