Nasionale Waterforum fokus op waterkrisis

Deel op

Die waterkrisis in die land word daagliks al hoe groter.  Geen beter getuienis daaromtrent is seker beskikbaar as dié van me. Nobubele Ngele, waarnemende direkteur-generaal van waterwese en omgewingsake, wat teenoor die ad hoc-komitee oor dienslewering gesê net 30 van die land se 283 munisipaliteite het waterdienste wat tans behoorlik funksioneer, en dat ‘n verdere 23 munisipaliteite in waterkrisis in die gesig staan.

Ondertussen kom al meer getuienis van waterbesoedeling aan die lig.  So loop daar tans ongeveer 2 miljoen liter rioolwater daagliks in die Hartebeespoortdam in, wat later natuurlik ook verder stroom-af gaan.  Verlate myne aan die Wes-Rand laat duisende liter suur mynwater vry.

Verlede jaar het die Nasionale Waterforum (NWF) tot stand gekom, waarbinne  talle belanghebbende organisasies hande vat om die omvang van die waterkrisis in die land te probeer vasstel, en daarvolgens aksieplanne op te stel ten einde die krisis in belang van die land en sy inwoners te beredder. Teen die huidige tempo gaan daar binne enkele jare geen water meer beskikbaar wees vir menslike gebruik of voedselproduksie nie.

NWF het sopas sy webblad bekend gestel, waarop alle beskikbare inligting rondom water geplaas gaan word.  Lede van die publiek kan foto’s van waterprobleme daarop plaas, saam met ‘n beskrywing van plek, aard en omvang van die probleem.  NWF het ook ‘n spesiale selfoonnommer vir die doel beskikbaar gestel, sodat mense met hulle selfone foto’s kan neem en dit dadelik na NWF se selfoon deurstuur, waarna dit op die webblad geplaas sal word.

Die webblad adres is www.nwf.za.net

и баниДанильченко Юрий Харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.