Miljoene se juwele by universiteit gesteel

Deel op

Die Kaapse Skiereiland Universiteit van Tegnologie (KSUT) is glo besig om hulle eie personeel te ondersoek nadat sowat R4 miljoen se juweliersware gesteel is, het die Saturday Star berig.

“Dit was ‘n interne misdaad gewees en dit is aaklig. Daar is geen tekens van ‘n inbraak nie. Iemand het ingekom, die plek geplunder en toe weer die deur gesluit,” het Vassiliki Konstandakellis, hoof vir die ontwerp en vervaardiging van juweliersware, gesê.

Die juweliersware, wat diamante en onverwerkte platinum ingesluit het, is glo op 27 Januarie uit die kluis gesteel. Die werkers by die universiteit moes leuenverklikkertoetse ondergaan en een persoon het dit nie geslaag nie.

“Die ondersoek is op ‘n baie sensitiewe stadium. Ons het ook na beeldmateriaal van die kringtelevisiekameras gekyk. Ons kan egter nog geen inligting bekendmaak nie,” het Angelo Echardt, hoof van sekuriteit, gesê.

Volgens die polisie in die Wes-Kaap is hulle bewus van die voorval via die media maar is geen kriminele aanklagte nog aanhangig gemaak nie.

кабиныДанильченео

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.