Dan Roodt: Skep ‘n nuwe Afrikaanse groeipunt aan die kus

Die Noord-Nieuwland in Tafelbaai, 1762.

Die probleem waarmee ons sit, is al oor en oor ontleed. Wat is die oplossing? “Wat is julle plan?” het die Nederlanders, Vlaminge en Duitsers vir my onlangs in Europa gevra. Daar is mos die grappie van ‘n Boer maak ‘n plan, ‘n Indiër hét ‘n plan en ‘n swarte stéél een. Dis op ‘n keer deur ‘n swartman aan my vertel, en hy het meer kleurryke taal gebruik, dus waag ek dit om so iets hier te herhaal.

Vele mense het al dié plan genoem: Skep ‘n Afrikaanse groeipunt aan die kus. Ek noem dit hier ‘n groeipunt, want ek dink dis een van die swakplekke van Orania — by al die empatie en bewondering wat ek vir dié Noord-Kaapse dorpie koester — dat dit van die begin af as ‘n grootse politieke oplossing vir die Afrikaner aangebied is: ‘n volkstaat, ‘n nuwe Jerusalem. Dis ‘n bietjie soos om die kar voor die perde te span. Alvorens jy ‘n nuwe republiek kan uitroep, moet jy oor genoeg grondgebied, ‘n bevolking en ‘n ekonomie beskik. Jy moet die plek beset.

Vandaar dus my idee van ‘n “groeipunt”. Nie dat die politieke sy daarvan te diep weggesteek hoef te word nie, maar dit moet in die eerste plaas ‘n praktiese, ekonomiese oplossing bied wat ons in staat sal stel om te ontsnap uit die antiblanke rassisme, geweld en korrupsie van die Nuwe Suid-Afrika.

Terloops, die politiek in Suid-Afrika en in die wêreld beweeg nou blitssnel; verby is die jare van wag dat iets moet gebeur! Tien dae gelede was ek nog in Europa en daar is mense begeesterd besig om te debatteer, te organiseer en weerstand te bied teen die verswelging van hul kontinent deur mense uit Afrika en die Midde-Ooste, spesifiek natuurlik Moslems.

Ek het dit al voorheen gesê en herhaal dit hier: Ons probleem en die Europeërs s’n is presies dieselfde, en die meeste mense begin dit ook so insien: ons kwyn demografies, terwyl die vyand se getalle konstant vermeerder. Ons is oud en dekadent, teenoor hulle wat jonk en fanaties is.

Aan die ander kant het Europeërs nie verniet oor die afgelope 500 jaar die wêreld verower nie… Ons kán as ons wil! Afrikaners is vandag in Suid-Afrika teenwoordig omdat ‘n klein landjie soos Nederland met ‘n grondgebied so groot soos die Krugerwildtuin in die sewentiende eeu besluit het om die oseane op hul seilskepies aan te durf. Jan van Riebeeck het ‘n halfwegstasie aan die Kaap gevestig, daarom is ons hier. Net gister het ek die kopstuk van my Facebook en Twitter verander na bogaande, ‘n tyd toe die Kaap nog spreekwoordelik Hollands was.

Waar? is natuurlik die groot vraag. Eintlik is daar net twee keuses: die Suid-Kaap of die Weskus. En op ‘n manier is die keuse reeds gemaak, want meer mense het al Suid-Kaap toe getrek as Weskus toe. Die Suid-Kaap beskik ook oor ‘n bestaande hawe: Mosselbaai. Goed, goed, daar is insgelyks Saldanha van waar ystererts uitgevoer word, maar blykbaar woon daar nie eens 4 000 blankes in dié hawedorp nie.

Wat ek aangaande die Suid-Kaap interessant vind, is dat daar reeds ‘n natuurlike migrasie van Afrikaners daarheen plaasvind. Baie welaf Afrikaners in Gauteng besit ook reeds vakansiehuise daar; dis reeds ‘n goeie begin.

Terwyl ek in Amsterdam intense politieke gesprekke gevoer het, tot laat in die nag, het ek skielik die woord “Mosselbaai” genoem. Onmiddellik is daar na selfone gegryp om dit op te kyk en, ja, die naam Mosselbaai is in 1601 deur die Nederlandse seevaarder Paulus van Caerden gemunt. Die ander weergawe is dat ‘n ander, beroemde Hollandse seekaptein, Cornelis de Houtman, dit in 1595 benoem het. Dis belangrik, want die kapitaal vir enige groot ontwikkelingsprojek aan die kus sal van Europa en spesifiek van Nederland en Vlaandere af moet kom. Afrikaners is oor die afgelope twintig jaar so verarm en vanuit die ekonomie uitgesluit dat ons kwalik nog oorleef, daarom gaan ons nie die hele projek “uit ons eie sak” kan finansier nie.

Dan is daar nog die euro: Al word daar, veral vanuit regse Europese kringe, smalende kritiek op die euro uitgespreek, hou ek van die geldeenheid. Ons moet dit ook meer en meer begin gebruik. Die rand is op pad om ‘n tweede Zimdollar te word; van hier af aan kan die proses eintlik net versnel. Kom ons hou ons likiede bates in euro, en finansier ons ook in euro teen baie lae rentekoerse… Eintlik is die euro maar ‘n ou Duitse mark en Nederlandse gulde wat as “universele Europese geldeenheid” vermom is. Oor die afgelope twee dekades het dit ook konstant teen die dollar, die pond en die meeste ander geldeenhede versterk, selfs teen die superharde Switserse frank.

Pleks van te emigreer uit Suid-Afrika na Engelse lande soos Nieu-Seeland en Australië toe, moet ons delokaliseer, eenvoudig vanuit die Suid-Afrikaans ekonomie en stelsel uitklim en — soos dit heet — “ons eie ding begin doen”. En daarvoor is die Suid-Kaap myns insiens ‘n baie geskikte gebied.

Toegegee, niemand hou van trek nie en ons het almal wortels op allerlei plekke dwarsoor die hele land. My familie is al geslagte lank in die Tranvaal; ons het so half die geneigdheid om oral waar ons kom perskebome of nartjiebome te wil plant! My moeder is op Swartruggens gebore. Ons het die Groot Trek en die Vryheidsoorloë meegemaak. Die Kaap verteenwoordig vir my ‘n ander land. Ek het eers Parys, Frankryk, besoek alvorens ek in Kaapstad gekom het. Kaapstad is vir my amper vreemder as Stockholm. Dis ook baie Engels, London-on-sea. Dit pruil so half van snobisme, op ‘n agterlike, domastrante, provinsialistiese, Engels-koloniale manier… Die Suid-Kaap is egter iets anders: dis vriendelik, Afrikaans, landelik, effens boers soos ons daarvan hou.

Ongelukkig kon ek aanlyn net dié Engelstalige kaart van die Suid-Kaap vind. As iemand oor ‘n beter en Afrikaanse weergawe beskik, laat weet my asb. – DR

Sommige Afrikaners wil egter “veg vir die hele land” en stel daarom nie belang om te delokaliseer nie. Histories voel ek net so sterk oor ons hele land en dat dit ons toekom! My en jou voorouers het vir die Vrystaat en Transvaal geveg, en ons sal dié gebiede weer terugkry, kom wat wil. Selfs Suidwes; waarom op aarde is dit ooit aan Swapo oorhandig?

Maar mense, kom ons wees redelik (en realisties): dit gaan nou oor oorlewing. As ons aanhou soos tans, gaan daar oor twintig jaar niks van die eens trotse Afrikanervolk oor wees nie. Ons gaan deur die drie V’s vernietig wees: verengels, verarm en verbaster. Kyk om jou: die proses is reeds aan die gang. Afrikaans het reeds “geval” by Tukkies, Kovsies en selfs op Stellenbosch, met Potch wat nie ver agter is nie. Die Afrikaanse skole is volgende in die visier. As jou kind eers deur ‘n Engelse skool gebreinspoel is, is daar eintlik geen salf meer aan hom te smeer nie. Hy het dan reeds geakkultureer by die antiblanke, anti-Afrikaanse waardes van die NSA. Sy morele en intellektuele standaarde is dan op die vlak van ‘n Hillbrow-prostituut s’n. Ekskuus, “sekswerker”. Dis mos deesdae ‘n eerbare beroep in Suid-Afrika. Toegegee, dis seker meer eerbaar as dié van ‘n NSA-politikus.

Dus, sien dit as ‘n noodmaatreël, soos om te emigreer. Ons moet iewers heen waar ons nie meer doodgemaak word nie en waar ons steeds ons taal kan praat en met mekaar sake kan doen sonder dat ons deur die Afro-marxistiese staat en groot maatskappye versmoor word.

‘n Groot deel van die PWV (of dan die Gautengprovinsie, eintlik hou ek niks van dié woord nie) se ekonomie sal suidwaarts moet verskuif. Vir ‘n begin kan mense bloot vakansiehuise en -woonstelle daar koop, en solank hul gesinne daar vestig, buite die gevaarsones van Gauteng en die Kaapstad-omgewing. Die moordkoerse in Johannesburg, Pretoria en Kaapstad is hoër as dié in vele oorlogsgebiede, juis daarom emigreer soveel mense. Ons kan heen en weer pendel tussen die George-lughawe en die res van die land, maar ook oorsee, want ons sal ons goedere en dienste buite Suid-Afrika moet verkoop, daar waar daar nie regstellende aksie en antiblanke diskriminasie bestaan nie.

Daar is baie te leer uit Orania se ervaring met volkseie arbeid. Vanuit die staanspoor sal ons sover moontlik moet meganiseer, en van volkseie arbeid gebruik moet maak. Uiteraard bestaan daar ‘n redelike kleurlingbevolking ook in die Suid-Kaap en hulle moet deel van die groeipunt wees. Die groeipunt moenie “slegs vir blankes” wees nie, ‘n gedagte wat steeds in vandag se wêreld so gestigmatiseer is dat NAVO, Rusland en China ons dalk sáám met vliegtuie sal kom bombardeer as ons dit probeer. Maar ons moet binne die eerste paar jaar ‘n volstrekte meerderheid behaal, met die mikpunt om ‘n Afrikanermeerderheid van tot tagtig of negentig persent in die gebied op te bou. In elk geval: as net die helfte van Gauteng se anderhalf miljoen Afrikaners soontoe trek, sal ons by verre in die meerderheid wees.

Afrikaans moet die voertaal én die openbare taal wees. Dit is ononderhandelbaar. Geen Engels nie. Alvorens ons enige ander grense trek, moet ons soos in Vlaandere (en Orania) ‘n taalgrens trek. Dit moet ‘n Afrikaanse Republiek in wording wees. Ek verafsku die manier waarop die Naspersmedia die woord “Afrikaanse” as ‘n (polities korrekte) selfstandige naamwoord gebruik, maar laat dit maar “Afrikaans” in daardie “inklusiewe” sin (nou moet ek eers na die lugsakkie gryp) óók wees. Onthou: dit gaan om ons oorlewing. Hier en daar kan ons maar kompromieë aangaan, solank ons daarvan bewus is dat die einddoel volkome vryheid en selfregering moet wees. Selfbeskikking, soos hulle sê, maar selfs dié woord het al ‘n bietjie van ‘n utopiese klankie in Afrikaans verkry, iets soos die hemel waarvan jy in die Bybel lees maar net gaan ervaar as jy die dag doodgaan. Ons moet vryheid in die hier en nou verkry.

Alle Afrikaanse groepe moet saamwerk. Dis seker veel gevra en die ou en die nuwe Afrikanerelite of Broederbond sal dit seker afskiet as iets wat nie deur ‘n aantal komitees en geheime vergaderings van die FW de Klerk-stigting goedgekeur is nie. Maar raai wat? Ons gee nie om nie. Soos die Oos-Duitse betogers wat die Berlynse Muur laat val het in 1989, en toe weer in 2014 teen immigrasie, geskree het: Wir sind das Volk! Ons is die volk. Ons sal self besluit, en laat FW de Klerk en sy handlangers in hul moer vlieg!

Vanuit Europa en vanuit die VSA sal daar geweldige steun vir so ‘n projek wees. Mense sal graag in so iets wou belê: ‘n kusstad of -streek met die potensiaal om die Singapoer van Afrika te word. Ons keer ons rug op Afrika en sy probleme, en raak deel van die groter wêreld daarbuite, die ontwikkelde, eerste wêreld. Ons sal ook Europese immigrante kan lok. Ons beskik oor aangename weer, vriendelike mense, goedkoop eiendom en ruimte. As dit veilig, Westers en Afrikaans is, sal honderde duisende Europeërs daarheen stroom. Solank die internetspoed goed is, sal hulle sommer daar kan werk ook. Ons sal nie vir hulle werk hoef te skep nie; hulle het klaar werk. Die hele Noord-Europa, Skandinawië, Nederland-Vlaandere, Duitsland, Oostenryk, beskik so te sê oor volle indiensneming. Ons hoef net by hulle ekonomie “in te prop”, daaraan deel te neem, op ‘n gedelokaliseerde manier, en dan sal ons ‘n bloeityd beleef!

Europeërs kan by ons kom aftree, hul euro’s hier kom uitgee. Ons kan versorgingsentrums bou, tesame met goeie en bekostigbare hospitale (soos wat ons eens gehad het) wat oor die hele wêreld bekend sal raak.

Die groot uitdaging gaan natuurlik wees om, nes in Europa, ons van migrante te vrywaar: derdewêreldparasiete wat op ons welvaart wil kom teer, wil kom plak, om aalmoese wil smeek en, les bes, wil kom roof en moor soos wat dit tans op ons plase en in ons stede die geval is. Daar moet egter ‘n ongeskrewe reël wees dat ons geen Xhosas in diens sal neem nie. Die munisipale regulasies en bywette moet eenvoudig toegepas word: geen plakkershut of kaja mag ooit opgerig word nie. Niemand mag onder ‘n brug of ‘n stuk plastiek slaap nie. Hy moet terug Transkei toe, waar hy vandaan kom. Hy kan daar vir die ANC gaan stem, of die EFF of wie ook al. Indien nie sy lewende leiers op ons TV-skerms nie, sal die spook van Nelson Mandela na hom omsien. Ons moet nooit weer die swartman, en veral die Xhosa, ons probleem maak nie.

As ons na ons geskiedenis kyk, onlangs en verder terug, sien ons dat die Nguni-volkere lank reeds die Afrikaner as hul vyand beskou. Ons moet dit só aanvaar. Slegs voortdurende paraatheid en strategiese denke gaan ons teen die vyand se aanvalle en teistering vrywaar. Daarmee saam is daar natuurlik die Uitlanderbevolkings van Johannesburg en Kaapstad wat van Suid-Afrika ‘n soort linkse Britse kolonie wou maak. Hulle is ‘n ander vyand, wat dikwels met die Nguni’s saamspan, maar hulle voel gewoonlik nie gemaklik in Afrikaanse omgewings nie, dus sal hulle voorlopig aanhou om ons in hul media en vanuit hul stedelike vestings in Johannesburg en Kaapstad te hoon.

‘n Privaat Afrikaanse universiteit kan in die Suid-Kaap gestig word; dit op sigself sal reeds enorm baie ekonomiese aktiwiteit skep, asook jongmense daarheen lok. Laat die res van die universiteite volledig “transformeer” met studente wat gratis studeer en ewe gratis betoog en die plekke afbrand, terwyl die linkse akademici hulle lustig aanpor. Die linkses en multikulturaliste sal mekaar besig hou, terwyl ons rustig aan ons nuwe tuiste bou.

Die Afrikaner kort ‘n heimat, dis só eenvoudig.

Sien dit as ‘n Eurokaanse projek: Europees-Afrikaans. Van die begin af was dit tog wat ons wou doen: om ‘n stukkie Europa hier in Afrika te kom skep.

Dan sal die (Suid-)Kaap weer Hollands wees!

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • sussie se vissie

  U verwysing na ‘projek’ ( soos in Mosselbaai-projek )….menend wat presies??
  Of huldig u n standpunt dat hierdie Orania On Sea binne die DA beheerde sone van Moesie vd Maan u n groter simpatieke oor in diê opsig sal bied?
  Dan ook. Lsg te na aan die Oos Kaap. Voorspel net pandoer-shirt waiting to happen.
  Andersyds bly om te verneem die Gautengse geldg@tte het in hul hordes reeds hul Toskaanse plakkershutte ( en dalla [$] ) daar kom vestig en investeer.
  Sal diesulks dus hul ( in die vooruitsig van eksponensiële ekonomiese en industriële groei ) – hul handjies as dokwerkers en messelaars kan vuilmaak? Of sluip Beauty en Sipho weer stilletjies die agterdeur in om skottelgoed te was en gras te sny?
  En kort voor lank maar weer n ‘same old same old’ scenario aan die hand te werk?
  As dinge moet ( en moet..moét dit ) na n kant-toe werk – ‘opt’ maar eerder Weskus.
  Saldanha as hawe bied n ewe goeie opsie.
  See-njaffers reeds aldaar gevestig, se versugting meer vir goeie vangste kreef & snoek anders as om n akker of twee met 4x boerbokke, 5 mh8re en n hoenderhaan te wil opeis.

 • Hans Onrust

  “Soos die Oos-Duitse betogers wat die Berlynse Muur laat val het in 1989, en toe weer in 2014 teen immigrasie, geskree het: Wir sind das Volk! Ons is die volk.”
  In EUSSRepubliek Duitsland in Leipzig Sachsen(daar waar het ‘Völkerschlacht Denkmal’ staat, is nu een ‘diverse linkse lynchmob’ op Prof. Thomas Rauscher afgestuurd omdat hij, als vreemde eend in de bijt aan de door culturele marxisten overgenomen uni’s, nog wat volkenrechten voor Europese volken wenst te zien.
  https://www.welt.de/wissenschaft/article170733131/Jura-Professor-wuenscht-sich-weisses-Europa-Studenten-fordern-Entlassung.html

  Doet architectonisch wat denken aan het ‘Voortrekkersmonument’ in SA.

  Zo is Dr. Jan van de Beek aan de donkerrode Nederlandse uni’s een vreemde eend in de bijt omdat hij de kosten van ‘migratie’ in kaart wil brengen. Het Nederland waar Drs. Hans Janmaat en Prof. Pim Fortuyn de dood in werden gejaagd.

  https://uploads.disquscdn.com/images/3b6b41750c00de5068f5f8407836def3d9eadb3478c9256f1a86948568ff44ec.jpg

 • Karel Combrinck

  Dit laat ‘n mens se hart sommer warmer klop. Die tragedie is net dat ons nie aan so-iets gedink het nie toe ons die mag gehad het om dit deur te voer. Maar toe het ons mos die mag gebruik om domastrant te wees. En nou is ons lammetjie lou.

  • Gustav

   Ja. Dit, in ‘n groot mate, is die sonde waarvoor ons F.W. nie mag vergewe nie.
   Hy het selfmoord as ons beste oorlewingsopsie voorgestaan, in plaas daarvan om ‘n plan vir ons sekuriteit en vooruitgang te bedink.

 • Gustav

  Ja! Dit gaan oor groeipotensiaal. Daar is reeds ‘n aansienlike Afrikanergemeenskap. Ja, daar is ook baie Xhosas wat sal naderstroom as die blanke gemeenskap groei, maar hulle is afhanklik van die blankes vir ‘n inkomste. As ons dit van hulle afsny, verweer hulle in hulle plakkerskampe en kom hulle migrasie tot ‘n einde. Dan beweeg hulle verder Suid – Kaapstad toe. Orania en die Weskus sou wonderlike opsies gewees het, maar die ekonomiese ontwikkeling sou te stadig wees om die bevolkingsaamtrek te stimuleer. Die Suidkaap het iets anders waaroor Orania en die Weskus nie beskik nie: Die opgewondenheidsfaktor. Mense sal bloot aangegryp wees deur die gedagte om Hartenbos toe te trek eerder as na Elandsbaai. Dis groen en warm en die seetemperatuur is reg… dis reeds ‘n Afrikanerhartland. Probeer om die drie opsies te verkoop. Ek wed jou jy sal 20 mense kry wat die Suidkaap aangryp vir elkeen wat Orania of Weskus toe wil gaan. Dit is net hoe dit is.

  • sussie se vissie

   ‘Opgewondenheidsfaktor’?
   Phfttt.
   Behels dit nou nes Langebaan ‘windsurfing, four x fours’, n mousterboat en golfbaan in?
   Altyd gemeen dis lekka byrie see tussen een en twee.

   • Gustav

    Moenie so snedig wees oor die opgewondenheidsfaktor nie. Die grootste enkele rede hoekom geen volkstaatsgedagte nog geslaag het nie, was omdat weinig opgewonde was oor die voorgestelde omgewing. Jy gaan bloot nie genoeg mense beweeg kry om te trek na ‘n plek bloot uit wanhoop nie, tensy die land oplaas ver-zim word. Dan gaan hulle as vlugtelinge.
    Mense moet opgewonde oor hulle nuwe tuiste wees. Dit is die sleutelkrisis van Orania en die Weskus. Transvalers voel eenvoudig nie aangetrokke tot ‘n lewe langs die Oranjerivier of die koue Atlantiese Oseaan nie. Maar hulle is dol oor die Suidkaap.
    Vissie, om in die vlakwatertjies jou mondjie tuit te trek in onhoorbare visgeluidjies is maklik. Dan, en ek, probeer al meer as ‘n dekade om mense opgewonde oor iets te kry. Siende dat jy nie gaan help nie, moet jy maar bid dat ons en al die ander soos ons gaan slaag.

    • sussie se vissie

     Herre. Vat maar min om jou opgewonde te maak.
     Wei eerder uit oor presies dit wat jou sodanig OPGEWONDE gaan, en SAL maak.
     Tot nou blyk dit niks anders te wees as n voorstel om aftree LOTTO-droompies te koester nie.
     Praat jy namens dok Dan, dink ek sit jy die pot mis.
     Die uwe doktor het klaar n ogie op n plek in die suide van Frankryk. So nie…die Spaanse platteland.
     Opgewonde sal my maak…as manne/vroue met intellektuele durf die tafel by die Wêreldhof dek.
     n Pekaneutplaas in Orania of mossels vreet/oes in Mosselbaai – kan haas as ekonomies lewensvatbaar geag word.
     ‘Bring my enige dag n dromer…maar n realistiese een’….het daai oompie vd Rembrandt Groep mos kwytgeraak.
     En ek konkureer.
     Hierdie identifisering van elitistiese uitsoek-areas…niks anders as om die buurmanskap van armblank plakkerskamp-bewoners te ontsnap nie.
     As snobiste, meer so uit skaamte ja. En n gewete wat knaag….miskien.
     En so ‘by the by’. Lig my wederhelf ‘hier’ summier ankers vir n ‘dip’ innie see…sit jy sonder vleis vir Krismis.
     Gedagtig aan jou profiel…blyk dit jy eet en hou van n n tjop vir brekfis.
     LAASTENS ( ek wil gaan ‘tan’ voor die uittog suid ) –
     Hoe ongelooflik naïef kan mens wees deur op soetsappige wyse n verbintenis tussen Kaapse dorpe, daardie sentiment op Kaaskoppe te wil afdwing in die hoop hul gaan hul beursies oopmaak??
     Ek dink ‘ons’ oormerk eerder n gebied soos Constantia. Is immers naby aan Valkenberg.

     • Gustav

      “Bring vir my ‘n vissie,
      Wat nie kan help om in die water te pissie,
      En agterna kla
      As iemand suurstof aandra.”
      Ek konkureer. Of soos Lord Oom Piet sê: “That’s alright. I believe me.”
      Ek sal sukkel om nog minder as tans om te gee oor wat jou opgewonde maak. Gaan plak maar in Groot Constantia se omgewing. Onthou om water saam te ry en laat die kleurvolheid van regstellende stropery jou verkwik.
      Klink nie of jy Valkenberg toe hoef te trek nie. Dis duidelik al die tyd in jou.

     • 11petrus2

      He-he! Die Piet Weskus enklawe het waarskynlik sulke visioene van groei in gedagte gehad, maar toe spring Kortbroek-van Watsewyk NAT-struktuur et al binne in die DA-NC Lite-p-pot in . Nou gaan kyk maar hoe le die Ingels-Joodse jagte in die havens reg rondom genoemde Weskus en gaan luister na die Babylon van tale wat ‘gebesig’ word, Langebaan inkluis. ‘AFRIKANERS’ WEET WAARAGTIG VAN VOORVAT EN INNISIATIEF BEHOU/VERBROU!!!!

  • Johanw

   Goeie begin en dit het my ondersteuning. Selfbeskikking begin by die identifisering van grondgebied. Daar gaan uiteraard verskille wees. Ek verskil ook van Dan se voorgestelde grense maar is 100% saam met die gebied. Nou kan begin praat word met mekaar. Streekkomitees en ‘n werkbare of werkende strategiese komitee moet saamgestel word.

 • Owen in Durban

  If I trek, I leave africa for good, we can never ever stop the tide from coming in anymore.

 • Angelique Rodrigues

  Once the anc enforce RET in all its glory, whites including white liberals will be persona non grata across south africa.

 • Ek gaan nie by die DA bly nie.

 • floppyfluke

  Ek hou van wat jy se, maar ek verstaan nie. Hoe wil jy die huidige regering verhoed om in te meng met ons sake?

  • sussie se vissie

   Vra jy tereg.
   Openbaar baie van n pandoer-mentaliteit.
   Vreet en suip vandag als op…en môre sorg vir homself.
   Of soos n Oos-Kaapse flapkop. Versaak als…en gaan kap jou tentpenne in daar waar dit jou welgeval.
   Die ‘nitty gritty’ is vir ‘party poopers’…onthou.

  • Johanw

   Die huidige regering gaan vanselfsprekend inmeng en dit sal en mag geweldadig wees. Hul territoriale integriteit word bedreig. Dit is nou waar rug styfmaak en vryheidstrewe inkom van Afrikaner kant.

 • Mr Domestos

  Wonder nounet, as oud Plet-inwoner oor hoe dit gaan werk met die massas en massas werkloses in die plakkerskampe wat Plet, Knysna en George omsingel. Hul getalle oorskry die whities by verre en toi-toi gereeld en sper die pad af in met brandende bande in hul protesbetogings soos dit is – waarheen Gehasi? Die gemiddelde bleekgesig werker sukkel algar om kop bo water te hou in ‘n seisoenale kusstreek waar hul kwalik ‘n dak oor hul kop kan bekostig. Die meeste “locals” huur piepklein huisies, granny flats en dies meer omrede dit te duur is om selfs ‘n gewone woonstel te kan bekostig. Wees verseker daar is ‘n baie groot kontingent liberale Engelse wat nie die idee gaan ondersteun nie en die ketting sal trek in ‘n oogwenk.

 • expatNederland

  Ek hou van die idee. In di praktyk gaan dit moeilijk wees om te realiseer. Om te begin het jy ondernemers nodig. Mense wat werk kan skep. In Europa is deesdae “startup hubs” en “smart cities” die in-ding.
  Die idee is.. startup hubs mentor vir jong ondernemers, wat langdurig werk kan skep in die stad/dorp.

  Hoe dit werk: ‘n “startup incubator”-besigheid kry op tema-beasseerde opdragte van ‘n stadsraad om kortlopende projekte van 6 maande te doen. Die incubator kry dan 25 starters wat die projek gaan uitvoer. Dit is ‘n competisie. Iets soos die “Shark Tank”-TV program. Die beste 5 ondernemers kry finansiering om hul idee verder te voer. Die hubs is meestal verbonde aan die sakeskool van ‘n universiteit.
  Elke 3 maande begin ‘n competitis, maw, daar is altyd 100 ondernemers in so ‘n hub besig. As genoeg van hulle oorleef, dan skep dit weer werk. En dit help kundigheid.
  wat beteken dit vir die suid-kaap? Werkgeleentheid.
  As iemand nou so ‘n hub stig, ‘n fonds stig, coaching & mentoring gee, en dan kan mens dit begin. Afrikaner ondernemers vir afrikaner ondernemers.
  Welke soort tema’s: verwerking van huishoudlike plastic, waterbesparing in stadsparke, teel jou eie groente in waterskaarste.. sulke tema’s kan mens doen. Mens moet erens mee begin. Die ANC-regime gaan ons nie daarmee help. Ons moet onsself help, en daarmee ekonmies vry word.

  • sussie se vissie

   Pragtige konsep vir werkskepping.
   Vind net eers n volksakker met legitieme inslag waarbinne mens al hierdie plannetjies ten uitvoer kan bring.
   Indien jy meen jy intussen eksklusief wit Afrikaner kompetisie-speletjies binne die bestel van n Zille domain kan reël – ‘be my guest’.
   Hel man. Diè goed is oor enige sweem van wit bevoorregting en diskriminasie soos n sn@tuitverkoping in pandoerland.

   • Johann Schutte

    Daarsy. Die uitkoms is op hande. Easy-as. Die golden product benadering aangepas om geografiese en finansiele onafhanklikheid te waarborg. Weet nie of jy chronologies oud genoeg is om golden te onthou nie. Dit was iets soos ‘the money or the box’ show.

   • expatNederland

    Om dit wettig te doen: sorg eers vir kulturele selfbeskikking. grondwet Artikel 30, 31

    https://www.facebook.com/afrikanerexpat/videos/130542007661551/

    • Johanw

     Daar is niks vooraf te wettig vir selfbeskikking nie.

     • expatNederland

      Dit is 2017. Waar is die Afrikaner volksrepubliek? 23 jaar na Artikel 235 inwerking getree het. Ons het f@kkol.

 • Johann Schutte

  Die Afrikaner se voortbestaan word meerendeels bedreig deur Afrikaner kultuur, en veel minder deur die afwesigheid van `n duidelik omlynde grondgebied of groeipunt.

  Die heersende internasionale geloofsmode dikteer Afrikanerkultuur, waarskynlik meer so as vir meeste ander Europese groepe. Solank as wat Afrikaners hul toksiese predikante akkomodeer sal die vernietiging voortgaan en sal die hele SA uiteindelik, soos Afrika swart wees in terme van watter kriterium jy ookal toepas.

  `n Eie grondgebied is onder die huidige kultuuromstandighede die fantasie van enkelinge.

  Die enigste wyse waarop die Afrikaner sy eie vernietiging sal stuit is as hy en-masse sodanig onder bedreiging kom dat hy die meriete van sy barmhartige-selfmoord oorlewingstrategie herken as psigoties. Indien hy tot kontak met realiteit kom sal dit nie meer nodig wees om argumenteer oor watter stukkie aarde vir almal aanneemlik is nie.

  Hierdie was my grootste beweegrede om Paul Kruger opsie te neem. Die ‘swart gevaar’ is vergelykenderwys `n klein bedreiging.

 • Ernst Marais

  Dit sal my in Jeffreysbaai goed pas…. maar dit is ‘n gebied waar ongeveer 90% vir die DA gestem het
  Verblydend is dat die DA hier, soos elders, besig is om uit te rafel
  60% van die inwoners is Afrikaanssprekend en hoofsaaklik bruin, 5% Engels, Xhosa omtrent 33%
  Baie van die Afrikaners hier is afgetredenes met kinders wat ge-emigreer het, verengels vinnig, sal eerder na ‘n Angus happy-clappy gaan as om te veg vir ‘n volkstaat.

  ‘n Beter kans vir ‘n Orania-by-die-see is die Weskus, tussen Kleinsee en die Orania, wesgrens die Atlantiese oseaan, verder omring deur woestyn.
  Bou eerder ‘n kennis ekonomie.
  Bou eerder van niks met mense wat begeesterd is as om diegene wat reeds binne ‘n voorkeurgebied is, te probeer oortuig van die haalbaarheid van dit.

  • Johanw

   Die DA is nie ‘n fakt6or nie. Die Suid-Kaap of geen ander grondgebied in SA behoort nie aan die DA nie. Ons kan ergter fel teenstand van die DA verwag.

   • sussie se vissie

    ‘Fel’ is n eufimisme.
    Met n verkiesing voor hand, is dit wat onderneem of in die vooruitsig gestel word, manna uit die hemel.
    Hul’t n punt om te bewys ten einde nog meer njaffer-stemme te sus en te werf.
    In kompetisie hieroor sal die ANC en EFF kêffertjies brul soos bulhonde.

 • Charles

  Interessant hehe!!

 • Welkom terug dr. Dan! Talle blanke Afrikaners sit nog steeds in dieselfde leunstoel as toe jy op jou flink inisiatief van ‘n Europese vriendskapstoer vertrek het. Daar heers miskien ‘n mate van onkundigheid oor wat selfbestuur, interne selfbeskikking en eksterne of soewereine selfbeskikking is, hoe dit regmatig opge-eis kan word en hoe dit ge-administreer word. Reggedoen het die Joodse DA of die Kommunistiese regering nie veel oor die kulturele, eie straatname, eie standbeelde, eie godsdiensuitlewing, eie erfenisbewaaring en taalgedrewe eie regte te make nie. Dis die stilsit, rondssit en self-in-die-voet-skiet terwyl Volksmoord onboetvaardig voortgaan, wat die grootste probleem veroorsaak vir blanke (Boere) Afrikaner selfbeskikking saam met gepaardgaande verarming. Jip dr. Dan, – waarom daar sedert 1994 (eintlik al vanaf 1983) nie ‘n behoorlike Afrikaner selfbestuur- en selfbeskikkingsplan plan uitgebewe kon word nie (of na herhaalde bedinging ge-implimenteer is nie) is vir my totaal (volksverraad en volksselfmoord) duister! Inderdaad, hoe bemark, verkoop en bestel ‘n minderheidgroep selfbeskikking sonder ‘n deurdagte en uitgewerkde plan wat aan eie mense, die regering, die groter nasionale gemeenskap en die internasionale gemeenskap voorgehou kan word en waarvandan daar dan ook ekonomies geposioneer of ingegrawe kan word nie. Nou ja, dit is so dat van my welaf kennisse meen die Albert Pike plan en die NWO plan sal sorg, of die sit-sit-so-kerkklubs ennie Pous … maar ek twyfel of dit ons minderhuids kulturele versugting volhoubaar gaan instandhou. Ek stem met jou saam dr. Dan, die blanke Afrikaner gaan nou baie meer haastig baie beter moet doen t.o.v. verantwoordelike rentmeesterskap en selfbeskikkingsadministrasie.Ja dit vra deelname en harde werk, Selfs opoffering en geografiese keuses. … en ja, ons is dik vies vir FW en die Broeders!

  https://uploads.disquscdn.com/images/5fc64ab10aadbf6a98828f5bbab1234cc80a944d0838ed195628d8c5b1906710.jpg Dankie weereens vir jou Europese Vriendskapstoer inisiatief.

  • Johanw

   Johnny, daar was al tientalle planne en komitees en ons raak slegter af by die dag. Nerens word aansoek gedoen vir selfbeskikking nie. die konsep hoef aan niemand vooraf verkoop te word nie behalwe.. dat jou eie mense behoorlik ingelig word. Die internasionale gemeenskap sal ex post facto kennisneem van die nuwe Afrikaner volkstaat sou dit totstand kom. Die groot vraag is is daar Afrikaner steun vir ‘n volkstaat? Die absolute meerderheid werk net aan die Afrikaner selfmoordplan.

   • Johanw, ek in beskeidenheid staan self stom-verbaas dat ‘n “Geloftevolk” so apaties en wederstrewig-eiesinnig met blindheid en doof-stomheid geslaan is. Inderdaad oes ons daagliks mildelik van wat gesaai is en word.

   • EJ

    Johanw; ek stem nie saam dat ons die meerderheid van Afrikanersteun nodig het vir ‘n volkstaat nie. As jy vat dat met die Amerikaanse vryheidsoorlog dit net ‘n paar rewolusionêre mans se inisiatief was wat die juk van die magtige Brittanje van die Amerikaners afgegooi het, is dit totaal en al moontlik dat ‘n handjievol Afrikaners ons vryheidstrewe kan dryf.

   • expatNederland

    die meerderheid werk mee aan die selmoord omdat niemand ‘n concreet werkend strategie het.

 • Vrystaat

  Kyk die Afrikaners wat werklik besef dat ons moet trek, sal trek. Dit is ook waar dat die Suid Kaap heel waarskynlik die beste omgewing sal wees om so iets te doen in terme van ekonomie en om logistieke redes. Probleem is soos Mr. Domestos reeds genoem het. Die vyand is alreeds in groot massas daar. So as ons ‘n eie grondgebied sou verklaar waar die peste en plae alreeds is, sal daar weer grondeise sonder einde ingestel word om kwansuis die vreeslike verlede reg te stel. Die Weskus is ver en daar is omtrent f…ol, maar die peste en plae is so te se ook omtrent f…ol. Dis ver, daar is niks, so wie gaan soontoe ry om te kom moor en te kom steel? Wie gaan jou daar kom pla? Jy moet kies of jy heeldag op die beach wil le en wil swem (lekker in die Suid Kaap) en of jy in ‘n onafhanklike vryheidsstaat wil woon waar jou reg op voortbestaan nie bedreig word deur anti-blanke politiek en terroriste nie. Toe Jan Van Riebeeck in die Kaap aangekom het was daar ook niks en Suid Afrika is gebou uit so te se niks. Ons kan dit weer doen. Ek stel voor Alexanderbaai. Jy word aan die een kant beskerm deur die see en daar is darem n hawe. Die res sal ons moet bou. Daar is baie sand, so kort net sement en water. Ons kan die seewater ontsout. Aan die Noorde is Namibie en ons kan Suidwes van die Suide af terug-annekseer. Aan die Ooste kant beskerm die Kalahari jou. Orania is darem nader daaraan as die Suid Kaap. Jy kan die vyand sien aankom teen die wit sand en sal reg wees om terug te veg. Hoe verder weg ons kan wees van die peste en plae af, hoe beter. As jy nie Weskus toe wil trek nie, dan moet jy maar tussen die gemors bly totdat jy ook net ‘n statistiek op ‘n verlore polisie dossier gaan word. Hulle (die vyand)is al klaar in die Suid Kaap in groot nommers.

  • Ernst Marais

   Oorkant die Orania: Lüderitz. ‘n versamelpunt vir ons volksgenote noord van die Orania.
   Die volkseie Duitsers – veral die wat al geslagte in Suid Wes bly is kultuurgewys baie na aan die Afrikaner
   Ons sal, soos Dan gemeld het, moet uitgereik na ons kultuurgenote wat meer as die 6% “ander” bloed as die meeste Afrikaners het. Ek het nog altyd aanklank gevind by die Rehobotters

   Op my onlangse toer deur Suid-Wes kon ek met Afrikaans tot bo in die noorde regkom.
   Ek het Suid-Wes baie meer ontspanne gevind as Suid Afrika – ook min misdaad.

 • Verkenner

  Al wat ek lees in almal se komentare is ons eie planne, wat van God se plan met ons. Hy het n groter plan met ons gehad maar ons het altyd ons eie planne gehad in die land, daarom het Hy dit weggeneem van ons, maar nogsteeds is ons met onsself besig…

 • Dankie vir al die opbouende kritiek hier onder. Feit is egter dat ons genoeg hier bo in die Noorde is om die Suid-Kaap in ‘n agterstevoortrek demografies te oorweldig. Indien ons twee tot driehonderdduisend Afrikaners kan mobiliseer om daar in te trek, is ons die meerderheid. Dan stem ons die DA uit, neem die munisipaliteit oor en begin die wette toepas en nie bloot buit om meer migrante te laat instroom nie.

  Dis moontlik om plakkers te skuif: hier langsaan my op die grond waar Steyn City tans gebou is, is dit gedoen. Sover ek weet, was dit een van die rare gevalle in Suid-Afrika. Waar ‘n wil is, is ‘n weg. Die ou NP het ook hier en daar “swart kolle” geskuif.

  Ons sal ook ten minste 100 000 regse Europeërs kan invoer. Hulle, eerder as die bediende-verslaafde Afrikaners, sal die ruggraat van die vestiging uitmaak. Hulle is ook gewoond daaraan om sonder bediendes klaar te kom, en sal vir die ander ‘n voorbeeld stel.

  Feit is egter dat die meeste laermiddelklas-Afrikaners nie meer bediendes kan bekostig nie, en die munisipaliteit moet ook verbeeldingryke belastings bedink vir bediendekamers, grasperke en ander dinge wat so ‘n praktyk in die hand werk.

  Iewers moet ons egter werk begin skep, en dit help nie ons doen dit in Gauteng nie, want ons baat polities niks daarby nie. As ons dit egter in die Suid-Kaap doen, trek ons mense daarnatoe aan. Ons kan egter die demografie 24 uur per dag monitor. Hier in Jhb. word elkeen omtrent vier of vyf keer per dag “geskandeer”. Ons kan dit tien keer per dag doen: by winkelsentrums, beheerpunte, bushaltes, ens. Dus sal ons genoeg data hê om mee te werk.

  Data, mense, data. Elke winkelgroep deesdae verstaan dit. Met die data kan jy ook voorspellings doen, misdaad bekamp, weet wie betaal vir dienste en wie nie. Sover ek weet, is daar geen munisipaliteit in die land wat plakkers, ens. vir dienste laat betaal nie. Hulle ontvang dit eenvoudig verniet.

  Apartheid sou gewerk het as daar destyds rekenaars was… Die probleem was egter elke ou moes ‘n pas dra en by Bantoe-administrasie het hulle kaartjies gehad met name op. Nou reik die ANC-bewind die passe (ID’s) uit en ons kan skandeerders teen R500 elk koop. Enigiemand wat ‘n verkeersoortreding begaan of oor die straat loop terwyl die groen mannetjie nie aan is nie, kry ‘n boete. Ons vorder boetes in. Trouens, die huidige demografie daar moet as ‘n bron van geld gesien word: ons kan die volkstaat met boetes befonds. SA Brouerye het die grootste biermaatskappy ter wêreld geword, en ons kan meer boetes in as New York of Parys.

  Dit sal naderhand baie duur word om in die Suid-Kaap te vertoef, tensy jy natuurlik soos ‘n Switser elke liewe reël haarfyn nakom…

  Dan nog die vervoerstelsel. As jy die vervoer afsny, dan stop die migrasie.

  Ons het nie ‘n weermag nodig nie, net verkeerspolisie. Soos in die ou dae: ouens met sulke donkerbrille en motorfietse wat jou vir die geringste ding aftrek en beboet. Hulle sal ook nie omkoopgeld vat nie, net teen kommissie werk om daardie boetes te laat inrol.

  Ek het al baie oor dié soort goed gedink. Dit help om ‘n agtergrond in die postmoderne filosofie te hê. Jy begin met “ruimte”. En “beweging”. Die twee staan in ‘n bepaalde verhouding. Die beweging (migrasie) bepaal die gehalte van jou ruimte. Voor jy die ruimte beheer, moet jy die beweging beheer.

  Ek dink die ouens daar in Friesland waar ek twee weke gelede was, het dit ook verstaan. Enigiemand wat nie van Sinterklaas en Zwarte Piet hou nie, keer jy eenvoudig op die snelweg voor. So stuit jy sy beweeglikheid.

  https://uploads.disquscdn.com/images/5851dfe3929d0f4a4ce4c25bb172907f741c56b89d3ed46a72e4366f0f935830.jpg

 • Terloops, die DA sal nooit ‘n behoorlike plaaslike verkiesing oorleef nie. Hulle is eenvoudig besig met ANC-politiek, byvoorbeeld om die blanke en kleurlinggemeenskappe deur swartes – in dié geval Xhosas – te laat verswelg. Boonop is hulle fanaties Engels/Brits. Dis net nog nooit gedoen oor die afgelope 40 jaar nie, want die VF+ wil met hulle “saamwerk”.

 • beeshaas

  In teorie ‘n goeie idee. Prakties sal dit nie werk nie. Mense pak nie net op en gaan woon op ‘n plek nie. Werk is die enkele grootste faktor wat bepaal waar jy bly. Maar ek stem saam dat ons in groot getalle moet saam trek. Ons oorlewing hang daarvan af. Maar hoe?

  • Joe Hall

   Hoe het die Jode oor sovele eeue daarin geslaag om steeds hul eie taal, godsdiens, kultuur, uiteindelik ‘n eie staat(!) en wat ookal, te behou???

   • sussie se vissie

    Want anders as die Hall’s en van der Merwe armgatte, slaan mnr Herkowitz die kitaar.
    Money makes the world go round….capiche?

    • Joe Hall

     OK, ek het gaviggeet om sjelt by godsdiens, taal ens in te sluit.
     Ongelukkig wil dit voorkom asof besit/beheer van die sjekkils, toe net een van al die redes kan wees waarom die Levin’s vanaf die jaar toet steeds bymekitaar kan bly en ondersteun. Weliswaar nie altyd in die vlees nie, maar wel in die gees. Kapiesh?

 • Ernst Marais

  Iets wat ons gerus na kan kyk is “Charter cities” waarvan Hong Kong die bekendste voorbeeld is.
  Lüderitz sal baie goed in die doel beantwoord omdat die Duitse erfenis, alhoewel baie uitgerafel, diep wortels in die dorp het
  Daar is ook ‘n skafbare hawe,
  Dit, met die hoog tegnologiese Duitsland as vennoot en die Afrikaans en Duitssprekende bevolking wat alreeds daar is, het dit myns insiens die potensiaal om Suidelike Afrika se Hong Kong te word.
  Terselfdertyd word ‘n onreg wat aan die Duits Westers wat ‘n eeu gelede deur die Britse imperialiste gedoen is, reggestel
  Maar dit beteken ‘n hartsverandering in Duitsland waarvan daar geringe tekens is.

  https://www.ted.com/talks/paul_romer

  • sussie se vissie

   Gedog die befaamde ‘Lüderitz’ onderrok/opsie sal iewers kop uitsteek.
   Gie-gie-gie.
   En skielik doen 400,000+ blankes van die ou ‘regime’ aansoek om verblyfreg/burgerskap in Namibië!?
   So gou soos nou moet die owerhede van oud Duitswes Afrika ( klink dam strelend oppie oor nê? ) fluisterend kennis neem n spul ‘regses’ en onderdrukkers van toet beoog n besetting van hul geliefde vaderland??
   As voorskriftelike aansoekvorms vir hierdie Armada onverklaarbaar opdroog en die stempels skielik begin ‘smelt’…wonder tog nie ‘hoekom’ nie.
   Hong Kong vs Afrika se King Kong..hoe bring jy die kloutjie by die oor?

   • Ernst Marais

    Beste Sussie se Vissie,
    Ek weet nie veel van die befaamde Lüderitz opsie nie.
    Ek kom die afgelope 27 jaar gelede gereeld in Windhoek vir besigheid.
    Die keer het ons egter rustig deur DuitsWes getoer (noem die plek maar wat jy wil) en so ‘n paar dae in Lüderitz vertoef

    Diegene wat reeds in Suidwes bly (Afrikaners, Duitsers, Basters) kan seker kom en gaan waar hulle wil.
    Lüderitz is vir hulle ‘n opsie sonder om vir enigiemand toestemming te vra.
    Namibia, soos Botswana, is in vergelyking met Anzania baie rustig maar indien daar ‘n Malema aan bewind kom, kan dinge vinnig verander.

    Ek glo nie dat enige grootskaalse verhuising na Orania of enige ander plek sal sommer gebeur terwyl dit relatief goed gaan nie maar as ons volksuitdrywing beleef soos wat in voormalige Duitse gebiede na WOII gebeur het, sal mense letterlik vir hul lewens vlug.

    Die konsep van “charter cities” is ‘n metode om beleggings na onaantreklike gebied – soos Afrika is – te trek.
    Dit hou meer voordele in vir die gasheerland as vir die nuwe intrekkers.

    Dit is maar net alles gedagtes, Sussie se Vissie. Ek hoop nie ons moet vir ons lewens vlug nie maar dit het al met ander volke gebeur – veral in Afrika.

 • John

  Oulike brokkie. Maar weereens, waar is die ondersoek ? Wat presies is die wetenskaplike onderskraging vir hierdie nuutste sweepklap voor ons trek ?
  As dit blote wens denkery is, goed, maar sê tog so. Want soos altyd is my vraag : waar is die wil ?
  Waar is die onderleggende kultuur wat die wil dryf ? Kry dit aandag ? Is ek mal ?

  Die “Afrikaner” sal in sy dag des lewens nooit hond haaraf maak sonder om heel eerstens sy groot probleem aan te spreek nie – die feit dat hy en sy kultuur vir byna `n eeu lank onder voogdyskap van die N.P. en die N.G. Kerk bestaan het.
  Alles wat kosbaar moes wees is deur die republiek regering ge-outsors. En vandag het die volk nie `n instituut oor om sy geskiedenis te vertel nie.

  Ander vraag is, na aankoms in die Suid Kaap, wat dan ? `n Metamorfose van stads japie na `n soort Walliese skaap boer in die pis koue reën ? Appels kweek ?

  • Johanw

   Soos jy tereg sê John, alles draai om die volkswil. Selfbeskikking word nie gemeet aan getalle nie maar homogeniteit op grond van etnisieteit, taal en paar ander faktore. Daar is onafhanklike state in die wereld met baie min inwoners (minder as 10 000). Ons sal darem sekerlik volkswil vind by ten minste 100 000 Afrikaners. Dit is ook nie net van oppak en trek nie. Ons moet ‘n duidelike plan hê wat volhoubaarheid demonstreer ten opsigte van ekonomiese groei, staatkundige samestelling en funksies, kulturele kohesie. Ek sien Dan praat van ‘n groeipunt. Geen groeipunt kan gevestig word sonder strategiese doelwitte nie. Daardie doelwitte moet dan verklaar word nasionaal en internasionaal. Dit is n lang gesprek op sy eie. Die punt is dat ‘n volkstaat moontlik is. Ons gaan uiteraard ook verskil hoe om daar uit te kom. Derhalwe die noodsaaklikheid van n strategiese komitee en sub komitees wat die Afrikaners deurlopend konsulteer. En dit is nie jare se beplanning en gesprekke nie. Meeste van die werk is reeds gedoen sedert die laat tagtigs. Ons as Afrikaners het ‘n primêre en remediërende reg tot sesessie en eksterne selfbeskikking.

   • John

    Johan ja, dat daar nog 1 of twee honderd duisend is wat as Afrikaner wil bestaan in ‘n Afrikaner milieu is feitlik. Ook so t.o.v. ander volke. Die meer ooglopende feit is egter dit wat Afrikaners nie in gemeen het met daardie ander volke nie. Die Afrikaner is nie eeue oud nie, die Afrikaner is nie geografies gekonsentreer nie, die Afrikaner (se politiek) is nie vry van godsdiens nie, die Afrikaner demonstreer nie spontaan ‘n genoegsame unieke kultuur nie, die Afrikaner is nie links gesind nie, die Afrikaner bestuur nie sy eie politieke administrasie nie.. aan en aan.

    Ek het dit nou al soveel maal gestel – die Afrikaner is so vêr vervloĕ vanaf die Boere van die 1900s dat hulle ast ware van voor af moet begin.

    • sussie se vissie

     Afrikaner nie ‘links’ gesind nie?
     Wow! Toe kom die creme de la creme van Afrikaans wees en betaal die Gupta propaganda netwerk ANN7 R140m om hul cuck op die kyk-kassie te spu?

  • EJ
   • John

    “A perfect plan is better than a non perfect plan. Any day”
    – John Napier Sinclair 3rd

    • EJ

     Dit is natuurlik verkieslik om ‘n perfekte plan te hê, maar hoe lank gaan dit vat om ‘n perfekte plan te beraam terwyl ons situasie net al hoe meer vererger? Ons kan altyd die klein details later uitsorteer solank ons net eers op dreef kom.

     • John

      Ja, daar is natuurlik die gesegde aangaande die Duiwel en detail…
      Beskryf vir my jou plan, met of sonder detail.

     • sussie se vissie

      Wees die Listor-enjin genadig!
      Jy hoor mos. Die besigheid moet eers ‘op dreef kom’.
      Tukka-tukka-poef-poef…SCREECH. Kaplonk.

     • EJ

      Fokus aandag en hulpbronne op die belangrikste goed eerste: eie grondgebied en volkseie arbeid. Ander dinge is nie nou van sulke groot belang soos daardie twee nie (en sal grotendeels opgelos kan word binne ‘n moontlike volkstaat).

     • DeonVanStaden

      en hoe lank sou dit neem ?

 • dawie

  Col 2:8 Pas op dat niemand julle as ‘n buit wegvoer deur die wysbegeerte en nietige misleiding nie, volgens die oorlewering van die mense, volgens die eerste beginsels van die wêreld en nie volgens Christus nie.

 • EJ

  Ek stem volkome saam.

 • Ernst Marais

  Afrikanus,
  As is verbrande hout maar as dinge net ietwat anders na die ABO verloop het..
  Ek lees ‘n artikel oor ‘n boek wat ek meen Jaap Steyn oor President Steyn geskryf het. As President Steyn eerder as Louis Botha/ Smuts die Eerste Minister van Suid Afrika geword het (Steyn was destyds baie siek) sou dit onwaarskynlik gewees het dat Suid Afrika aan die kant van Brittanje aan WOI sou deelneem

  Sou dit beter vir Suidwes gewees het?
  Sou daar dalk ‘n Duitswester waarvan ons maar net ‘n skadu sien in ons buurland ontwikkel het wat vandag ‘n sterk bondgenoot van ons sou wees?
  Sou Anglo American en De Beers Suidwes nog droog gesuig het of sou daar Lüderitz dalk die aansien van Amsterdam, Tel Aviv en New York as diamant sentra gehad het?

  Die idee wat ek gedurende my toer deur DuitsWes gekry het was van ‘n volk-in-wording in die laat 1800’s. Nie korttermyn koloniste nie.
  Mens sien nog net die dowwe afskynsel daarvan.

  Maar niks is staties nie.
  Ek dink die Tel Aviv- Londen – Washington spil het sy maksimum krag en invloed bereik.
  Hoe lyk dinge dalk oor 100 jaar as daar wel uit Europa ‘n getemperde nasionalisme groei?
  ‘n Europa wat nie soos die afgelope 70 jaar ons vyand is nie?

 • Heil Afrikanus! Dis mos strategie-bepaling, planne, uitvoering en kontrole … So dan het die konserwatiewer Afrikaner die ASK, die NBR/NBU en die VVK/BAV (as ornamente), en dan ‘n horde instansietjies en organisasietjies wat ook niks verder kom nie. Die ander Afrikanerspan het die NWO, die Pous, die Roomse kerke, Sorros, FW, AForum & kie, VF-, die Broeders en die Losie. Glo ook alles te doen met die smal en die brede weg, vaste of sanderige fondasies, en “een gees” al dan nie, verstaan ek. Bitter feit egter is dat daar niks tasbaar of volhoubaar uit al hierdie dinge voortkom nie. Ou Transvaal, Vrystaat, Noordkaap, Weskaap, Suidkaap of Mars, is soos Vissie meen: “tukka-tukka-poef-poef-SCREECH, Kaplonk.