Swart Maandag: Afrikaners staan saam teen onophoudelike plaasmoorde

Regoor die land het Afrikaners vandag swart aangetrek uit protes teen plaasmoorde en ter ondersteuning van boere en hulle families wat vlaag op vlaag van plaasaanvalle en moorde moet trotseer.

Die aksie vorm deel van die landswye ‘Swart Maandag’-protesaksies teen die voortgesette moorde van plaasboere.

Ondersteuners het nie net swart aangetrek nie, maar ook die hoofpaaie toegemaak met hulle voertuie, trekkers en werktuie.

By Klapmuts waar ‘n jong boer, Joubert Conradie, onlangs vermoor is, was daar veral goeie ondersteuning vir die veldtog. Dit was juis sy dood wat gelei het tot die oproep dat openbare protes gehou moet word.

Daar was ‘n groot verkeersopeenhoping op die R59 naby Redan in die Vaaldriehoek, waar sowat 180 voertuie die pad blokkeer het. Dit is ‘n betoging teen die regering se gebrek aan aksie ten opsigte van plaasmoorde en misdaad in die algemeen, het die organiseerders gesê.

Die ontevredenes het gesê die pad sal eers oopmaak sodra die burgemeester hul memorandum ontvang het.

Die polisie het die beswaarmakers op die R59 naby Redan gevra om een baan vir verkeer oop te maak, maar die groep het geweier. ‘n Polisiehelikopter het oor die gebied gehang en daar was ook ‘n sterk polisieverteenwoordiging op die grond.

Sommige van die motoriste het meer as ‘n uur in die verkeer, wat deur die protesaksie veroorsaak is, gesit, maar skynbaar nie omgegee nie. Die meeste het gevoel dit is belangrik dat die aksie deur soveel moontlik mense ondersteun word.

Verkeer op die N4-snelweg na Rustenburg is vandag erg ontwrig deur honderde plaaslike inwoners wat hulle stem dik gemaak het teen plaasmoorde.

Die tolpad is by die Brits-afrit deur verskeie voertuie versper en die verkeer het vir kilometers opgehoop.

Sommige ondersteuners op die toneel het aan die plaaslike koerant die Kormorant gesê, hulle glo dat die protesaksie geen reaksie by die plaaslike regering sal uitlok nie , maar dat die buiteland hopenlik sal sien wat in Suid-Afrika gebeur.

Die protesaksie is deur die bank as persoonlik ervaar, aangesien talle mense iemand ken wat al onder ‘n plaasaanval deurgeloop het.

Hulle voel ook dat plaasaanvalle alle burgers van Suid-Afrika raak aangesien daar geen kos sal wees as daar geen boere is nie. Groot getalle toeskouers het die protesaksie naby Brits van die brug af dopgehou.

Die polisie het die vreedsame protesaksie gemonitor, terwyl verkeersbeamptes die vloei van verkeer probeer beheer het.

Brits en Hartbeespoort is van die brandpunte van plaasaanvalle lui ‘n verslag oor plaasmoorde wat die polisie verlede week aan die Vryheidsfront Plus verskaf het.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • sussie se vissie

  Piet Phoepol & Kie sit reeds onner n bos in fyn beplanning vir sy vlgde plunder-/moordtog.
  Salig onbewus van die ‘optrek’ en enorme vermorsing van diesel. En selfs al het hy ( kennis geneem ) – skeel dit hom ‘sweet fanny f-all’.
  Lsg ‘mindset’ strook tog immers met die wensdenke van ‘ons’ trogvreters binne die Nas Regering van hierdie wonderlike Reinbouw Naisin.
  Ofskoon hierdie ‘Angus’-protes sekerlik meriete verdien, kan u maar u telraam uithaal…somme maak tot vlgde jaar…en dan praat ons weer.
  In die hoop om weer te kan praat: – Hardloop intussen nie blindelings na buite ten aanhoor van enigiets ‘vreemds’ of verdags nie. Omgord jou eers. ( Beyers Truter van Kanonkop-faam se buurman dieselle oorgekom as Joubert )
  Skiet eerste, en begrawe ( indien moontlik ) – stil.
  Hou u oë toekomgerig in die hoop om aan hierdie juk te ontsnap.

  • Willem

   Hierdie swart maandag aksie het dalk meer meriete as wat jy dit gee;
   Dit is mobilisering van mense;
   Niemand gaan van niks na ‘n aktiewe aktivis nie. Dit is ‘n eerste stap om net uit jou huis uit te kom en iets eenvoudigs te doen, en te sien en ervaar hier is klomp ander mense wat ook soos jy dink en voel.
   Volgende keer sal jy dalk help met die voorbereidings en op die manier meer en meer betrokke raak om uiteindelik deel te wees van ‘n gemeenskap wat as dit op die kruks kom effektief kan optree.
   Maar daar moet eers ‘n samehorigheid gekweek word, en dit is wat gister begin gebeur het.

   EN: Dit was ‘n spontane aksie.. Die afriforum broeders kan nie krediet vat hervoor nie.. (Al het ek gister reeds ‘n e-pos van hulle ontvang met die opskrif “Hoe om reg te gee..” Jy weet, as jy vir iemand geld wil gee vir hierdie saak… gee dit vir ons…)
   Die feit dat dit spontaan was, en groter geword het as wat dit voor beplan was, gee ons mense se aktivisme selfvertroue selfs ‘n verdere hupstoot.

   Maar jy is reg, wat die direkte stryd teen paasaanvalle betref is daar net een oplossing, en dit is by onsself; kry jou ingesteldheid reg om fisies effektief weerstand te kan bied enige tyd van die dag of nag; bedoelende dra ‘n swart pistool.. altyd..

   • G

    Ja wat, soos iemand opgemerk het, en bedryf ‘n krokodilplaas of maak vriende met ‘n eienaar van een. Die moorde word deur die Mossad beplan en deur die Luthuli eenheid uitgevoer. Vandaar die opswaai in die Weskaap. Mense wat dink hulle is donners slim is nie altyd so donners slim nie. Yster Swart kon bygevoeg het dat die klagtes van die (k)hakneuse oor die verkeerde vlag klink deesdae net te kunsmatig vir die boertjies om nie gerooipil te word nie.

   • sussie se vissie

    Sê dit vir ‘Mens’ (supra)
    Die vals hoop/geloof dat swart drag die skroewe so effe sal aandraai – is n mistasting.
    Te vergelyk met die spul JA-stemmers van toet.
    Die waan en vooruitsig van ‘braaivleis, sunny skies & Chevrolet’, het gou-kyk ( en soooo voorspelbaar deur regse ‘malles’ ) – in n bol sn@t ontaard.

    • Ou Transvaal

     KOLSKOOT .

  • emiele

   Mens is en was maar altyd ‘n tropdier. Daarom is dit belangrik vir elke iindividueel in ‘n gemeenskap/volk om te weet dat hy/sy nie alleen is in die stryd. Die afgelope twee dekades het ons opponente dit reggekry dat ons afsonderlik en individueel in ons eie persoonlike volkstet te hou. So ja, prakties gaan hierdie protes nie veel aan ons stryd doen nie. Maar emosioneel en moreel kan hierdie tipe saambindende aksies krities word

  • emiele

   Mens is en was maar altyd ‘n tropdier. Daarom is dit belangrik vir elke iindividueel in ‘n gemeenskap/volk om te weet dat hy/sy nie alleen is in die stryd. Die afgelope twee dekades het ons opponente dit reggekry dat ons afsonderlik en individueel in ons eie persoonlike volkstaat te hou. So ja, prakties gaan hierdie protes nie veel aan ons stryd doen nie. Maar emosioneel en moreel kan hierdie tipe saambindende aksies krities word

  • sussie se vissie

   Jaaaa Sussie.
   Was nie eers tyd vir telraam uithaal nie…toe kantel nog 3x boere.

 • Willem

  Die kind wat vermoor is in Jagersfontein distrik. Van ‘n CVO skool.. regse huis.. dit breek mens se hart..

  • Ou Transvaal

   Hierdie jongman was nie gebore om deur ‘n siek menslike eksperiment vermoor te word nie …gedenk sy lewe .

 • Ciska

  Daar is ‘n rasse-oorlog oppad soos ons nooit kon droom dat dit so sal wees nie – Ruanda gaan na kinderpret lyk. Daar word teveel haat teen wittes in die lagemeen aangeblaas – selfs nou. Al die swartes het ‘n eiertjie te lê oor die “racism” wat nou kwansuis gepleeg is, en maak nie saak hoe wie ook al dit probeer mooipraat en vergelyk en jammer sê en voete was nie, daar gaan massa moorde plaasvind. Geweld is al wat ons van die swart bantoes kan verwag. Hulle is nie my gelyke nie, en sal nooit wees nie….

  • Ciska, met ondervinding noordwaarts lyk dit vir my ook asof die kulturele verskil (in die Kongo praat hulle van “the river between”) baie groot is en bly. Tog was almal se voorneme in 1994 meer as euphories met die nuwe messias, Mandela, en die wit toordokter daaragter! Nou, 23 jaar later gaan dit beroerd, en word die blanke gedwing om te heroorweeg. Ja, Ciska, die opsweping (en is (VK((*))VSA) onskuldig agter die skerms?) het gevorder tot ‘n plofbare multi-kulturele mengsel op ‘n warm stoofplaat. Ek onthou die “War Games” by die SA Leerkollege. Jy kan nie net blindelings in die lug slaan nie! Die mooi en spontane reaksie van die afgelope Maandag moet sorgvuldig en deurdag stratgies gekonsolideer word met volle gefokusde medewerking tussen Afrikaner en blanke instansies in en om SA (buiten die wie in benadering, geestelike fondasie of ter wille van geld reeds volksverraad gepleeg het of uitverkoop het). Dit sou bitter hartseer en baie skadelik wees as Afrikaner en blanke “leiers” oudergewoonte pronk en wedywer vir eienaarskap van of roem op ons mense se inisiatiewe, en die burger en die boer op die grond, – wie op soveel terreine slagoffers van ongeregtigheid geword het, – weereens “drop”. Daar moet daadwerklik op alle vlakke en terreine saamgewerk word vir effektiewe selfbestuur, en vir die wie niemand hulle liberale sienings en die vrugte daarvan ontneem nie, na selfbeskikking streef.

 • Ou Transvaal

  Ek steun die optrede dat ons die aandag moet plaas op hierdie uitwissings program , laat my daarom toe om die volgende gewaarwordinge te verwoord wat ek met gister se aksie opgemerk het ; Die volkies het gelag vir die vreemde vreedsaamheid van die optogte – dit het nie hulle vernielsug weerspieel nie , hulle het voor my die mense wie gebid het uitgekoggel met opmerkings soos “ons is sterker as julle God ” en ek het op media van boerelegioen gesien hoe hulle dreigend en smallend so ‘n lawaai gemaak het dat die gebed doodgeskree is , ‘n groter wordende segment van ons mense die sg ultra regses was nie welkom om hulle meegevoel ten toon te stel nie , die roep om ons nood aan die wereld bekend te maak was naief om die minste te se , veral gesien in die lig van organisasies soos AMNESTIE INT wie hul steun vir straf van die doodkis twee uit gespreek het .
  Die keuse van swart roudrag en wit kruise het ‘n duidelike verbintenis met die sekulere kerk wereld getoon terwyl oms mense juis deur die organisasies beraad is na ons huidige toestand – let daarop dat hierdie kerk weereens polities korrek stil is in hul leiding van hul lidmate .
  Daar is politieke partye soos Frontnationaal wat openlik die gedagte uitspreek dat die “regse” ellement met meegaande vlae nie welkom is by hiedie dag nie , hulle moet kennis neem dat daar ‘n stille massa volksgenote is wat meer regs georienteerd word met elke liewe voorval . Ek het self begin belang stel in hierdie party maar bevind my weereens as ‘n ongewensde element onwelkom ..weet net ons neem kennis van hierdie tipe optrede en dit veroorsaak dat ons nie-deelname se oorsaak deur sulke optrede verdiep . Ek sal daarom ook hierdie party se gesindheid wyd onder my tipe mense ontbloot !!
  Dit is my weerlegbare observasie dat Swartmaandag ‘n meer polities korrekte bedoelling gehad het en dat ons mense nog nie kwaad genoeg is om tot inkeer en broederskap te kom nie ……bedink dit voor julle my afslag ..

  • Ciska

   Hoe slat jy die spyker oppi kop! Dit was ‘n politieke korrekte bedoeling / bedrogspul / betreurspul, selfs die dogterjie (die sielkunde swôt of iets student wat die ding begin het) wat gil oor die stem sing en die ou vlag (wat weet die 20jarige kind van die Afrikaner se geskiedenis waarvan NIKS meer geleer word nie?), en ja, ek dink dis hoog tyd dat so iets moet gebeur, maar as julle vir een oomblink dink iets gaan daarvan kom, maak julle ‘n moerse fout. Ek lees weer op die gevreet-blad vanmôre, daar is hordes aanvalle wat weer die afgelope 24 uur plaasgeving het (weer in Stellenbosch ‘n 44 jarige wit man doodgesteek), dit gaan nie ophou, nie vanself nie!

 • Vicky

  Ek sien die swartes wil agv hierdie optog die Oranje Blanje Blou verban. Idiote verstaan nie eers dat daai vlag en die Vierkleur twee HEELTEMAL ander vlae is nie.

 • Ou Transvaal

  Twee wit boere is in Fochville distrik vanmiddag vermoor …dit helder oor dag , hulle is nou al so mak in hierdie area dat ek dit sou waag om te se dat dit na-apers is van die standaard nag aanvalle wat in die gebied algemeen is . Ons moet nou genoeg haat sodat ons hulle haat vir ons kan beantwoord binne dieselfde terme .

 • Arrie

  Sussie het ‘n punt beet Mens, Wat die oog nie sien nie, maak die hart ook nie seer nie. Nie nodig jou planne oral uit te blaker en sodoende in die sop te beland nie.

 • Rooikop

  Dit was goed om die mense te sien opruk – ek reken ‘n paar van die ander amptenare sit met vuil onderklere – hulle het nie hierdie tipe opmars verwag nie.

  Die realiteit is egter dat daar ALWEER nog boere aangeval is en wat die lewe gelaat het. Elke een is ‘n honderd te veel. Kyk maar na die doodskisgeval. Die jakkals wat eintlik vir die marikana slagting verantwoordelik is skree dit is hulle
  verdiende loon en tog is hy die “hoop” om die volgende hofnar in die sirkus van ZA te wees. Die groot chaos lê nog voor.

  Ek glo egter dat daar wel redding vir ons volkie is. Dit sal kom – maar nie deur groot massas wat bymekaarkom nie maar eerder deur ‘n klein groepie van miskien so 300 soos met Gideon van ouds.

  • Rifrug

   “Die groot chaos lê nog voor.” ✔

 • Anton Schutte

  The function and purpose of a protest is to gain attention; thus significance, and hopefully some action in line with addressing the protests raison d’etre. This well meant protest will hopefully grab some international attention, but back in SA, the majority just dont care…and why should they? after all, they dont even belong to the same species.

 • sussie se vissie

  Wel.
  My familie is vanoggend veilig.
  Danksy wakkersit.
  So gaan prewel jou medelye met die familie van nog 3+ boere wat intussen gesneuwel het.
  So ‘by the by’ – watter kleur T-hemp gaan jy vlgde keer aantrek?

 • Riaan Slabbert

  Het JY iets gedoen mensie????????????????

 • sussie se vissie

  Hello Mensie!!? Hoeheee!…jy daar?
  Ons oompie boer neffens Albertinia nou al ou nuus.
  Erger nou die tante op Lichtenburg vanoggend.
  Getuies op die toneel sê dit lyk of n trop olifante haar getrap het.
  Jou bakkie al opgewarm ou dier??

 • Rooikop

  Ek lees elders dat jou malema nou weer die anc pakgee omdat hulle nie die Afrikaners gestuit het om te marsjeer nie. Daai klein w#$%^&* wat natuurlik die blou-party se maaitjie is, is lewensgevaarlik.