Malema bepleit weereens grondgryp by blankes, dog ‘nie uit wraak’

Julius Malema

Julius Malema het oor die naweek weereens sy onlangse oproepe tot grondgryp deur swartes herhaal toe hy by Sun City gesê het: “Daar is niks spesiaals aangaande blankes dat hulle meer grond as swartes moet besit nie. Hulle moet grond gelykop met ons besit.”

Die geleentheid was die jaarvergadering van die Prokureursorde van die Noordelike Provinsies se jaarvergadering wat Malema as gasspreker uitgenooi het. Blykbaar is ‘n opname van Malema se toespraak op die EFF se Twitterrekening beskikbaar gestel.

“Ons wil nie grond onteien uit wraak nie, maar as deel van ‘n demokratiese proses,” het die EFF-leier gesê.

Malema het ook met revolusie gedreig. Indien blankes nie van hul grond afstand doen nie, sal ‘n revolusie “onvermyndelik wees”, volgens hom. “U en ek sal dan slagoffers wees,” het hy gesê.

Hy het verder uitgevaar teen die rassesamestelling van die land se regslui. Verder het hy die swart revolusionêre wat ook prokureurs was, soos Robert Sobukwe, Nelson Mandela en Oliver Tambo, geloof.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • profplumber

  Sal maar blouboontjies moet versamel die feestyd.

 • Rooikop

  Dis maklik. Werk hard. Verdien geld. Koop grond. Dit is hoe ek my klein stukkie aarde bekom het. Nou hoekom doen julle nie dieselfde nie?

  • Johann Schutte

   Hy’s `n kommunis (wil graag deel) totdat hy eienaarskap neem. Dan is hy `n kreef-kaviaar kapitalis met geen simpatie vir sy vrek-van-die-honger medemens nie.

   • Johann, ek stem saam dat mens die kat mooi uit die boom moet kyk oor wat gaan op die Afrika en SA politieke landskap aan en watter marionette speel welke rol met watter marionettemeesters en welke agenda agter hulle. Soms dans hule saam en anders gemaak opgewerk teen mekaar. Ons weet mos nou FW/ Madiba, Zuma, Malema en Maimane het hulle “borge”. Daar is onlangs voorgestel dat Zuma en Malema aangekla word vir misdade teen die mensdom. Myns insiens rus die probleem egter nie by hulle as handige gereedskapstukke en betaalde lakeie nie, maar eerstens by die zombie bevolking van SA en dan by die blanke Afrikaner wat net eenvoudig glad nie daadwerklik uit die blokke tot verantwoordelike selfbestuur of volhoubare selfbeskikking kom nie.

 • Ou Transvaal

  Ek kan dit net nie kleinkry dat veronderstelde hooggeleerde mense vir hiedie opstoker ‘n platform gee om sy stompsinnigheid te braak ….of dink hulle deur dit te doen dat hulle sy haat gaan vryspring ???

  • Mattewis Kat

   Hooggeleerdheid en gesonde verstand het weinig met mekaar te doen. Partymaal verhoed eersgenoemde dat laasgenoemde ontwikkel en dan kry jy mense soos Stephen Hawking en Neil Turok wat dink dat die volgende groot genieë uit Afrika afkomstig gaan wees waar hulle nog nie eers die bemeestering van die wiel kan handhaaf nie. Waar isolasie van die Westerse kultuur her-intree (“decolonizing”), word hierdie basiese tegnologie deur die slee vervang (basies ‘n boomtak met besittings opgepak wat agter ‘n dier aangesleep word) en een generasie later weet die kinders nie eers hoe ‘n wiel meer lyk nie. By Turok & Hawking ontbreek die basiese wysheid om in te sien dat uit Afrika niks anders as ellende kan voortspruit nie en hulle kan nie insien dat Westerse “hulp”-fondse- & strukture slegs dien as ellende-vermenigvuldigers nie.

  • Ou Transvaal, daar vat jy nou aan die senuweepunte. “Hooggeleerdes” hoop juis dat jy, ek en ander nie agter die kap van die byl sal kom en die “Deep State” gesponsorde marionettespel sal begryp (of erger nog, sou kon slaag om iets daaromtrent te doen) nie. Die landskap van die gekkeparadys is vol pionne, naakte keisers, – en denkelose grys massas.

 • Logika en Malema is twee konsepte wat mekaar uitkanselleer. Volgens Frans Cronje ( http://www.politicsweb.co.za/opinion/how-much-of-sas-land-is-really-in-black-hands ) is 69% van alle grond in privaatbesit wat ook swart grondeienaars insluit. Dus behoort vanaf 31% tot 45% reeds aan “the peoples”. Vra Malema dat die sowat 80% van die groot boerderye in wit besit, gelykgestel word in terme van privaateienaarskap, wat dan in terme van privaateienaarkskap sal indring teen sy sosialistiese beleid van nasionalisering? Groot boerderye is gereken op sowat 40,000 eenhede waarvan meer as 27,000 eenhede huidiglik op die mark is. Met die uitsondering van enkele mega-boere, is daar min kopers vir daardie 27,000 plase wat deurgaans reeds onder hul waarde in die mark is. Sou die staat hul deel doen en ‘n redelike prys betaal vir plase wat in die mark is, dan kan saam met die grond van die bestaande swart boere, amper 70% van alle landbougrond in private swart besit wees. Wat meer moet, of kan, die wit plaasboere hoegenaamd doen? Want hier is ‘n politiek gemotiveerde proses aan die gang wat gaan uitloop op grondgrype sonder vergoeding, in die naam van revolusie. Dit is Zuma se “Mugabe opsie”, want as hy die grond gryp by die wit plaasboere, sal die meerderheid kiesers vir hom vergewe vir al sy sondes en regeer hy vir nog ‘n dekade.

  Daarby word kleinboere asook landbougrond onder die bestek van tradisionele stamhoofde waarskynlik ook nie oorweeg in die bogenoemde grondsyfers nie ( https://africacheck.org/reports/do-40000-whites-own-80-of-sa-the-claim-is-incorrect/ ).

 • Hans Onrust

  Van de politieke regisseurs van Genocide op het Boere volk met o.a. Plaasmoord, hoor je structureel een toekomstige dreiging.
  Alsof de racistische killing fields van anc sacp Zuid Afrika niet al 20 jaar bestaan, waarbij uiteraard door hen ook de schade en slachtoffers worden verzwegen.

  DAT wordt weer bevestigd door deze slinkse bloeddorstige ancyl misdadiger in rooi t-hempie. Terwijl hij natuurlijk ook de kassa van deze racistische eff bende weer leeg plundert om een paar Gucci schoenen te kopen.

 • Rooikop

  Ek lees nou elders dat Tumi Morake nou nie voor stok gekry word oor haar onsinnige uitlatings nie. Dan is daar nog Bester (en Jakarande) wat haar sterk in haar kwaad. Ook die een wat nou hierdie “onskuldig” uitspraak gelewer het is ‘n ene Lotter.

  Dit gaan my verstand tebowe hoe mense hulle eie kultuur en genetika so kan benadeel. Om letterlik namens die vyand teen jou eie mense op te tree. Ons het nou maar weereens ‘n groot klomp Joiners tussen ons.

  Net so kan Malema voortgaan en haat, woede en gronddiefstal voortpraat en NIKS of NIEMAND kan hom stilmaak nie. As ek of jy net waag om bv in woede ‘n uitlating te maak word jy vervolg selfs verby oom Daantjie in die Kallerhok. Kyk maar na die vonnisse vir die mense wat die ou in die kis gesit het om hom skrik te maak. Wou hulle hom fisiese leed aandoen? Nee want dan sou hulle dit mos gedoen het. Dit was skrikmaak maar word nou veroordeel as “rassisme”. Die res gaan egter voort om hulle haat te braak en kyk hoeveel mense is hierdie week alleen nou al weer vermoor.

  • sussie se vissie

   Die ‘dog nie uit wraak’… val op.
   25-jaar gelede staan Robert ( en nou Mhurtuaap ) en verkondig aan blanke boere van Rhodesië ‘dis nou tyd vir hande vat’.
   Die versekering dat geen grondvergrype ( sonder vergoeding ) sou plaasvind nie – gee hy hul die versekering.
   Nou ja. Wat meer te sê?
   In die lig van dié katôtkop se uitlating….kan jy maar aanvaar die afgesette boere & gesinne sal nie per chauffeer en limo tipgat-toe vervoer word nie.

  • Juan Olivier

   Dit meen nie omdat iemand wit is dat hulle deel van jou of ons mense is nie. Die wit vel beteken niks. As ek moet raai sal ek sê die mense wat wit mense die meeste haat is wit mense.

   • Rooikop

    Dit is juis daai deel wat ek nie verstaan nie. Hoe haat jy jou eie mense ten koste van ander?

    • sussie se vissie

     Naspers aka DStv betaal R140m aan die Guptabeheerde ANN7 om gal teen al wat wit is, te braak.
     Verklaar daai ene.

    • Maddox1

     Rooikop, dit is ‘n baie makilkke vraag om te antwoord. In omtrent 98% van die gevalle dra die wittes wat ander wittes so haat ‘n gedeelte van die krom-neus of haak-neus genetika in hulle. Gaan kyk maar na die mense , iewers in die verlede het hulle vermeng geraak met joodse bloed.
     Die ander 2% is die geestelikke siekes, of te wel ‘n volle wit liberaal. En soos ons almal weet daar is geen , maar geen geneesmiddel op die mark vir liberalisme nie, net een oplossing bly oor, en dit is ‘n stuk lood in die kop .

    • Juan Olivier

     Ek het geen ander verklaring behalwe dat hulle verstandelik siek is.

 • Skisofreen

  Hoe sê mens “we should have picked our own cotton” in Afrikaans?

  • sussie se vissie

   n Man moet maar sy eie broek optrek.

  • Julie Jansen Van Rensburg

   Ons moes onsa eie katoen gepluk het…

 • sussie se vissie

  Briljante voorstel van iemand anders.
  Katôtkop onder bespreking kan summier aansoek doen om oom Robert te loop opvolg.
  Op-die-koop-toe kry hy n ‘ready mix’ land sonder wittes of boere.
  Groei/koppyne in dit wat hy in die vooruitsig stel – hom gevolglik gespaar.
  Dis net van voorvat en oorvat en aanmuhr.
  Sterkte!

 • Juan Olivier

  Malema: “Daar is niks spesiaals aangaande blankes dat hulle meer grond as swartes moet besit nie. Hulle moet grond gelykop met ons besit.”

  Net so is daar niks spesiaal aan swart mense dat hulle meer of geluik gerond moet besit as wit mense.