Islamiete vermoor, onthoof Skandinawiese meisies in Marokko

Van links na regs: Die drie vermeende moordenaars, asook Maren Ueland en Louisa Jespersen
Deel op

Twee Skandinawiese stappers, Maren Ueland en Louisa Vesterager Jespersen, is in ‘n gewilde toeristebestemming in Marokko onthoof. Ten minste een het haar teen “Islamofobie” uitgespreek voordat sy haar ontydige dood ontmoet het.

‘n Video het sedertdien aanlyn verskyn met die vermeende moordenaars wat trou aan ISIS sweer terwyl een van die meisies se kop lewendig afgesny word.

Die 28-jarige Noorse, Maren Ueland, wat wreed in die Atlas-berge in Marokko vermoor is, het ‘n plasing van ‘n video teen “Islamofobie” op die webwerf Marokko World News gedeel.

Die nuusdiens het ‘n skermafdruk van haar Facebook-bladsy gepubliseer – dit is intussen uitgevee – wat die Noorse vrou gedeel het met die videogreep getitel “Moet nooit mense op hul voorkoms beoordeel nie”. Die videogreep is afkomstig uit ‘n propagandavideo van die Duitse regering waarin Skandinawiërs as potensiële misdadigers voorgestel word en Moslemimmigrante as “goeie mense met gesinswaardes”.

In die video is  daar ‘n Europese ma en dogter wat agterdogtig na ‘n baardman met ‘n sportsak kyk. Die vrou versteen wanneer verskeie mense wat soos polisie lyk, opdaag en na die man toe begin hardloop.

Maar in ‘n wending steek die polisie hom verby en in plaas daarvan word ‘n Skandinawiese man weens die besit van dwelms aangekeer. Die videogreep eindig met die bebaarde karakter wat ‘n meisie help en met ‘n gesin wegstap.

Ueland en die 24-jarige Vespersen uit Denemarke is dood naby ‘n pad wat lei tot die bergpiek van Toubkal, ‘n gewilde wandelbestemming in Marokko. Een van die slagoffers is heeltemal onthoof, terwyl die ander ‘n poging tot onthoofding ondergaan het met ernstige nekwonde. Hulle is blykbaar ook vooraf verkrag.

Beelde van die brute onthoofding van een van die meisies het op die internet verskyn, met ‘n mesgewapend oortreder wat sê “Dit is Allah se wil” en “Dit is wraak vir ons broers in Hajin in Sirië. Dit is julle koppe, vyand van God. ” Die beeldmateriaal wys ‘n man met ‘n groot mes besig om die kop van ‘n blonde vrou af te saag.

Deense inligtingsdienste het die uiters grafiese beeldmateriaal geverifieer, berig Sputnik News. Die Noorse polisie het ook tot die gevolgtrekking gekom dat die beeldmateriaal eg is. “Tot dusver is daar niks konkreets om te wys dat hierdie video nie werklik is nie,” het die misdaadondersoekdiens Kripos in ‘n amptelike verklaring in Noors gesê.

Die lyke van die twee universiteitstudente is Maandag in hul tent gevind. Die Marokkaanse polisie sê vier mans wat in hegtenis geneem is, het vandeesweek verskyn in ‘n aparte propaganda-video wat voor die moorde opgeteken is.

Die Marokkaanse polisie het intussen 13 verdagtes in hegtenis geneem wat hulle meen met die internasionale terroristenetwerk verbind is.

In Bryne, die tuisdorp van Maren Ueland in Noorweë, heers geskokte onbegrip. Dat die “goeie Moslems” wat deur die hoofstroommedia aan Nore voorgehou word tot so iets in staat is, slaan mense dronk. Terwyl honderde inwoners van Byrne ‘n fakkeloptog gehou het om solidariteit met die slagoffers se gesinne te toon, het die hoofstroommedia die onthoofding verswyg.

Die optog is Vrydagaand in die strate van die kusdorp gehou. Haar ouers, vriende en ander familielede het deelgeneem aan die optog, tesame met Reinert Kverneland, burgemeester van die munisipaliteit.

“Ons wil wys dat ons omgee vir mekaar en dat ons saam staan vir ‘n goedhartiger wêreld,” het Odd Ivar Nese, een van die organiseerders, gesê.

“Dit is belangrik om saam te staan ​​en belangrik  vir mense om solidariteit te toon,” het Thor Inge Sveinsvoll, Rooi Kruis-organiseerder, aan die Noorse dagblad Aftenposten gesê.

“Dit is belangrik om saam te staan ​​en emosies te toon, dit is skok en hartseer wat jy nie kan verstaan ​​nie.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.