Europese LP eis dat SA plaasmoorde bo-aan die sakelys geplaas word

Janice Atkinson

Janice Atkinson, ‘n onafhanklike Lid van die Europese Parlement vir die Suid-Oostelike streek van Engeland, asook ‘n vorige lid van die UK Independence Party (UKIP), het ‘n parlementêre stemming aangevra waarin plaasmoorde in Suid-Afrika veroordeel word.

Haar mosie teen plaasmoorde is egter deur ‘n meerderheid verwerp. Sy het gesê die situasie in Suid-Afrika bly uiters ernstig. Sy het beskryf hoe sy by die betoging teen plaasmoorde op #SwartMaandag aangesluit het.

Sy het ‘n debat oor die aangeleentheid voorgestel en het ‘n verklaring van die EU-kommissie sowel as die Europese Raad gevra. Atkinson het voorgestel dat plaasmoorde as die eerste item op die sakelys opgeneem word.

“Om ‘n boer in Suid-Afrika te wees, is een van die gevaarlikste beroepe in die wêreld,” het Atkinson uitgewys. Sy het bygevoeg dat daar “groot kommer oor die funksionering van die polisie” was, wat “vreemd genoeg blyk nie ‘n probleem vir die internasionale gemeenskap te wees nie”.

Die voormalige Konserwatiewe Party-lid, wat uit UKIP geskors is, het in 2015 by die nuutgevormde groep in die Europese Parlement, Europa van Nasies en Vryheid aangesluit. Sy het vandeesweek die mosie voorgestel.

Europa van Nasies en Vryheid is ‘n politieke groep in die Europese Parlement met 37 lede, die kleinste in die Europese Parlement. Die grootste party van die groep volgens sy aantal lede is die Franse Nasionale Front (Front National) wat byna die helfte van ENV se lede in die EP verteenwoordig, met 17 lede uit 40.

Die ENV is die parlementêre groep van die Beweging vir ‘n Europa van Nasies en Vryheid, alhoewel die PVV se lede van die Europese Unie lid is van die Europese Alliansie vir Vryheid en ander lede van die EP sonder enige Europese affiliasies verkeer.

Marine Le Pen het aangekondig dat ‘n nuwe groep in die Europese Parlement van stapel gestuur sal word met verteenwoordiging uit sewe verskillende lidlande.

Tydens die partykongres van die Alternatief vir Duitsland (AfD) op 30 April 2016 is aangekondig dat Marcus Pretzell, ‘n EP-lid, by die ENV-groep sou aansluit.

Atkinson, wat ook ‘n assosiaat van die Amerikaanse Wetgewende Uitruilraad (ALEC) is, het parlementariërs gestriem omdat hulle nie standpunt inneem teen die grootskaalse menseregteskendings wat tans in Suid-Afrika plaasvind nie.

Intussen het die Suid-Afrikaanse polisiewoordvoerder, mnr. Fikile Mbalula, gesê hy is nie bewus van enige versoeke dat plaasmoordstatistieke beskikbaar gestel sal word nie, ondanks verskeie versoeke van dié aard.

“Ons moet nooit die indruk wek dat daar sekere dinge is waarvoor ons weghardloop nie,” het Mbalula oneerlik gesê. “As daar iets ooreengekom is, moet ons dit eerbiedig.”

Mbalula het egter gesê dat sulke misdaadsyfers en debatte oor plaasmoorde sou beteken dat hulle “nuttelose dinge” verdedig.

“Ek wil nie nuttelose gevegte aanpak nie,” het hy gesê nadat die Vryheidsfront Plus-party die polisie gekritiseer het omdat hulle nie spesifieke getalle plaasmoorde en aanvalle verskaf het nie, soos hulle belowe het om te doen.

Die Transvaalse Landbou-unie SA (TLU SA) het gesê die misdaadstatistieke het sleg met die situasie in dieselfde tydperk verlede jaar vergelyk.

Henry Geldenhuys, adjunkpresident van TLU SA, het gewaarsku dat die situasie buite beheer was. “Die situasie op Suid-Afrikaanse plase en kleinhoewes is krities en dit is duidelik dat die SAPD se landelike veiligheidstrategie nie gunstige resultate lewer nie,” het Geldenhuys gesê.

Die TLU sê dat blanke boere buite verhouding met sulke aanvalle geteiken word. Die geweld wat uitgeoefen word, is ook dikwels buitensporig wreed, met die slagoffers wat sadisties gemartel word.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • sussie se vissie

  EP – UKIP – EUK – ER – ENV – PVV – FNF – FN – AfD – ALEC – warra warra ad infinitum.
  Klink soos n spul Afrikaners wat op die punt staan om n nuwe politieke party te kies.
  Gepasde kumulatiewe naam eerder ZILCH.
  Verstaan om die dood-toe nie waarom daar gepoog word om brokkies vals hoop voor die neuse van Afrikaner landbouers te swaai nie.
  Lsg werk net aan die hand dat volwassenes moet bly glo vader Xmas ‘is alive and well’….en eendag…net eendag ons moontlik n geskenkpakkie gaan bring.
  Bly maar gefokus oor dit wat om jou plaas aangaan en tree op. ( LW – selfies is taboe )
  ZILCH/Fokkolie Mballahas en die oubaas in rooi gewaad – GAAN DIT NIE DOEN NIE.
  Gegroet aan u almal.
  Hartenbos wink en bikini wys ( benewens n paar anner dinge ) nou eers voor-op.

  • Laat my dink aan die uitdrukking wat ons in die weermag gehad het,
   “bugger you Jack i’m allright”.
   groetnis.

   • Nico Coetzee

    Ons moeilikheid met die souties het begin toe die kaaskoppe die Kaap in 1806 skelm aan hulle vir 6 miljoen pond verkoop het. Die souties en hulle verdomde sendelinge het daarna net moeilikheid op groot skaal aangerig. Snaaks hoe die wiel draai – vandag is die VK deur die 3de wêreld en Moslems oorstroom. Selfde met Europa en veral die Nordiese lande wat die ANC fluks befonds het. Haman bou ‘n galg vir Jode en vir smouse, nou hang hy self daaraan met skoene en kouse!! Lekker man !!

    • Chroom

     Nico, watter bewyse is daar dat die Nederlanders die Kaap sou verkoop? Want dit is die eerste keer dat ek van so ‘n aantyging hoor.

     • Nico Coetzee

      Dit is ‘n geskiedkundige feit oor wat die Bataafse Republiek sonder die medewete van die Kapenaars van daardie tyd aangevang het. Prof. JPF Moolman (Historikus) het dit , o.a., aangehaal in sy kort opsomming in “Britse Imperialisme in Suider-Afrika). Hy het my die stuk in PDF formaat aan my gestuur. Hierdie stuk word sterk aanbeveel om te lees aangesien die jong geslag van vandag nie ‘n benul van ons geskiedenis het nie. Hierdie feit het ons reeds lank gelede op skool in Geskiedenis gelees. So Chroom, knap jou geskiedenis asb. op.

     • Suidpunt

      Ek stel baie belang in hierdie deel. Die alternatiewe geskiedenis. Want dit is wat ons tot dusver geleer is:

      In die Feitegids van Pharos (Naspers) word geskryf: “Om te voorkom dat Frankryk die beheer van die Kaap die Goeie Hoop kry, beset ‘n Britse mag die Kaap in
      die naam van die prins van Oranje wat na Engeland uitgewyk het toe
      Napoleon se magte Nederland bedreig. Die Britse troepe verslaan met
      gemak in die Slag van Muizenberg die klein mag van burgers en soldate
      wat die Nederlandse bewindhebbers inderhaas op die been probeer bring”.
      Dit is in 1795.

      Ondertussen was die VOC in die gemors. Ten eerste
      het die kinders van die handelaars boggerol gedoen om ontwikkeling op
      die ‘kolonies’ uit te rig. Trouens, immigrante is na die Kaap gestuit
      (nie as gevolg van die oorlog nie), omrede dit te veel van ‘n duur
      storie raak (en vanweë die oorloë wat voortdurend op die platteland
      geheers het) – hulle het in hul ouers se geld gebad en eerder lande soos
      Mauritius afgeskryf na die eerste storm. Ten tweede was daar geweldig
      baie korrupsie binne die handelsmaatskappy – dit kon nie staande bly
      nie. En daarom is die VOC, met al sy bates, genasionaliseer. Dit wil sê,
      besitreg van die Nederlandse staat geword in 1798. Streng gesproke het
      dit beteken die Kaap behoort nou aan Nederland en nie die maatskappy
      nie.

      In 1803 word die Kaap aan Nederland teruggegee ingevolge die
      bepalings van die Vrede van Amiens wat Frankryk so bepaal het. Dié vredesverdrag is in 1802 tussen
      Brittanje, Frankryk en Nederland gesluit en maak tydelik ‘n einde aan
      die oorlog in Europa. In 1806 word die Kaap egter weer aangeval om
      presies dieselfde redes – omrede Nederland maklik onder Franse mag kon kom. Of, so word gesê.

      Kan jy miskien slegs in der breë stel wat hier gebeur het – want as daar sprake is van verkope…

     • Nico Coetzee

      Die VOIC het in likwidasie gegaan. Willem van Oranje het as Willem 1V koning van Engeland geword. Die Napoleontiese oorloë het opgevlam en die kort en klein van die saak was dat die Kaap ‘n albatros om die Bataafse Republiek (Nederland) se nek geword het a.g.v. koste en ons weet dat die kaaskoppe se inhaligheid die skotte met trane in die oë laat. Indien jy belangstel kan ek die betrokke PDF van die prof. aan jou stuur as jy jou eposadres aan my by wonderhoek1@telkomsa..co.za sal stuur

     • Nico Coetzee

      Ek het die stuk an jou gestuur en dit is skynbaar ‘n foutiewe epos adres.” Invalid recipient”.

     • Chroom

      Baie dankie vir die goeie raat, maar is juis besig om dit te doen. Kan ek jou vra om my ook daardie dokument te stuur, asb. threetrade@gmail.com. Dankie

  • Suidpunt

   Watwou, skaars jou Halloweenkostuum weggepak (was jy soos ‘n heks of die duiwel aangetrek?) en klaar weer besig met die kalkoen vir Thanksgiving, nè? Vakansie lê nog te ver…

   • sussie se vissie

    ATKV gee voorkeur aan hul nuutgevonde Kaapsikaner- vrinne.
    Boonop die stormloop van Vaalpensboepe vryspring.
    Hul wolwegefluit so kru soos Bêkfluitjie se bronsige1ste-jaars.
    Nie dat ek dit nie geniet nie.
    Bye.
    😡

    • Chroom

     Maar nou gebeur nog ‘n ding Die bruin gemeenskap sluit by die hope by die VF+ aan. Niemand neem hul kwalik nie, want die anc en da is deesdae bedmaats. Die hand wat die vlag vas hou soos op die anc embleem is in elk geval die hand van die da.

 • Hans Onrust

  “Die TLU sê dat blanke boere buite verhouding met sulke aanvalle geteiken word. Die geweld wat uitgeoefen word, is ook dikwels buitensporig wreed, met die slagoffers wat sadisties gemartel word.”

  Er wordt in deze achterlijke misdadige corrupte RACISTISCHE gefaalde anc sacp staat, door leiders van heersende politieke partijen toch ook met grote regelmaat aangezet en opgeroepen tot moord en gewelddadige beroving en plundering en systematische diefstal op-en jegens Boere.
  Waar zijn die extra maatregelen die elke minister van politie bij aantreding met de mond beleid ?
  Ondanks wat kwaadwillig gegoochel met statistieken, niet terug te vinden als men zo dagelijks de systematische gruwelijkheden volgt.

  Verder wordt door het medeplichtige juridische systeem en media steevast verzwegen en verdraaid om over ‘gewone misdaad’ te spreken en de afhandelende industrie wordt als een hyena op de slachtoffers losgelaten.

  Deze achterlijke schijnheilige afglijdende schurkenstaat met z’n verkrachters en massamoordenaars aan de top is al jaren volop bezig met ‘taking land without compensation’ als deel van Genocide op het Boere volk.

  Het ‘not yet’ van nu een rood T-shirt dragende ancyl crimineel en graaiende bedrieger en anc satelliet beul Malema, snijdt geen hout. Er zijn immers al duizenden slachtoffers te tellen en de rest wordt dagelijks met legio middelen als zondebok bedreigd en omcirkeld en in de kantlijn massaal quasi legaal onteigend in een alom volksvijandig klimaat.
  Terwijl de jeugd met klinkklare geschiedsvervalsing in media en op substandaard scholen wordt grootgebracht om merendeels in werkloosheid, quasi jobs en misdaad en dope te eindigen en AIDS de beste vriend is.
  Nog even en de overgebleven Boeren moeten, hoewel goed te herkennen en te vinden, ook nog ‘blauwe sjaaltjes’ om de nek, zoals tijdens de ‘zuiveringen’ door massabeul Pol Pot, die ook een heel land naar de afgrond bracht.

  “Ons moet nooit die indruk wek dat daar sekere dinge is waarvoor ons weghardloop nie,” het Mbalula oneerlik gesê.“
  Er bv. met de handen in de zakken bijstaan is minstens zo verwijtbaar en medeplichtig. Tenzij dat praktisch als ‘orde handhaven’ wordt betracht.

  In EUSSR hoofdstad Brussel begint geweld en terreur nu ook met massale ongeregeldheden en rellen gepaard te gaan. http://www.standaard.be/cnt/dmf20171115_03187958 ‘Als je naar beelden kijkt, zie je toch bepaald type jongere’, aldus Jambon nog. Heel goed meneer Ham. Maar 50 jaar wegkijken van alle geweld en terreur ten koste van- en tegen de autochtone WE volken wordt niet minder als je nu na de in 50 jaar opgebouwde eindeloze aantallen slachtoffers en catastrofale schade, als zojuist uit een ei gekropen, niet meer kan dan ‘kijken’.

  • Hans, ek het laasnag ‘n nare droom gehad. Ek droom Sorros, FW en die AForum gesels. Die Pous glimlag gemoedelik in die agtergrond terwyl hy teedrink saam met Nick. Toe gaan gesels AForum met die SAPD, en met Joep-joep by die hof se agterdeur. Toe wil die SAPD nie meer klagtes van betreding as sake open nie terwyl die plaasBoer en die Burger brutaal d.m.v. polities ge-orkestreerde en Mammon ge-organiseerde grondgrype geboelie word om by “menseregte organisasies” te moet aansluit of ten duurste te moet betaal om grondgrype-situasies te probeer aanspreek.

   • Hans Onrust

    Was het wel een nare droom, of was u kortstondig wakker Johnny ? 😉
    Klinkt nl. vrij realistisch.

 • John

  M.a.w. die vrou, ek neem aan sy is Brits, het reeds meer bereik as afgetrede dottor Piet Muller van die Front ?

 • Dit is tog na mening bemoedigend as ander in die buiteland waar ons Sakserse en Germaanse wortels deurgetrek kan word, vir die blanke Afrikaner en landbouboere se saak opstaan. Waarom die blanke Afrikaners mekaar, voor en na 1994 so ondergrawe wat selfbestuur en selfbeskikking betref is onduidelik? Selfs nou met die voorgenome skryf of herskryf van ‘n SA Grondwet Artikel 235 wetgewingkonsep sien ek al klaar weer waar Afrikaner “beroepspolitisie” hulself posisoneer om die “dokument deur die Parlement” te kry. Dis hier waar selfbeskikkingsbedining sedert 1983 skipbreuk ly. ‘n Paar siele werk bitter hard op eie tyd, middele en koste vir die navorsing en voorleggings en individue kaap of ontspoor die finale bedinging .. terwyl burgers verarm en landbouboere uitgemoor word. Die burgers en boere bloei en soebat, maar die grootmeneer en dikvellige of uitverkoopde Afrikaner “leiers” sien, hoor of praat nie eerlik met ons mense op die grond nie.

 • Mr Domestos

  Ek’s bevrees daar gaan nie veel hiervan kom nie – net so min as wat die buiteland geinteresseerd was om in te tree toe Zimbabwe se blanke boere van hul plase onteien is. Save the Whites pas nie in by die polities-korrekte narratief wat tans orals heers nie. Selfs met die Crimea inval het niemand ‘n vinger gelig om te help nie, ondanks die voortslepende geweld en dodetal – so ook met Karabagh, Abkhazia, Suid-Ossetia, Ciprus ens waar die dodetal enorm is/was. Die meeste Europese lande het nie eens die moed om die Armeense volksmoord deur Turkye in 1915-17 selfs eens te erken nie. Niemand gaan help nie. Solank as die buiteland se sakebelange nie skade ly nie maak dit nie vir hul ‘n duit saak wie hier aan beheer is nie.
  Tydens die eerste en tweede bestaanskrisis was die bevolkingsgetalle nie naastenby so buite proporsie as wat dit tans is nie. (62 miljoen vs 3 miljoen Afrikaners) Moet nie die grondhonger ANC massas onderskat nie, hul gaan definitief nie enige grond afstaan aan selfbeskikking vir ‘n minderheid nie. Enige persoon wat dink jy gaan nou om ‘n tafel sit en grond beding met hul leef in ‘n droomwereld. Die Afrikaner het homself in beide voete geskiet in ’94 – dit was immers ‘n wettige verkiesing. The chickens have come home to roost.

 • sussie se vissie

  Hier het dok Dan dit reg.
  Net n daggarokende Ingilse baitch sal n pleidooi vd aard op n internasionale podium opper in die hoop n simpatieke oor sal haar/ons sal ter wille.
  Binne 3-min was dié sotlike voorstel vd tafel gevee.
  Met euforie en zol-walms iets vd verlede – skop ongenaakbare realiteite en die wete toe in:
  ONS IS OP ONS EIE AANGEWYS.
  SINK OF SWEM….( soos ek in Hartenbos, whilst the going is good )

 • Juan Olivier

  Daar sal 10 teen 1 niks daaruit kom nie aangesien Europa nog deur linkse en ver-linkse regerings regeer word. Maar dit is darm bemoedigend dat Europa besig is om weg te beweeg van die linkse regerings.

 • sussie se vissie

  Bepleit eerder die inkonsekwente regspraak van pandoer-regters op die bank.
  Twee jongmanne maak n rooftige ‘golliwog’ bang met n doodskis, en staar bykans lewenslange g/straf in die gesig.
  Met geen ‘rassistiese’ ondertone aanwesig in die Oscar slagting nie, kry lsg n ligter vonnis vir SUIWER moord.
  Die reël van stare decisis klaarblyklik iets vd verlede.