Zürich-polisie verbloem etnisiteit van misdadigers om ‘xenofobie’ te bekamp

Zürichse kantonale polisie sal amptelik die eerste polisiemag in Switserland word om nie die nasionaliteit van oortreders in amptelike kommunikasie in te lys nie om “xenofobie” te bekamp.

Dit is bekend gemaak deur die stadsraadslid en sekuriteitshoof Richard Wolff (60) van die alternatiewe lys op ‘n perskonferensie hierdie week.

Die besluit sal dadelik in werking tree.

Stadsraadslid Wolff, wat in beheer van die stad se veiligheidsdepartement is, het gesê dat die besonderhede van die nasionaliteit van beweerde misdadigers “diskriminerend” is, hulle “woedend maak” en “net brandstof aan xenofobiese mense verskaf”.

Wolff sê dit fokus op ‘n verdagte se nasionaliteit en “verberg die ware oorsake van misdaad” wat “armoede, lae vlakke van onderwys [en] oorlogstrauma” as voorbeelde van oorsake insluit.

Die konserwatiewe, anti-immigrasie SVP Nasionale Raadslid Alfred Heer het die besluit van die Zürichse stadsraad ‘n slegte grap genoem. “Hy het ‘n absoluut gekke besluit geneem,” het Heer gesê. Burgers se wantroue in openbare owerhede sal net met hierdie bevel toeneem. “Hierdie bevel is ‘n tipiese kommunistiese antwoord op die vraag hoe om die probleem van migrante misdaad op te los: Dit is eenvoudig om te wil ignoreer dat so ‘n probleem bestaan,” het Heer gesê.

Susanne Brunner, visepresident van die SVP Zürich, het ook die besluit afgemaak en gesê: “Die linkses vereis deursigtigheid oral – Nou is dit in die polisieverslae om die naam van die etniese afkoms te verbloem.

“Dit is verkeerd. Die bevolking is geregtig om hierdie inligting te ontvang. Ons ondersoek nou hoe ons kan verseker dat dit steeds gebeur,” het sy bygevoeg.

In 2015 het die stadsraad ‘n ondersoek gelas na of en hoe die media verslae die nasionaliteit van beweerde daders kan verduister. Die voorstel is deur die linkse SP-politikus Min Li Marti en Samuel Dubno van die GLP ingedien.

Die gereelde melding van nasionaliteit in polisieverslae is diskriminerend omdat dit aandui dat die oortreding met die nasionaliteit van die oortreder verklaar kan word, het die stadsraad gesê om hul besluit te regverdig.

“Deur die nasionaliteit te noem, word gedoen sodat die misdaad tot ‘n mate verklaar kan word. Maar dit verberg net wat die oorsake van kriminele aktiwiteite is,” het Wolff gesê.

Hy het gesê armoede, ‘n lae opvoedingsvlak, stigmatisering in Switserland, toetse van moed, gebrek aan sosiale beheer, oorlogstrauma of dwelmgebruik kan misdaad verklaar. “Die noem van nasionaliteit is dus ‘n pseudo-deursigtigheid wat die oorsake van misdaad wegsteek,” sê Wolff.

“Diegene wat oor kriminele buitelanders in die media lees, oorskat die verhouding van buitelanders tussen die misdadigers en dink dis gemiddeld hoër as wat dit werklik is,” het Wolff gesê.

“Ons wou nooit enigiets toesmeer nie,” het me. Min Li Marti gesê. Sy het haar tevredenheid uitgespreek met Richard Wolff se benadering. “Ek het nie verwag dat die stadsraad ons voorstel in ag sal neem nie en ek is dus baie bly oor hierdie besluit,” het die nasionale raadslid gesê.

“Ons wil niks verberg nie”: SP nasionale raadslid Min Li Marti aangedring, terwyl sy juis die inligting van die publiek wil wegsteek.

In die kanton van Solothurn het die SVP in 2011 ‘n inisiatief geloods waarin gevra is dat die name van oortreders in die polisieverslae ingesluit moet word. Die kiesers het dit duidelik aanvaar met ‘n groot meerderheid.

Daar was ‘n aansienlike styging vanaf 2011 tot 2012 in inbrake en diefstal wat deur asielzoekers en dié sonder verblyfpermitte gepleeg is.

Teen 2012 al, was meer as ‘n duisend mense uit Tunisië, Algerië, Marokko en Libië – meestal jong, manlike asielsoekers wat by sentrums in kantore Zürich, Aargau en St Gallen inwoon – aangekla van misdade deur die kantonale polisie in Zürich.

Tussen 2009-2012 het die totale aantal ondersoeke waarin Noord-Afrikaners ondervra is, verdriedubbel.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Juan Olivier

  Dis lagwekkend hoe die linkses so duidelik soos dag lig lieg en dink mense moet hulle snert glo.

  • sussie se vissie

   Kan net dink dis te wyte aan een enorme inferioriteits-kompleks dat n man wil ontkom aan die velkleur waarbinne jy jou lewe moet sluit.
   Van kafir tot *affer tot naturel tot bantoe tot negro tot pleinweg swart[gat]
   Berusting sal eers inskop as diesulks hulself voor die spieel oortuig met ‘Eureka! Ytyndellek ekke ês hom nou ok wêt. Die jerney hy was bainja laaank tot hier’.
   Knopknikkend sal sekere libtertjies hierdie ‘oënskynlike’ metamorfose boonop ( en skroomloos so ) – jubelend omarm.

 • Skisofreen

  Die Reqoncuista het 800 jaar geneem. Ek dink hierdie keer sal die besetting permanent van aard wees.

 • Wim Kotze

  Ai, en die arme mense het nie eers apartheid om te blameer nie.

  • sussie se vissie

   Ding is Wim,
   Skeel my min of Swede se hele polisiemag uit slegs transvestiete bestaan.
   Of om skouers en n kaasbroodjie met ons Nederlandse ‘bloedbroers’ te breek.
   Of Kataloniërs wat die kat uit die boom uitkyk.
   Of die Duitse platpote wat met elke arrestasie skielik ‘al akhbar!’ uitroep.
   Sekerlik is Pauw se onthullings oor ‘President Scheepers’ en sy lakeie ‘closer to home’?
   Maar wat wou! Praag swyg soos die graf!?
   Wat my noop om te vra: Why but why…Antonius?

   • Wim Kotze

    Sussie jy moet jou liewer bekommer oor die bona fides van die held van die dag. ‘n Ou wat sy storie begin met die “horrors of apartheid” is nie te vertroue nie

    • Suidpunt

     Dit verbaas my ook hoe die einste Naspersfiliaal destyds vir die dood bang was toe die ou NP-regering die sensuurwette uitgevaardig het (ek het trouens ‘n Afrikaanse Wiki-artikel daaroor geskryf), maar Zuma se dreigemente kan hierdie maatskappy skynbaar vandag nie skeel nie. Die ergste straf was blykbaar ‘n paar boeke wat verban is en beboet is. Ek weet van niemand wat in die tronk beland het oor die literatuur wat hy geskryf het nie, met die uitsondering as dit blatante kommunistiese propaganda was. Moet nou tog nie vir my sê daardie maatskappy staan nou vir reg en geregtigheid nie.

    • sussie se vissie

     Ok.
     Point taken.
     Ons hou dan maar by die Duitse platpoot wat die boef met sy hoëhakskoen bykom.
     Of n debat oor die KLM lugwaardin wat prewel:-
     “Cheddar of gouda”?
     PS.
     Pssst. Geweet die Groot Webmeester vd blad het self eens ernstig gely aan lib-koors?

 • Anton Schutte

  sagte handjies, gemompelende verskonings… tot die dag dat hulle wakker work en met misnoe erken dat die goeters nie die selfde spesies is nie.

 • Phew! Dis darem nog knus gemaklik om van PRAAG se gewaardeerde kantlyn te kyk na ander se moles en ons eie te ignoreer. Eerstens is PRAAG se leidsman tans op die Europese Vriendskapstoer waarna ons kan uitsien na baie beter internasionale verbintenisse vir die Nuwe Volkstaat se embrio diplomatieke betrekkinge. Maar die Polisie oral blyk self voor groot polities-korrekte uitdaagings te staan. Ou dissipline is nou haas uitgsterf in die range en nuwe lede gehoorsaam die Roofdier Staat blindelings. Die massa-intergasies en (Adamitiese?) bloedlyn vertroebeling, – brutaal afgedwing in Europa en SA, – moet nou geregverdig en verdoesel word deur die insrumente van die Staat, – ook die in blou uniforms. Maar hoe gaan dit met die dun blou lyn in die nuwer Nuwe SA, en met die snorkende burgery?