Noord-Korea ‘hou ernstige berdeiging in’

Deel op
Amerikaanse en Suid-Koreaanse leiers het Noord-Korea gister gemaan om sy “kernambisies” te laat vaar en die bedreiging wat dit vir die Koreaanse skiereiland en omstreke inhou, te staak. Pyongyang bly, na wat berig word, op koers om ’n langafstand-missiel te lanseer.

President Barack Obama het ná ’n spitsberaad in Washington met president Lee Myung-bak van Suid-Korea gesê ’n kernbewapende Noord-Korea hou ’n ernstige bedreiging vir die wêreld in.

Hy het gesê die nuwe VN-sanksies teen Noord-Korea wat ingestel is nadat die land op 25 Mei ’n kerntoets gedoen het, sal met mening afgedwing word.

Intussen het Russiese en Chinese leiers wat tans in Moskou vergader, ’n beroep gedoen dat die sespartysamesprekinge oor Noord-Korea se kernprogram hervat moet word.

President Hu Jintao van China en sy Russiese eweknie Dmitri Medwedev het in ’n gesamentlike verklaring ná ’n ontmoeting hul ernstige kommer uitgespreek oor die bedreiging wat Noord-Korea inhou.

Obama het op sy beurt in Washington gesê: “In die lig van Noord-Korea se volgehoue en strydlustige dreigemente teenoor buurlande, dink ek nie daar is enige twyfel nie dat dit ’n destabiliserende situasie is wat ’n daadwerklike bedreiging inhou – nie net vir Amerika nie, maar ook vir wêreldveiligheid.”

Hy het onderneem om ’n einde te maak aan die siklus van gebeure wat Noord-Korea toelaat om ’n kernkrisis te bewerkstellig, net om daarna toegewings in die vorm van byvoorbeeld voedsel en brandstof te bekom in ruil daarvoor dat hy die kernkrisis afweer – en daarna weer die krisis van nuuts af op die spits dryf.

“Dit is ’n patroon wat 'n gewoonte raak,” het Obama gesê. “Ons gaan dit beëindig.” 

коляска для куклы киевДанильченко Харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.