Katalaanse separatiste hoop migrantestem sal hulle red

Die Katalaanse separatiste hoop dat hul oopgrensbeleid genoeg stemme sal inbring teen die “fascistiese” Spaanse staat.

Die magstryd tussen diegene wat Katalonië se onafhanklikheid ondersteun en diegene wat sy legitimiteit verwerp, het opgewarm, met Josep Lluís Trapero wat as hoof van Katalonië se streekspolisie ontslaan is.

Die Mossos d’Esquadra is die polisieafdeling van Katalonië, maar nadat Spanje vir direkte regering gestem het, probeer hulle nou ontslae raak van diegene binne die onafhanklikheidsbeweging om weer oor die land beheer te kan neem.

Spanning bly in Katalonië styg, aangesien separatiste begin het om Spaanse en EU-vlae van geboue af te haal na aanleiding van die onafhanklikheidstem.

Die vlag van die Europese Unie is ook verwyder omdat die EU die onafhanklikheidseise van Katalonië nie erken het nie, alhoewel Katalaanse separatiste oop grense en onbeperkte immigrasie omhels het.

Europa sien ‘n groeiende verdeling vanweë Brussel se aandrang dat lande gedwing moet word om kwotas van migrante in te neem.

Die Katalaanse bevolking het dramaties verander gedurende die laaste 15 jaar, het AlJazeera berig. In 2000 was slegs ongeveer 2 persent van die inwoners van Katalonië van vreemde oorsprong. In 2010 het migrantengetalle ‘n hoogtepunt van 16 persent bereik.

Een vyfde van die vreemdelinge wat in Katalonië woon, kom uit Marokko, en ‘n soortgelyke verhouding kom uit Suid-Amerika. Die res kom uit Roemenië, Pakistan en China.

Nigel Farage beskryf die situasie as ‘n “nagmerrie” vir die EU-hoof Jean-Claude Juncker. Die voormalige Ukip-leier het aan The Express gesê: “Dit is mnr Juncker se ergste nagmerrie. Die Europese Unie ondersteun Spaanse wreedheid en het die Katalane teen die EU gedraai.

“Dit laat Brexit soos ‘n piekniek op ‘n Sondagmiddag lyk.”

Madrid was nog altyd meer bekommerd oor die bedreiging van Baskeland, maar nou is dit algemeen dat Katalaanse nasionaliste na die Spaanse regering verwys as “fasciste”, het die British Financial Times berig. Katalonië het een van die hoogste persentasies immigrante in Spanje.

Die Spaanse regering staan ​​voor ‘n verdeelde Katalonië, met ongeveer 50 persent van die mense wat Katalaanse onafhanklikheid teenstaan.

As premier Rajoy te veel geweld gebruik, sal dit die duidelike meerderheid teen onafhanklikheid skep wat tans nie bestaan ​​nie. Maar Spanje hoef nie Katalaanse “nasionalisme” vrees nie, want dit bestaan nie.

Separatistiese veldtogte het immigrante aangemoedig om sonder stemreg te gaan stem. “Ek wil almal hier aanmoedig om by ons te staan ​​en ‘ja’ te stem,” het Zuhair Altayeb gesê. Altayeb het van Sirië in 2011 gevlug.

“Al die migrante wat amptelik in Katalonië geregistreer is, sal vanaf die eerste dag van onafhanklikheid Katalaanse nasionaliteit hê,” het Uruguayan Ana Surra, ‘n linkse Spaanse parlementslid, gesê.

Die Spaanse minister van binnelandse sake het ‘n pro-onafhanklikheidsgroep genaamd “Nous Catalans” (Nuwe Katalane) beskuldig dat die meer as ‘n halfmiljoen Moslems wat in Katalonië woon, slegs daar is in ruil vir hul ondersteuning.

Spaanse media het ook gesê dat die bekendstelling van Islam- en Arabiese en Berber-studies in sekere Katalaanse openbare skole slegs deel is van die strategie om hierdie gemeenskappe om te koop.

Op versoek van die staatsaanklaer van Spanje het die land se hooggeregshof beveel dat die separatistiese leiers tronk toe gestuur word. Een van die nege kan op borgtog vrygelaat word.

Die aanklaer se kantoor het regter Carmen Lamela gevra om die amptenare wat aangekla is van opstand, sedisie en verduistering van openbare fondse, aan te hou terwyl die ondersoek voortduur, berig La Vanguardia.

Een van die nege raadslede Santi Vila, wat uit die regering bedank het voordat Katalonië onafhanklikheid verklaar het, kan vrygelaat word as hy borgtog van €50 000 betaal volgens die aanklaer.

Die aanklaer het ook die regter gevra om ‘n Europese aanhoudingsbevel uit te reik vir die voormalige leier Carles Puigdemont wat in Brussel wegkruip.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Vrystaat

  Wat help onafhanklikheid jou as jy met ‘n klomp moslem immigrante /vlugtelinge op jou voorstoep moet sit. Hoe onafhanklik gaan jy wees wanneer die vlugtelinge gaan begin aandring op meer regte? Dit sal dieselfde wees as ons n area wil bekom vir selfbeskikking, maar ons laat almal in wat in teen stryd is met ons geloof, kultuur, taal en tradisies. “It defeats the whole purpose” as ek ingels kan gebruik.

  • Rooikop

   Ja om daai spul te omhels is so goed om met ‘n spoegkobra ‘n katel te deel – dis net wanneer jy gaan seerkry, nie of nie.

   • G

    Stem

  • Stoffel

   Hoe is dit moontlik dat denke van die ANC en die Katalane dieselfde is??? Die ANC het ons grense oopgegooi vir presies dieselfde redes- mag stemme en geld.

 • Dit is altyd lekker om ander se sake so van die kantlyn te beskou, en tog versuim die “selfbeskkingsstrewendes” onder die blanke Afrikaner bevolkingssegment in die ongure Nuwe SA al sedert 1983 om die versugting vir selfbeskikking te realiseer. Die internasionale erkenning en buitelandse betrekking is belangrike aspekte in so ‘n selfbeskikkingsproses, maar ook die interne debat en konsensus. Soos ‘n senior burger vir my meegedeel het hierdie week, – net die Afrikaner het broedertwis tot ‘n deug bevorder! Maar nou pluk ons die vrugte van 23 jaar of meer se wederstrewigheid terwyl die verarming en uitwissing van ons mense daagliks voortgaan. Afrikaner-leiers, – net soos die ander kulture wat ons so graag van swak bestuur beskuldig, – is maar ewe laks, meen ek.

  https://uploads.disquscdn.com/images/76e4735ff7f86621b9a132eaf3fe25e48849a9bce4e45a6bcc0f87b6a82472d1.jpg

 • sussie se vissie

  Juliaaasss daag die Boere/boere/Afrikaner uit dat met die vlgde ‘opmars’ – ‘they wil meet the boere toe to toe’.
  Praag daarenteen ( bespeur ek n sweem Nas Pers doktrine? ) – verkies hul tyd te verwyl oor Franse poefters wat hul taal kwytraak, of Kataloniërs wat wil wals met Pitkop & Kie?
  Uhmmmm…….

 • eduard

  Wonder net hoekom is Praag so stil en afsydig ten opsigte van die afstigtings poging van die Koisan en andere. Dit is per slot van rekening die enigste redding vir die Afrikaner/Boere en regdenkende blankes. Daar is geen ander werkbare opsie nie. Orania is ‘n totale mislukking as gevolg van die feit dat hy nie ‘n hawe het nie.

  • sussie se vissie

   En ewig populisties…kom ‘innie-mirrel-Cyril’ en beloof luidkeels aan sy ‘votass’: ‘ Word ek president beloof ek geroofde grond van toet, sal terugbesorg word aan die regmatige eienaars daarvan’.
   Dink die Koisan hou groot partiekie vanaand?
   Kan maar oppas vir dié slangsleepsel.
   Enigiemand met n linkse streek, ag mos hierdie muhrskont as die 2de Messias.

   • eduard

    Daar word net gekekkel soos ‘n klomp nat hoenders op die webwerf. Kom met ‘n voorstel, dan is dit stilstuipe. CR is die grootste kommunis op twee bene. As die Koisan afstig dan is die anc nie meer ‘n faktor nie. Dit is dan ‘n totale “secession”. En hoeveel van die Afrikaners het maar die linkse streek? Lees die hele berig oor die afstigting by http://www.rense.com voordat daar op die perdjie gespring word, of kom met ‘n beter werkbare opsie.

    • sussie se vissie

     Die ‘opsie’ – gemik op my?
     Of praat jy in die breë?
     Voel ietwat huiwerig om kommentaar van enige aard te lewer.
     Sommige quasi- ‘rubriekskrywers’ of pseudo Leon Lemmers meen intelligente kommentaar is raar.
     PS.
     So gepraat. Leon my leeu…waar skuil u?

     • eduard

      In die bree – soos Marx du Preez en kie.

 • Kalium_Chloraat

  Nie so wys nie. Die immigrante sal hul dood in die pot wees.