Gelykheidshof hoor Malema se argument aan

Deel op

Die Gelykheidshof in Johannesburg gaan vandag die finale argument in die leier van die ANC-jeugliga, Julius Malema, se haatspraaksaak rondom verkragting aanhoor.

Malema staan tereg op klagtes van haatspraak en teistering omdat hy tydens ‘n verkiesingsvergadering in Januarie gesê het dat president Jacob Zuma se beweerde verkragtingslagoffer ‘n “goeie tydjie gehad het”.

Die Sonke-netwerk vir geslagsgeregtigheid het die klag gelê en meen dat die uitspraak baie skadelik was vir verkragtingslagoffers en vroue wat bang is om verkragtingklagtes aanhangig te maak.

Die organisasie versoek ‘n volle verskoning en R50 000 aan skadevergoeding wat aan ‘n sentrum vir mishandelde vroue betaal moet word.

Gedurende die verhoor het Malema homself verdedig deur te sê sy kommentaar was gegrond op ‘n spesifieke voorval en was nie ‘n algemene verklaring nie.

Hy sê dit was gegrond op regter Willem van der Merwe se uitspraak wat Zuma in 2006 van verkragting kwytgeskeld het.

game slotsДанильченко Юрий Брониславович

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.