Amerikaanse Hooggeregshof beveel dat laat stembriewe in Pennsilvanië tersyde gehou en apart getel moet word

'n Verkiesingsbeampte in Pittsburgh, Pennsilvanië
Deel op

‘n Amerikaanse hooggeregshofregter het gelas dat die stembriewe in Pennsilvanië wat na die keerdatum van die verkiesingsdag ontvang is, afgesonder en apart getel moet word. President Trump het vroeër onreëlmatighede in die stemtelling beweer.

In ‘n tydelike bevel op Vrydag het die Amerikaanse hooggeregshofregter, Samuel Alito, beslis dat “alle verkiesingsrade” moet voldoen aan die riglyne van 28 Oktober en 1 November wat vereis dat alle stembriewe wat na 20:00 op die verkiesingsdag per pos ontvang word, “geskei moet word”. En geberg “in ‘n veilige en verseëlde houer, los van ander stembriewe.”

Laat stembriewe onderhewig aan die beslissing word dan “apart getel”, lui die bevel.

Terwyl die Demokrate Saterdag tot 14:00 (19:00 GMT) tyd het om op die besluit te reageer, kan die bevel dalk gesien word as ‘n simboliese oorwinning vir die veldtog van president Donald Trump, wat herhaaldelik beweer het dat die telproses met verskeie ongerymdhede besoedel is.

Trump se veldtog het Donderdag ‘n regsgeding aanhangig gemaak met die aantyging dat hul stemkontroleerders by ‘n tellingsentrum in Philadelphia verbied word.

Trump het self Pennsilvanië se verkiesingsbeamptes daarvan beskuldig dat hulle die fakkel vir die Demokratiese Party gedra het, en gesê dat “partydige Demokrate toegelaat het dat die stembriewe drie dae na die verkiesing ontvang word.”

 

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.