NYC terreur aanval dodetal styg tot agt, 15 beseer

‘n Terreuraanval in New York Dinsdag het gelei tot 8 sterftes en 15 beserings. Die Moslem-aanvaller het selfs in ‘n skoolbus vir gestremde kinders geteiken.

Die verdagte is Woensdag aangekla van ondersteuning van ISIS en geweld en vernietiging van motorvoertuie.

“Hy het dit gedoen in die naam van ISIS, en saam met die ander items wat op die toneel herwin is, was ‘n paar notas wat verder daarop dui,” het John Miller, adjunk-kommissaris van intelligensie en teenterrorisme van die NYPD, aan die media gesê.

Die Oesbekistanse immigrant Sayfullo Saipov (29) het met ‘n huurvragmotor op ‘n rivierfietspad ingeploeg, ‘n daad van terrorisme, het die owerhede gesê.

Hy het glo in Paterson, New Jersey, gewoon en die vragmotor vroeër van Home Depot gehuur. Ses slagoffers is op die toneel dood verklaar en nog twee by ‘n nabygeleë hospitaal, het die polisiekommissaris, James O’Neill, bevestig.

Vyf van die slagoffers is Argentynse burgers, op besoek in New York, het die ministerie van buitelandse sake in Argentinië in ‘n verklaring gesê. Die Belgiese regering het ook die dood van een van sy burgers bevestig.

President Trump het gister gesê hy sal onmiddellik Senator Chuck Schumer se Diversity Visa Lottery-skema beëindig omdat dit terreur na Amerika gebring het.

Saipov is in 2010 in die VSA vanuit Oesbekistan toegelaat deur die “Diversity Visa Lottery”, wat “daarop gemik is om die immigrantebevolking in die Verenigde State te diversifiseer”.

“Ek begin vandag met die proses om die diversiteitsloteryprogram te beeindig. Ek gaan die Kongres dadelik vra … om ontslae te raak van hierdie program,” het Trump gesê.

“Diversiteitslotery – klink lekker, dis nie lekker nie. Dit is nie goed nie. Dit was nie goed nie,” het hy bygevoeg. “Ons wil ‘n meriete-gebaseerde stelsel hê.”

Die program beliggaam die pogings van linkse politici om demokratiese kiesersrolle aan te vul deur immigrante uit te nooi om by die welsynsuitkerings aan te sluit. Trump het gesê die terroris het 23 mense saam met hom gebring, moontlik as gevolg van die voormalige Obama-administrasie se uitgebreide immigrasie-reëls.

Die burgemeester van New York City is skerp gekritiseer vir sy swak leierskap deur nie sulke aanvalle te voorkom nie. In plaas van om jihadistiese ekstremisme in sy eie stad te bestry, het burgemeester Bill De Blasio in Junie na Hamburg, Duitsland, gejaag om in Junie solidariteit te toon met die linkse gewelddadige betogers tydens die G20-beraad.

Saipov, wat die voorval vir ‘n jaar lank beplan het, het ook beplan om na die Brooklyn-brug by die West Side-snelweg te gaan en “wou soveel mense doodmaak as wat hy kon,” volgens hofstukke.

Die dokumente het ook onthul dat Saipov versoek het om die ISIS-vlag in sy hospitaalkamer te laat drapeer.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.