Lancet: Jong swart mans pleeg geweld

Deel op
Die redakteur van die gesiene Britse mediese joernaal Lancet, Richard Horten, sê die verkiesing van Jacob Zuma vroeër dié jaar as president, skep 'n geleentheid om die foute van die verlede reg te stel.

Hy het gesê die katastrofiese vorige leierskap het die Suid-Arikaanse publiek sowel as die internasionale mediese gemeenskap se vertroue geskend.

In 'n artikel wat die gapende verskille in sorg en koördinasie tussen die verskillende provinsies beklemtoon, sê Horten ook dat die geweld en misdaad waarmee die land te kampe het, 'n bykomende las op die gesondheidstelsel plaas.

Hy het manslag, gesinsgeweld en verkragting uitgesonder as die kwessies wat bydra tot die geweldige las.

Horten sê geweld in Suid-Afrika word hoofsaaklik deur jong swart mans gepleeg tussen die ouderdomme van 15 en 29. Die helfte van vroue wat vermoor word, word deur intieme vriende om die lewe gebring.

Benewens Vigs, wat die grootste uitdaging vir die gesondheidstelsel in Suid-Afrika bly met 5,5 miljoen mense – 17% van die wêreldtotaal – wat besmet is, is daar al hoe meer gevalle van vetsug, hartsiekte, dwelmverslawing en depressie.

Suid-Afrika is een van 12 lande waar kindersterftes ook besig is om toe te neem sedert 1990.

no depositАлександр Фильчаков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.