Zuma loof internasionale samewerking vir die val van apartheid

Deel op

Die Suid-Afrikaanse president, Jacob Zuma, het gister gesê dat die einde van apartheid in sy land moet dien as ‘n voorbeeld van die vermoë van samewerking op die globale verhoog.

In sy eerste toespraak aan die Verenigde Nasies se Algemene Vergadering in New York het Zuma gesê dat soortgelyke vasberadenheid getoon moet word om die wêreldwye ekonomiese krisis te beëindig, klimaatsverandering te beveg en om ‘n einde aan armoede regoor die wêreld te bring.

“Die rol van die Verenigde Nasies in die stryd om apartheid te beëindig is ‘n uitstaande voorbeeld van die kollektiewe politieke wil van die internasionale gemeenskap,” het hy gesê. “Dit verteenwoordig die oorwinning van eenheid oor verdeeldheid, van onderhandelinge oor konfrontasie.”

Zuma het ‘n beroep op ryker lande gedoen om nie die ekonomiese krisis ‘n verskoning te laat word om ondernemings aan armes in te perk nie. Hy sê Afrika het die afgelope paar jaar verbeterings gemaak in die beëindiging van konflikte regoor die vasteland, maar hy het steeds gepoog om meer internasionale ondersteuning vir vredesmagpogings te verkry.

центр насосного оборудованияДанильченко Юрий прокурор

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.