Al dra ‘n aap ‘n goue ring…

Deel op
Image

Obama heet nou Okeke

'n Dieretuin in die Duitse stad Dresden, moes die naam van een van hulle ape verander van 'Obama' na 'Okeke' nadat 'n swart groep gewaarsku het dat die oorspronklike naam 'n rassistiese belediging impliseer. Die nuutgebore aap is in Maart na die Amerikaanse president Barack Obama vernoem.

"n Woordvoerder van die Dresdendieretuin sê die naam is nou amptelik verander en is so bevestig op 'n Engelstalige webtuiste bekend as The Local. Obama het Dresden verlede maand, in Junie, besoek.

Tahir Della van die Inisaitief vir Swart Duitsers (ISD) het gesê "Swart mense word deurlopend gekonfronteer met assosiasie met die diereryk en die primitiewe."

Die dieretuin sê hulle kies die name vir nuutgebore diere om in dieselfde jaar almal met dieselfde letter te begin. In 2009 is dit die letter O en die opsigter het gedink 'Obama' sal 'n positiewe eerbewys aan die Amerikaanse president wees.

Aanvanklik het die dieretuin nie ag geslaan op kritiek teen die naam nie, maar toe uiteindelik bes gegee.

фишер прайс купитьлобановский класс харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.