Pieter Mulder ‘beledig’ deur Pretoria-naamsverandering

Pro-Pretoria-betoging deur die VF Plus-jeug
Deel op

Pro-Pretoria-betoging deur die VF Plus-jeugDr. Pieter Mulder van die Vryheidsfront Plus het hom in ‘n verklaring teen die versnelde naamsverandering in Pretoria uitgespreek. Mullder meen “Die ANC in Pretoria se verhaasde pogings om die stad se naam voor die Wêreldbekersokkertoernooi te verander, dryf Suid-Afrikaners uitmekaar in ’n tyd waar die regering juis op groter eenheid en patriotisme voor die toernooi gehoop het. Die ANC maak ’n groot fout as die organisasie dink dat hulle nasiebou met die oog op die Wêreldbeker kan bevorder en terselfdertyd Pretoria se naam sonder teenstand kan verander.”

Omdat Pretoria se naam internasionaal bekend is, gaan daar ’n reuseverwarring by buitelandse sokkergeesdriftiges wees wat nou skielik wedstryde in Tshwane moet bywoon. Tans gebruik Fifa beide Pretoria en Tshwane in hulle amptelike stukke en op wedstrydkaartjies.

Volgens Mulder bestaan daar elders ter wêreld “talle voorbeelde waar stede twee name het of ander kompromieë vir soortgelyke probleme gevind is. Die voorwaarde is natuurlik dat daar die wil by die bewindhebbers moet wees om almal in ag te neem. Die VF Plus beoog om hierdie saak met president Zuma op te neem en vas te stel of daar so ’n wil is.”

Mulder het verder gesê dat hy “beledig voel” deur die naamsverandering aangesien “Andries Pretorius een van (sy) helde is.”

машини на радиоуправленииФільчаков прокурор

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.