Japannese griepmiddel laat Italië hoop skep

Deel op

Italië vestig nou hoop op, Avigan, ʼn Japannese middel om die Sjinese virus te beveg.

Die regering het die groen lig gegee “om ʼn eksperimenterings- en navorsingsprogram te ontwikkel om die uitwerking van die middel (Avigan) tydens die vroeë fases van die siekte te evalueer.” Aldus die Italiaanse Minister van Gesondheid, Roberto Speranza, na afloop van ʼn vergadering van die Tegnies-wetenskaplike komitee.

Volgens die Raadslid vir die Begroting, Davide Caparini, is Avigan as ʼn voorskriflose middel in Japan beskikbaar sedert 2014 waar dit suksesvol as griepwerend gebruik is. Hy het beklemtoon dat die Italiaanse navorsers nog moet vasstel tot watter mate die middel suksesvol sal wees.

Die navorsingseksperimente sal onmiddellik afskop in Lombardye.

ʼn Generiese middel, Favipiravir, is deur die Toyama Chemiese Maatskappy, ʼn filiaal van Fujifilm, ontwikkel en vir Covid-19-pasiënte toegedien in Sjina.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.