Eskom straf Suid-Afrika met deurnagbeurtkrag

Deel op

Ná jare van korrupsie, plundery en wanbestuur, is Eskom kennelik besig om al hoe verder in duie te stort want die elekrisiteitsverskaffer het gister (Saterdag) deurnagbeurtkrag van 16 tot 17 Maart aangekondig. Terwyl Eskom die Mosambiekse tifoon daarvoor blameer, is dit heel waarskynlik die onbekwaamheid van sy aardig besoldigde en korrupte topbestuur en amptenare wat daarvoor verantwoordelik is.

In ‘n twiet vermeld Eskom in sy gewone ANC-eentalige Engels:

Daar word verwys na ‘n “verlies aan keppêssitie” en die tifoon in Mosambiek. Blykbaar voer Suid-Afrika elektrisiteit van Mosambiek in — seker deel van ‘n korrupte transaksie — terwyl daar al jare lank elektrisiteit gratis of met nie-terugbetaalbare lenings aan die Zimbabwe-monster verskaf word.

Opvallend ook is hoe sekere woonbuurte naby Megawattpark in Sandton, waar die meeste van Eskom se korrupte miljoenêrbestuurders woon wat al jare lank die elektrisiteitsreus besteel, nie deur beurtkrag geraak word nie… Hulle ligte bly aan.

In sy reaksie het dr. Dan Roodt van PRAAG twee twiets in die rigting van Eksdom afgevuur:

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.