Hoe voel Anton Goosen nou?

Deel op
ImageDie Afrikaanse sanger, Anton Goosen, is beroof naby die Hartebeespoortdam. Saam met Gerrie Germishuis, verteenwoordig hy die soveelste bekende persoonlikheid wat onlangs onder geweldsmisdaad moes deurloop.
Deel op
‘n Aantal jare gelede het hy en Lukas Maree ‘n liedjie geskryf vir hul groep Die Kommissie van Ondersoek met die titel "Die Winde van Verandering". Hier volg die lirieke:

Moenie omkyk nie, moenie terugkyk nie
Moenie bang wees nie, daars nie soutpilare nie
Dis net die wind, die wind, die wind my kind
Dis net die winde van verandering wat waai

Die winde het natuurlik verwys na Harold McMillan se "winds of change" wat deur Afrika gewaai het.

Ek wonder of Goosen vandag, n.a.v. die aanval, terugdink aan die "Moenie bang wees nie" hierbo en homself afvra of daar tog rede was om bang te wees vir ‘n swart regering. Kan dit wees dat Pandora se doos wel oopgemaak is in 1994, dat die swart (in die sin van onheilspellende) winde van verandering nie gaan ophou waai totdat daar net anargie maar nie een blanke met besittings oorbly nie?

Kyk nou maar gerus vandag na die "kunstige" poefters en paaiers van die briewekolom op Litnet, hoe daar in ‘n gesamentlike uitbarsting van histerie klere geskeur word en as op die hoof gestrooi word. Kyk ook hoe niemand daar die probleem op sy naam noem nie, iets wat so akkuraat en op die man af gestel was in die HNP se plakkate met die vorige verkiesing: Swart regering = mislukking.

{mos_mb_discuss:13}

эжекторные насосные станцииДанильченко Харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.