MasterCard onder verlinkse druk om konserwatiewe betalings te weier

Deel op

‘n Koalisie van verlinkse politieke aktivisteorganisasies wat oor bande met die miljardêr George Soros beskik, het ‘n betoging gehou by die algemene jaarvergadering van Mastercard om te eis dat konserwatiewes finansieel op ‘n swartlys geplaas word.

Die eise van die George Soros-gesteunde groepe, waaronder SumOfUs en Sleeping Giants, is op ‘n mobiele advertensiebord vertoon wat die geleentheid omring het: “Putting hate groups out of business? #Priceless.”

Volgens ‘n persverklaring wat deur die twee organisasies uitgereik is, het Nandini Jammi, die mede-stigter van Sleeping Giants, ook in ‘n toespraak gesê dat hulle “die behoefte aan Mastercard sal stel om vinnig op te tree deur sy dienste van hierdie haatgroepe te weerhou”.

SumOfUs het vroeër voorgestel dat Mastercard se aandeelhouers ‘n “menseregtekomitee” saamstel wat betalings aan die “verregses” sal monitor. Die protes op die aandeelhouersvergadering was daarop gemik om druk op Mastercardom toe te pas om die versoek te aanvaar.

Die groep het die maatskappy daarvan beskuldig dat betalings vir “verregse” organisasies soos die American Border Patrol, League of the South en die Proud Boys verwerk is.

Jammi van Sleeping Giants, het op 25 Junie met aandeelhouers gepraat by die algemene jaarvergadering om die maatskappy en sy finansiële vennote soos Square en PayPal daarvan te beskuldig dat hulle sake met misdadigers doen.

“Die wit nasionalistiese beweging het wêreldwyd uitgebrei en dit is tyd dat u ondersoek instel hoe hulle in die Mastercard-netwerk toegelaat is,” het sy gesê. “U moet nou vra om beheer oor u finansiële netwerk terug te neem.”

SumOfUs beweer dat hy ‘n “menseregte” -aktivistegroep is wat veg vir finansiële sanksies teen diegene wat nie saamstem met hul linkse politieke standpunte nie. Die webwerf bevat ‘n aantal magtige linkse stigtings onder sy vennote, waaronder George Soros se Open Society Foundations, die Tides Foundation, die Media Demokratiese Fonds, en die Rockefeller Brothers Foundation.

Eoin Dubsky, veldtogbestuurder by SumOfUs, het ná die vergadering gesê: “Ons is bly oor Mastercard se verbintenis om menseregte in te sluit in sy werkswyse. Maar praat is goedkoop, dus wag ons om te sien of hierdie woorde tot optrede lei. Ons weet dat die maatskappy tans kredietkaartbetalings aan gevaarlike haatgroepe en ekstremiste aanvaar, en bewys dat sy bestaande opset nie geskik is vir die doel nie. ”

Sleeping Giants fokus op die swartsmeer van politieke teenstanders. Die groep se stigterslede het aanspreeklikheid vir die organisasie se optrede deur anonimiteit vermy. Maar die identiteit van een stigter, ‘n voormalige reklameberoepskundige, Matt Rivitz, is verlede jaar bekendgemaak.

Sleeping Giants is in 2016 deur verlinkse politieke aktiviste opgerig met die uitsluitlike verklaarde doel om Breitbart te se fondse te probeer wegneem.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.