Dan Roodt & Gustav Venter: Die agteruitgang van Afrikaanse kultuur

Deel op

In hierdie episode van PRAAG 168, gesels Dan Roodt en Gustav Venter oor die agteruitgang van Afrikaanse kultuur, veral die letterkunde, en wat gedoen sou kon word om dit te laat herleef. Dan Roodt verwys na Helen Zille wat eens ‘n joernalis was wat ook oor Afrikaanse skrywers berig het. “Apartheid” beskik oor ‘n moontlike Nederlandse oorsprong in die vorm van “versuiling”. Was André Brink so ‘n groot skrywer as wat voorgegee word? En wat het van die legendariese boekhandelaar Marcus de Jong geword? Is daar ‘n “alternatiewe verhaal” van die Afrikaanse letterkunde?

      Praag 168

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.