#Koronavirus: Franse regering kondig noodmaatreëls af

Deel op
Van middernag vanaand word alle openbare plekke, d.w.s. restaurante, kroeë, bioskope, skole, ens. in Frankryk gesluit. Slegs die kinders van mediese personeel wat moet aanhou werk, sal skool toe gaan. Verder sal skole per rekenaar en internet funksioneer.
Die enigste winkels wat toegelaat word om oop te bly, is voedselwinkels en apteke.
 
Die aankondiging is sowat ‘n uur gelede deur die Franse eerste minister, Edouard Philippe, gedoen. Hy het ‘n beroep op die totale bevolking gedoen om die maatreëls “gedissiplineerd” na te kom.
 
Marokko het alle vlugte na Frankryk gestaak.
Oor die afgelope 72 uur het die aantal besmettings in Frankryk verdubbel en die nooddienste word oorlaai. Mense met geringe simptome word gevra om nie die noodnommer 15 te bel nie, maar slegs as hulle asemenhalingsprobleme ondervind.
 
Afgetrede dokters, verpleegsters, asook mediese studente word ten volle gemobiliseer om die epidemie die hoof te bied.
 
Die virus val nie bloot bejaardes en siek mense aan nie. Meer as vyftig persent van die ernstige gevalle is mense onder sestig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.