Duitse regses ‘bereid om geweld te gebruik’ – ministerie

Deel op

Meer as 12 700 Duitse regse ekstremiste is bereid om geweld te gebruik. Die Duitse Ministerie van Binnelandse Sake het so pas dié aankondiging gemaak, volgens die Nederlandse webblad nu.nl. Dit is omtrent die helfte van die totale aantal regse ekstremiste in die land.

Die ministerie het die inligting vrygestel ná parlementêre vrae van die FDP-party. Die data toon dat daar in 2017 meer as 24 000 regse ekstremiste in Duitsland was.

Meer as die helfte van die mense op die verregse toneel is bereid om geweld te gebruik teen mense wat hulle as vyande sien. Hierdie groep sluit in migrante, Moslems, politieke teenstanders, joernaliste en agente.

Die Duitse owerhede het vroeër gewaarsku oor die toenemende gevaar van verregses. ‘n Groot deel van hierdie groep sou ‘n “affiniteit vir wapens” hê.

Die Duitse regering het ondersoek ingestel na die wyse waarop regse ekstremiste met mekaar kommunikeer. Dit blyk hoofsaaklik te wees deur sosiale netwerke en aanlynboodskapdienste, sê die ministerie.

Honderde webwerwe en sosialemediakanale word deur die owerhede gemonitor. Volgens die bediening word propagandamateriaal onder andere op dié kanale versprei.

Vroeër vandeesweek het honderde regses met vlae deur die stad Plauen in Oos-Duitsland geloop (sien foto hier bo). Hulle het baniere gehad met die woorde: “Sosiale geregtigheid in plaas van kriminele buitelanders”.

Joodse organisasies het met ontsteltenis op die betoging gereageer. “Die beelde is versteurd en skrikwekkend,” het Josef Schuster, president van die Sentrale Raad van Jode in Duitsland, gesê. Die optog het plaasgevind tydens Jom Hasjoa, die dag waarop die Joodse gemeenskap die slagoffers van die Holocaust herdenk.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.