Geldelike steun vir PRAAG se Europese toer

Die bladsy op GoFundMe. Die foto van Dan Roodt is verlede Oktober in Stockholm geneem.

Die skarebefondsingsveldtog wat dr. Dan Roodt van PRAAG tans op die webblad GoFundMe loop, het binne slegs drie dae meer as R23 000 opgelewer. Die veldtog, wat in euro gereken word, staan tans op €1 444. Ná die aanvanklike teikenbedrag van €1 000 bereik is, is dit tot €2000 verhoog.

‘n Man in die suide van Denemarke het anoniem €500 geskenk, met die volgende boodskap wat in Engels daarby gelaat is:

You don’t have to thank me. As a matter of fact I want to thank you, you’re the one doing the actual work. So thank you.

‘n Mediese dokter in die Vrystaat het R5 000 na PRAAG se bankrekening oorbetaal. ‘n Akademikus van Bloemfontein wat einde verlede week die bal aan die rol gesit het met ‘n skenking van R1000, het laat weet dat hy Donderdag in Johannesburg gaan wees met ‘n verdere bedrag aan kontant waarmee hy sy aanvanklike skenking wil verhoog.

‘n Getroue leser van PRAAG-boeke in Kanada, mev. Lisda Strumpher, het €100 bygedra. Maar ook in Suid-Afrika het verskeie mense bedrae van €50 en €100 geskenk.

Dr. Dan Roodt is bemoedig deur die spontane reaksie op die GoFundMe-veldtog. “Ons weet dat die hoofstroommedia en veral Naspers jare lank reeds sensuur teen ons toepas, sodat ons geheel en al op die internet aangewese is om steun te werf, anders as die magtige Afrikaner-establishment-organisasies met hul miljoene aan maandelikse debietorders, asook miljarde in trusts en aandele. Waarskynlik het ons nou die keerpunt bereik waar mense besef dat inhoud belangriker as die vorm, en strategiese denke meer doeltreffend as polities korrekte slagspreuke is.”

Hy wou nie te veel uitwei oor die vergaderings en ontmoetings in Bonn, Amsterdam, Brussel en Parys nie, aangesien dit “taamlik delikate gesprekke vooruit kan loop”. Maar hy “voel sterk dat die gety nou oplaas gedraai het, en ons beslis gaan baat by die nuwe denke en besorgdheid oor die Afrikaner se situasie by ‘n hele klomp politieke partye in Europa. Daar is die moontlikheid van steun op allerlei maniere vir Afrikaners hier, maar ook in die diaspora elders ter wêreld.”

Dít wat die Afrikaner bedreig is “wesentlik dieselfde as die demografiese, ideologiese en kulturele faktore wat Europa bedreig,” het dr. Roodt gesê. “Ons stryd is presies dieselfde as die Europeërs s’n. Maar ons is nie net ‘broers in die stryd’ nie; ons is letterlik broers, familie van mekaar. En daar is vandag vele Europeërs wat die Afrikanergeskiedenis beter ken as 90% van Afrikaners, asook inspirasie daaruit put. Juis daarom wil hulle ons ondersteun en help.”

Roodt sal deurlopend verslag doen sodra hy in Europa aanland, via hierdie webblad en sosiale media soos Twitter, Facebook en YouTube.

As u self wil bydra tot die sukses van PRAAG se diplomatieke uitreik na Afrikanerstamlande, kan u ‘n debietordervormpie invul of ‘n e-pos stuur na inlig[by]praag.org vir inligting oor hoe u per internetbetaling of PayPal ‘n betaling kan maak. Andersins kan u ook per kredietkaart op GoFundMe ‘n bydrae maak.

 

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Suidpunt

  Verstommend! Ek het daardie ruim skenking allermins van ‘n Deen verwag. Miskien nog ‘n verbitterde Duitser uit Suid-Duitsland. Of ‘n Fransman wat op daardie oomblik sy rinkelende koppie tee voor die skerm begin roer het en ‘n sameswerende grimlag op sy gesig gekry het: “Pourquoi pas?”

  Ek is so in twee geskeur.

  En ek dink dit is ‘n probleem by die Afrikaner/Boer oor die algemeen. Wanneer kollekteer ‘n mens, wanneer vra jy om befondsing vir ‘n nuttige doel, en wanneer hou jy die bedelbak? Plaas jy jou nie in die “verskuldig”-kant as iemand jou geld gee waarvoor jy nie gewerk het nie [‘n beurs het nog ‘n mate van meriete]? Hoe vergoed jy hierdie Deen, byvoorbeeld? Dit boeke moet immer klop! Het ons eenvoudig te skaam geword om te vra? Is dit die Armblankevraagstuk wat al so deel van ons psige geword het?

  Aan die ander kant: Gegee die miljoene Rande wat uit Suid-Afrika na ander wêrelddele stroom, kan ‘n tweede Paul Kruger gerus weer Europa toe gaan.

  Aan die ander kant, alles is relatief. Geld is rond, dit rol. Die Franse koning het immers sonder skroom die onafhanklikheid van Amerika befonds, téén Brittanje. En die Amerikaners is sekerlik nie kwaad oor die geld en onafhanklikheid nie. Trouens, die verhouding met Frankryk is tot vandag toe nog goed.

  Sterkte met u reis, doktor!

  • Dankie. Skandinawië is ook besig om wakker te skrik oor die Derdewêreldprobleem en stem al hoe meer regs. Hulle is ook vrygewige mense wat die wêreld ‘n beter plek wil maak; dis waarom Afrika en die links-liberale hulle jare lank uitgebuit het deur voor te gee dat hul hulpgeld aan Afrika ‘n verskil hier gaan maak. Toe nie.

   • sussie se vissie

    Hierdie een gaan nie op nie dok.
    Die koeël is deur die kerk.
    Is water onnerie brug.
    The horse has bolted.
    Skandinawië se Amy Biehl-geldjies was bydraend instrumenteel in ontneming van ons vaderland.
    Om nou ‘goodie-good-shoes’ te wil pleit in ‘undoing their indescretion$ of the past’ – kan hul dit opdruk. Diep.

 • Charles

  Baie, baie dankie PRAAG!

  Ek dra ook elke maand ‘n beskeie bedraggie (besonder trots daarop!) by via debietaftrekking; maar die steun wat tans vir Afrikaners/boere getoon word vanaf Europa; is asembenewend.

  Ons Afrikaners soek net ons regmatige spasie in ons eie vaderland om ongehinderd te groei en in vrede ons bestaan; via ons liefling; AFRIKAANS; en ons unieke kultuur; in Afrika te voer, maar selfs die vergunning word heftig misken en word ons voor die voet vermoor-die bantoe se daardeur aan ons- baie dankie julle liggelowige Boere dat julle alles WAT AAN JULLE BEHOORT HET; EN WAT MET BLOED GEKOOP IS; net so weggegee het.

  Baie dankie vir die vingertjie- maar ek soek nou jou arm, jou taal -WIL EK VERMORSEL EN VAN DIE GESIG VAN DIE AARDE AFVEE MET BEHULP VAN MY ENGELSE VENNOTE- , jou siel en jou ganse hele wese.

  Nou pleeg dan selfmoord asseblief, en loop mooitjies in die graf in, en verlaat julle vaderland en ons aangesig- ons sal julle graag hierin help, met oeboentoe en al nogals! /s.)

  Ons vertap onsself, soos die artikel uitwys, deur ons patetiese ongeergde houding, verstikkende ; AAKLIGE politiese korrektheid (het net die Europeers die reg tot ‘n identiteit, het net hulle die reg om hulle te beroep op identiteitspolitiek?
  As ons, ons daarop beroep, word ons verguis, uitgelag en verkleineer!!) ; grens-aan-heidense geldgierigheid; en derhalwe leekoppigheid [want maak GELD jou mens (iets?), en maak dit dat jy jou plek in die wereld ken??- wat is jy sonder geskiedenis, erfenis, kultuur,taal- iets wat jou anker-?-niks- jy dobber rond soos ‘n stuk opdrifsel op ‘n oseaan aan onsekerheid, ankerloos, in ‘n wereld wat van sy kop af geraak het) en lafhartigheid.
  Maar wragtig, hierdie oortref my stoutste verwagtinge!
  Hoera!!

 • Ek wil graag ‘n vraag aan u almal vra. nie dat ek noodwendig ‘n antwoord of oplossing soek nie. Dit het my net skielik getref toe die vraag by my opkom.
  Waar is FW De Klerk, om saam met sy mede korps op te staan en te sê, ons het ‘n moerse foutiewe taktiese fout begaan, en ons is bereid om nou saam dit reg te maak waar ons kan.
  Waar is die ander politieke partye wat so danig pro afrikaans is om dieselfde te doen as Dr Dan. Dit NIE agter gordyne of ongesiens uit te glip buiteland toe en dan weer terug en verder hoor jy niks.
  Ek vermoed natuurlik dat FW homself in ‘n lekker gekussingde situasie bevind waar hy nie manhaftig duld wees nie of “HULLE” ontneem hom al sy voordele.

  • Ou Transvaal

   KOLSKOOT!!!!

  • Charles

   Kolskoot!!

  • sussie se vissie

   Holskoot!!!

 • sussie se vissie

  Waardeerde Doktor,
  Alvorens ek my ’85 joolkoningin-bikini opveil vir hierdie doel;-
  U vorige besoek aan Amerika en ondermeer Europa het wat ( indien enigiets ) opgelewer?
  Wederhelf het iets gemurmereer van n ‘blerrie snake-oil salesman in need of a paid vacation’.
  Hoe bring ek hom tot ander insig/oortuiging?

  Groete en altyd GEWILLIG en bereidswillig.
  Sussie.

  • Suidpunt

   Eintlik is Dr. Roodt se versoekie nog billik.

   Die ding is net veelvuldig waarom mens net nie meer geld wil gee nie, en eerder, u dienswillige dienaar, arbeid wil verrig.

   1. Van dag een af op skool is daar koekverkopings, entrepreneursdae (aanvanklik R5,00 staanplek, styg dan jaarliks), kermisse, skoue, kaas-en-wynaand, en – danksy Hans Pietersen – gelukkig nie nog ‘n Kersspel wat elke jaar in die skoolsaal as ‘n choreografiese kloon van raas/haasbekkindertjies van die vorige jaar verloop nie.

   2. Klaar met die Laerskool, kom jy in die Hoërskool. Presies dieselfde goed, hoewel die borge net meer word. Die Kersspel word nou “Kultuuraande”. Lootjies is R1000,00 elk (dit lieg ek nie!) vir ‘n Bootrit in Januarie in die Indiese Oseaan. Die tyd wanneer die siklone op hul woeligste is. Sportdae wat geld vra. Voeg daar nog die uitreikaksies in die gramadoelas wat ook nog geld vra om die Evangelie te gaan verkondig aan diegene wat dit reeds beter as die blankes ken. En dan moet jy nog geld betaal vir jou matriekafskeid van volgende jaar – as jy die gees voor die tyd uitblaas, wat ‘n geluk vir die onderwysers. En dan die chroniese geldvra by die vergunde dra van burgerdrag (“civies”) sekere Vrydae per kwartaal. En soms moet die skool nog sjirurgiese ingrype ook nog kry. En vir elke toer is die ouers ook al uitgeput teen Februarie se kant – agt maande lê nog voor.

   Skole kan nooit genoeg geld kry nie. Die onderwysers ook nie.

   3. En dan kry ons sekere predikantinne (predikante + vriendin) waarmee dit swaargaan. En jou ouers begin bydra. So R1000,00 per maand – nie eens genoeg vir bietjie kos of toiletgoed vra nie. Oor die telefoon is dit baie dankie en “die Here seën jou”. En later begin die mense hul monde verbypraat: Wimpy, koffietjies, kaaskoek… [want sy het ‘n skatryk kêrel ontmoet wat hom ook oor haar ontferm maar nie van die besteebare inkomste uit ander oorde van weet nie]. Ek dag jy verkeer in nood? Na so R10,000+++ word die geldkraantjies toegedraai en die vriendskappe word beëindig.

   4. My suster het êrens tydelik by ‘n skool vir gestremdes gewerk. Wat sy gou agterkom is die stortingsterrein van leerlinge wat geen skool meer wil aanvaar nie om verskeie redes. Gedrag, onder andere. Nou die omliggende sakebedrywe gee elke jaar ontsaglike groot geldbedrae vir hierdie skole. So groot dat die oorhandiging in ons plaaslike koerantjie (nou wel in swart-en-witfoto’s) verskyn. “Korporatiewe sosiale investering” staan net so in ons skoolboeke hiervoor, oftewel, gatkruip by die gemeenskap vir punte by die staat wat nie weet hoe om belastinggeld reg aan te wend nie. Maar hierdie skenkersgeld gaan eintlik in beeste en die koop van busse van die skoolhoof, wat as taxi’s op die dorp dien. Die beeste dien nie as vervoermiddel nie, maar as belegging.

   5. Dan laastens, die kerk. Ek is nou te lui om verder hieroor uit te brei.

   So, Sussie. Ek kan dus jou skeptisisme insien. En dit is waarom, sou iemand my ooit op straat voorkeer, ek eerder my dienste aanbied. Gewoonlik sê mense needankie – want hul skedels vol gemors dink ek bedoel tussen die lakens…

   • sussie se vissie

    Skuus vir my!
    Wie staan skepties?
    Terugvoering oor vorige besoekies is gedokumenteer en op rekord.
    Intussen wil mens mos dam n slag aan die dadels proe.. of hoe?
    Dis nou as daar iets van gekom het.

    • Arrie

     Sussie, aangesien u so gewillig is om u eina bikini te laat opveil vir hierdie goeie doel, vra ek dan ook om my en vroulief asb te ondersteun met ‘n klein gedeeldetjie van die opbrengs. Ons is toevallig ook oppad Europa toe om navorsing te doen oor my nuwe boek wat binnekort die lig sien. Baie dankie by voorbaat.

     • Rifrug

      Sussie het my laat weet dat dié bikini nog dubbeldoelig ook is, blykbaar kan mens dit in die wiinter gebruik as ‘n boekmerk!

     • Arrie

      Dit laat my nou wonder of ek die ou dingetjie dan nie dalk vir my vroulief moet aanskaf nie Rifrug.

     • Rifrug

      As dit bydra tot die Doktoore Roodte se Europese vakans … skuus, ek bedoel toer, waarom nie?

     • Arrie

      Lekker lag ek vir jou glipvinger Rifrug.

     • Rifrug

      Ek oorweeg om my hond se waterbak ook vir hierdie “worthy cause” op te veil …. maar sy knor is nog te bedonnerd om dit noou al te probeer, dalk volgende keer!

     • Arrie

      Wel, ek is bereid om ‘n goeie prys aan te bied vir die ou bikinitjie/boekmerkie, maar wil darem eers ‘n foto daarvan sien. Natuurlik met Sussie binne-in, anders hoe sal ons nou kan skat wat die grootte van die nommertjie is.

     • Rifrug

      Ek weet regtig niks van bikinis en hul dimensies nie, maar die waterbak wat ek van praat, is regtig ‘n grote … as jou hond gewoond is om uit die plaasdam te drink, sal dié waterbak hom laat tuisvoel!

  • Ai Vissie, jy klink darem soms na ‘n bitterbek! Ek sou graag wou bie op die polka-dot bikini maar karige sendingfondse kan ongelukkig nie op die manier gewas word sodat ek kan bydra tot dr. Dan se toer nie. (Ek bid al vir 24 jaar dat die kerk sendingwerk in Afrika behoorlik sal “crowd fund” vir beter resultate onder edel barbare, – maar helaas, kykende na die Nuwe SA en die DR Kongo, weet ek nie!) Dit is my beskeie mening vanuit die “I ASK you” Vissie, dat die tyd ryp is vir baie beter konserwatiewe Afrikaner reklamewerk en internasionale vennootskapswerwing vir alliansies m.b.t. veiligheid, hardeware, ekonomie en erkenning van soewereine selfbeskikking. Go dr. Dan go! (Ek sal vir jou ‘n gratis Bybel pos om saam te neem in jou reistas op die belangrike Europese vriendskapstoer as jy dit ter aanmoediging sou wou ontvang. Dit was tog Die Lewenshandboek wat ons mense vanuit Europa, deur die Kaap, deur Vegkop, Blaauwkrans en Bloerivier, deur die konsentrasiekampe en geskroeide aarde, verby 1900, 1910, 1961 en hartseer 1994, tot hier gedra het.)

   https://uploads.disquscdn.com/images/dd4a2e305926c48ecf16f1b4b381abc50b032fd866e0a95b342d1daf0db349cb.jpg

   • sussie se vissie

    Jou plasing tov misdaadsyfers verwys.
    Kennelik gee jy toe in die woorde van Die Prediker: “Als verniet! Als verniet”!
    Soos in: ONS STAAN ALLEEN.
    Nou’s dit met Bybel onnerie arm skielik ‘Go dr Dan go’! [???????]

    • Dankie Vissie. Wat is daar onder jou arm? Die Kook en Geniet? 🙂

     • sussie se vissie

      As jy moet weet – nes die Skandinawiese nooiens….HARE!

 • Mr Domestos

  Verskoon die onkunde, maar wat het van Projek Nova Europa geword – doen hul nie ook iets soortgelyks nie? Weet enige iemand wat was die uiteinde van die besoek(e) aan Europese lande? Dit was deur die TLU gedoen, maar wetend hoe effektief hul is het dit waarskynlik ‘n stille dood gesterf. Uitstappies soos wat hul beplan en doen rig meer skade aan want almal raak opgewonde en dan gebeur daar boggerall – tot hul weer een beplan en fondse soek.

  • Suidpunt

   Sover ek kan agterkom is die laaste berig by http://projectnovaeuropa.com/ geskryf in Meimaand 2017. Projek Nova Europa [as ons van dieselfde projek praat, vrek, nee, dit is nie!] lyk my probeer ‘n gaatjie in die kombers kry (Etnostaat/Volkstaat) waar alle blankes kan gaan bly wat nie van Europa hou soos dit tans is nie.

   Ah, hier is iets: http://www.tlu.co.za/index.php/af/component/content/category/37-afrikaans.html (?)

   Roodt se doelstellings is duidelik uiteengesit:

   1. ‘n Einde aan plaasmoorde en ander vorme van antiblanke geweld in SA.
   2. ‘n Einde aan taal- en rassediskriminasie teen Afrikaners.
   3.
   In die geval van algehele ekonomiese en maatskaplike ineenstorting in
   SA ná “radikale ekonomiese transformasie”, die reg op terugkeer na ons
   lande van herkoms: Nederland, België, Duitsland, Frankryk en Skotland.

   Wat van die petisie geword het van daardie Brasiliaan wat alle blankes wou laat terugkeer Engeland toe weet ek nie. Dit het vreeslik baie media-aandag gekry destyds in die liberale pers.

   • sussie se vissie

    Met verwysing na [1] –
    Europiërs staan te bekommerd oor hul eie blou-oog dogters wat self deurloop, as om kennis te neem van 4 ( VIER ! ) plaasmoordjies die afgelope week.
    Charity begins at….

   • Mr Domestos

    Dankie Suidpunt! Ek het na die links gaan kyk – so ons het 3 verskillende aksies in verskeie stadia. Vrieskas, yskas en op die stoof. Daardie TLU petisie se uiteinde voel vir my asof dit is om soos vir die kat te prewel om die kanarie uit te los en as hy dit verorber terwyl ek wegkyk, kan ek darem sê dat ek hom dan gesê het hy moet nie. Ek hou die stoof dop.

 • sussie se vissie

  Verbydend om te verneem n handjievol [B]boertjies ondersteun die ‘doodskismanne’ tydens vonnisoplegging vandag.
  Die oogmerk om morele en finansiële ondersteuning aan die famile van die ‘veroordeeldes’ te bied.
  Talk is cheap…but money buys the whisky.

  • Suidpunt

   ‘n Ander probleem wat ek weer sien is DAAD (Nee, nie die 1983-Duits-Afrikaans/Afrikaans-Duits woordeboek nie). Jy kan my toegooi met geld, dan lyk jy soos die ATKV, die kerke en ander Afrikanerorganisasies wat jubelend op hul watermatrasse spring. Bly jy by praat, dan lyk jy soos RSG, KykNET, die akademie en die Susterkoerante.

   • sussie se vissie

    Wat my by die vraag bring: –
    Ondersteun ons 5 minderjarige kinders wie se pa’s onderskeidelik en effektief 11- en 15 jaar tronk-toe gestuur is..of is n free-bee eskursie na Skandinawiese lande eerste prioriteit?

    • Suidpunt

     Goed, ek gaan nie duiwelsadvokaat speel nie, maar ek het ‘n “worst case scenario”:

     1. Kom ons gestel jy begin ‘n fonds vir Coligny van destyds. Wat nooit was nie. Toe kom Knysna en almal sterf vyf dode oor ‘n rykmansdorp wat in sak en as is. Kom ons gestel ons ignoreer al hierdie insamelings en vra wie die Trusthouer daarvan is… wie sal dit wees? Gaan ons weer ‘n renosterfonds skep wat my herinner aan The Key of Awesome se parodie van Lorde se liedjie, Royals:

     We like to steal a hobo’s clothes
     and pretend we’re him
     and beg people for money
     And everybody’s like “oh that’s sad here have a couple dollars
     Can I take you to a homeless shelter?”

     “We need cash… we’re raising money for our b’ball team”
     and then we spend it on
     Hand Bags, Latte’s
     sweaters for my Beagle
     Fast 5 posters signed by Vin Diesel
     I don’t care,
     about anything but my hair

     2. Dit kan maklik ontaard in net nog ‘n manier om die blankes van hul geld te beroof. Presies wat hulle in Apartheid gedoen het. Hoe meer die astronomiese bedrae wat vir medeblankes geskep word, des te meer die plundertogte – as ‘n manier om die blankes nog verder en VINNIG te verarm. Dis presies soos: ek steel rekenaars, die plek waar ek gesteel het kry beteres, daarom hou ek net aan met steel, en steel, en steel… Totdat die mense besluit om geen nuwe rekenaars meer te hê nie. Dan sal ek of die wyk moet neem, of iets anders moet begin steel.

    • Mr Domestos

     In die kol. Soortgelyks aan sendelinge in Afrika en elders terwyl Christenskap plaaslik doodloop en die kerk swyg. Ek wag nog vir enige “bekeerdes” in die Kongo of elders om ons te help met armblankes ens. Ewenwel hoor ek net die toilet flush.