Katalaanse separatiste hoop migrantestem sal hulle red

Deel op

Die Katalaanse separatiste hoop dat hul oopgrensbeleid genoeg stemme sal inbring teen die “fascistiese” Spaanse staat.

Die magstryd tussen diegene wat Katalonië se onafhanklikheid ondersteun en diegene wat sy legitimiteit verwerp, het opgewarm, met Josep Lluís Trapero wat as hoof van Katalonië se streekspolisie ontslaan is.

Die Mossos d’Esquadra is die polisieafdeling van Katalonië, maar nadat Spanje vir direkte regering gestem het, probeer hulle nou ontslae raak van diegene binne die onafhanklikheidsbeweging om weer oor die land beheer te kan neem.

Spanning bly in Katalonië styg, aangesien separatiste begin het om Spaanse en EU-vlae van geboue af te haal na aanleiding van die onafhanklikheidstem.

Die vlag van die Europese Unie is ook verwyder omdat die EU die onafhanklikheidseise van Katalonië nie erken het nie, alhoewel Katalaanse separatiste oop grense en onbeperkte immigrasie omhels het.

Europa sien ‘n groeiende verdeling vanweë Brussel se aandrang dat lande gedwing moet word om kwotas van migrante in te neem.

Die Katalaanse bevolking het dramaties verander gedurende die laaste 15 jaar, het AlJazeera berig. In 2000 was slegs ongeveer 2 persent van die inwoners van Katalonië van vreemde oorsprong. In 2010 het migrantengetalle ‘n hoogtepunt van 16 persent bereik.

Een vyfde van die vreemdelinge wat in Katalonië woon, kom uit Marokko, en ‘n soortgelyke verhouding kom uit Suid-Amerika. Die res kom uit Roemenië, Pakistan en China.

Nigel Farage beskryf die situasie as ‘n “nagmerrie” vir die EU-hoof Jean-Claude Juncker. Die voormalige Ukip-leier het aan The Express gesê: “Dit is mnr Juncker se ergste nagmerrie. Die Europese Unie ondersteun Spaanse wreedheid en het die Katalane teen die EU gedraai.

“Dit laat Brexit soos ‘n piekniek op ‘n Sondagmiddag lyk.”

Madrid was nog altyd meer bekommerd oor die bedreiging van Baskeland, maar nou is dit algemeen dat Katalaanse nasionaliste na die Spaanse regering verwys as “fasciste”, het die British Financial Times berig. Katalonië het een van die hoogste persentasies immigrante in Spanje.

Die Spaanse regering staan ​​voor ‘n verdeelde Katalonië, met ongeveer 50 persent van die mense wat Katalaanse onafhanklikheid teenstaan.

As premier Rajoy te veel geweld gebruik, sal dit die duidelike meerderheid teen onafhanklikheid skep wat tans nie bestaan ​​nie. Maar Spanje hoef nie Katalaanse “nasionalisme” vrees nie, want dit bestaan nie.

Separatistiese veldtogte het immigrante aangemoedig om sonder stemreg te gaan stem. “Ek wil almal hier aanmoedig om by ons te staan ​​en ‘ja’ te stem,” het Zuhair Altayeb gesê. Altayeb het van Sirië in 2011 gevlug.

“Al die migrante wat amptelik in Katalonië geregistreer is, sal vanaf die eerste dag van onafhanklikheid Katalaanse nasionaliteit hê,” het Uruguayan Ana Surra, ‘n linkse Spaanse parlementslid, gesê.

Die Spaanse minister van binnelandse sake het ‘n pro-onafhanklikheidsgroep genaamd “Nous Catalans” (Nuwe Katalane) beskuldig dat die meer as ‘n halfmiljoen Moslems wat in Katalonië woon, slegs daar is in ruil vir hul ondersteuning.

Spaanse media het ook gesê dat die bekendstelling van Islam- en Arabiese en Berber-studies in sekere Katalaanse openbare skole slegs deel is van die strategie om hierdie gemeenskappe om te koop.

Op versoek van die staatsaanklaer van Spanje het die land se hooggeregshof beveel dat die separatistiese leiers tronk toe gestuur word. Een van die nege kan op borgtog vrygelaat word.

Die aanklaer se kantoor het regter Carmen Lamela gevra om die amptenare wat aangekla is van opstand, sedisie en verduistering van openbare fondse, aan te hou terwyl die ondersoek voortduur, berig La Vanguardia.

Een van die nege raadslede Santi Vila, wat uit die regering bedank het voordat Katalonië onafhanklikheid verklaar het, kan vrygelaat word as hy borgtog van €50 000 betaal volgens die aanklaer.

Die aanklaer het ook die regter gevra om ‘n Europese aanhoudingsbevel uit te reik vir die voormalige leier Carles Puigdemont wat in Brussel wegkruip.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.