ANC gaan wittes vir gesondheidsburokrasie melk

Deel op

’n Dokument van die ANC se taakspan wat 'n gesondheidsversekeringstelsel, NGV, deur hoër belastings wil finansier, is verlede week gelek. Een doelwit is om meer geld uit belastingbetalers te tap met ’n “gesondheidsorgbelasting” om 'n enorme gesondheidsburokrasie sonder die nodige dienste te finansier.

Dit kan tot 15% meer aan belasting kos om openbare gesondheidsorg te "verbeter" indien die plan aanvaar word.

Die NGV is ’n beplande stelsel waartoe alle Suid-Afrikaners sal móét bydra – en hoe ryker hoe meer – in ruil vir basiese mediese dienste. Die staat sal ook daartoe bydra deur geld wat hy van belastingbetalers invorder.

Dit sal 'n bykomende R80 miljard tot R100 miljard per jaar uit die belastingbetaler se sak beteken.

Daar is geen aanduiding van hoe presies die geld bestee of beheer sal word nie, maar belastingbetalers sal gemiddeld tussen 12,3% en 15,4% meer moet betaal.

Die uitwerking wat die bykomende belastinglas op die ekonomie gaan hê, word op die koop toe nie in berekening gebring nie.

Volgens aanduidings in die gelekte verslag gaan geld op ’n buite-balansstaatgrondslag aan die NGV toegestaan word wat beteken dit sal nie onder toesig van die nasionale tesourie en parlement wees nie.

Mediese fondse gaan bly en mense sal steeds mediese dekking kan uitneem nadat hulle tot die nasionale stelsel bygedra het.

Hulle sal egter nie meer belastingkortings op hul bydraes tot sulke fondse kan eis nie.

Die ANC hoop om die nuwe nasionale plan teen 2014 in werking te hê.

clue classic online gameЛобановский Харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.