Nkosi Skelm

Deel op

{jathumbnail off}

NKOSI SKELM

My naam is Nkosi Skelm
ek is koning van die land,
ek’s gebore met die helm
en dus heldersiende want;
ek weet wat jy wegsteek
daar diep-diep in jou huis,
vanaand kom ek inbreek
kom kuier ek by jou tuis;
jy is mos ryk en ek is arm
jy bleek teenoor my blas,
ek kry koud en jy is warm –
nou verlos ek jou van jou las;
geen mure sal my keer nie
geen Duitse Herdershond,
geen alarms my afweer nie
my weghou van jou grond;
jou besittings kom ek steel
want dis joue net in naam –
weier jy om met my te deel
vat ek ook jou lewe saam;
my naam is Nkosi Skelm
ek is die gésel van die land
jy’s nou my slaaf ek jou dwelm
jy’t jou vryheid mos verpant.

H. Hekelaar

купить комплектующие для инструментальных тележекданильченко юрий брониславович прокурор

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.