SA-leierskap in Afrika van kritieke belang s? VSA

Deel op
Amerika se adjunkminister van buitelandse sake vir Afrika, Johnnie Carson, het gesê die VSA beskou Suid-Afrika se leiding in Afrika as van kritieke belang vir die suksesvolle ontwikkeling van die vasteland.

Sy onderwerp was die huidige stand van betrekkinge tussen Amerika en Suid-Afrika. Suid-Afrika se ambassadeur in Washington, Welile Nhlapo, en Moeletsi Mbeki, sakeman en broer van oud-president Mbeki, was onder die paneellede.

Suid-Afrika moet ook nie wegskram van hulle verantwoordelikheid as leier nie, maar moet die uitdaging aanvaar. Carson het Donderdag gesê dit sal stabiliteit en langtermyn-groei op die vasteland verseker. Hy het by die Buro vir Afrika-aangeleenthede in die Woodrow Wilson-sentrum in Washington gepraat.

Carson het die VSA se steun vir die bewind van president Zuma benadruk. “Suid-Afrika staan saam met ons as ’n baken van veelrassigheid, veelpartydemokrasie, ekonomiese vryemarkbeginsels, en as ’n verdediger van menseregte,” het hy in sy toespraak gesê.

“Amerika is optimisties oor die koers wat Suid-Afrika ingeslaan het. Die Amerikaanse boodskap aan Suid-Afrika is duidelik en positief: ‘Ons is ’n toegewyde vennoot van Suid-Afrika. Ons erken die belangrikheid van ons groeiende bilaterale en handelsbetrekkinge.’ ”

Carson het ook verwys na samewerking tussen Amerika en Suid-Afrika op die terrein van “kernaangeleenthede”. ’n Memorandum van verstandhouding vir kernnavorsing en -ontwikkeling is in die finale fase van hersiening en behoort eersdaags onderteken te word.

Carson is van mening dat Donald Gips se benoeming as volgende Amerikaanse ambassadeur in Suid-Afrika, waardevolle politieke vaardighede en noue bande met Obama na Afrika sal bring, indien dit bekragtig word.

Amerika is die derde grootste invoerder van Suid-Afrikaanse goedere, en meer as 600 Amerikaanse ondernemings doen sake in Suid-Afrika.

play poker online free without registrationФильчаков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.