Migrante verkoop en verhuur Duitse tydelike verblyf en gesondheidsorgkaarte

Duitse ondersoekende joernaliste het geheime Facebook-groepe ontbloot waar immigrante hul verblyf- en gesondheidskaarte verkoop en verhuur, sodat hele gesinne onwettig in Europa kan kom woon.

JoernalistenWatch ontbloot die geheimsinnige groepe waar Moslem-gebruikers bestellings vir sekere items plaas, en private verkopers kontak hulle met die goedere.

Een gebruiker het ‘n versoek geplaas waarin verklaar word dat: “Ek benodig ‘n Duitse paspoort vir vlugtelinge, waar ek in 1998 gebore is, verkieslik van Soedan gestempel.” ‘n Gebruiker het geantwoord dat hy “‘n Duitse paspoort met geboortejaar 1997 insluitend hoofbedekking” het en dat hy gaan die koper daaroor vertel.

Die verslaggewers het ontdek dat vroue aangemoedig word om Islamitiese kopdoeke te dra, want dit sal so makliker wees om hulself te laat lyk soos Moslems vir op die beskikbare dokumente gefotografeer is.

Een gebruiker wou weet: “As ek ‘n pas [Duitse identiteitskaart] in Athene koop, hoe kom ek na Duitsland op die vinnigste manier? Direk met die vliegtuig? Of moet ek eers Italië binnekom en dan die grens oorsteek? Enige voorstel?”

Volgens die joernalis: “Hele gesinne kom nou onwettig na Duitsland, omdat hulle regte dokumente kan gebruik en selfs direk na die dokter kan gaan. Aangesien hulle werklike kaarte het, word geen toegang of behandeling geweier nie.”

Die dokumente blyk almal te wees van immigrante wat tans as asielsoekers in Duitsland geregistreer is. Sommige van die verkopers gaan terug na hul eie land en verkoop die dokumente, ander gaan op vakansie en bied hul verblyfpermit, insluitende gesondheidsversekering te huur aan.

Dit is nie bekend hoeveel van hierdie dokumente tans in omloop is nie, maar die misdadigers op die Facebook-bladsy beweer dat dit maklik genoeg was om dokumente te “verloor” en sonder versuim weer deur die Duitse owerhede sulke kaarte uitgereik te kry. “Ek sê eenvoudig dat ek die kaart verloor het en kry dan dadelik ‘n nuwe een,” het een verduidelik.

Die stygende koste van die verskaffing van “gratis” gesondheidsorg aan migrante in Duitsland, is duidelik gekoppel aan die misbruik van die stelsel wat belastingbetalers befonds.

Werklose asielsoekers in Duitsland kos die land se statutêre gesondheidsversekeraars €20 miljoen per maand, volgens nuwe data wat deur die Federale Agentskap vir Indiensneming gepubliseer is. Dit is verpligtend vir almal om gesondheidsversekering te hê, hetsy deur statutêre gesondheidsversekeringsfondse of ‘n privaat gesondheidsorgplan.

Statutêre gesondheidsversekering wat betaal word deur werknemers en hul werkgewers, ontvang ‘n subsidie ​​van die staat.

Volgens die syfers, berig deur Bild, was daar 564 000 asielsoekers in Maart vanjaar wat in aanmerking gekom het vir werkloosheidsvoordele, in vergelyking met slegs 283 000 in dieselfde maand verlede jaar.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • As oud weermagoffisier dink ek soms aan beginsels van die krygskuns. Mens gee krediet aan ‘n goeie verggeneraal na ‘n goeie geveg. Onwillig moet ek aan die Duiwel of die afvallige gees onder die mensdom krediet gee dat die werkers van ongeregtigheid baie beter skyn te presteer as die “goody two-shoes” en Chirstene. Self “blank” Suid-Afrika is nou al vol uitlanders van alle kulture wat woonplekke aan ons eie mense verhuur … Wat het geword van reg en geregtigheid? Sal die HNP die saak kan beredder?

  • sussie se vissie

   ….of ons ‘eie’ mense wat in die naam van Mammon eiendom aan uitlanders verhuur!?
   In Panorama Kaapstad word luukse huise volgeprop van Somaliërs & Kie.
   In sodoende word die normale huurprys van R20,000+ pm opgestoot tot R30,000+.
   Toegegee: – Skielik is die huis vol afskortings…en is jou inwonersgetal skielik 40.
   Sondag sit mnr eienaar v vermelde eiendom en klap handjies op die maat van NG charismatiese ‘drumbeat’- musiek en lirieke.

   • Hans Onrust

    alle 40 ‘op zoek naar werk’, vissie ?

    • sussie se vissie

     Dki Hans.
     De walletjes ‘not my cuppa tea’.
     Vermoed als hang zo veelt. ‘K zou my schamen.

     • Hans Onrust

      Nee, deels duidelijk.
      Maar wat bedoelt u precies met ‘de walletjes’ ?

   • Mr Domestos

    Dieselfde probleem op die platteland waar die uitlanders die klein Karoo dorpies oorgeneem het. Plaaslike winkeleienaars het hul besigheide gesluit en verhuur die persele aan die Chinese, Somaliërs en Ethiopiërs. Hul gebruik ook net hul familie en makkers, en winste word teruggestuur na hul land van herkoms. Hul ondersteun nie die paar blanke besighede wat worstel om nou ‘n bestaan te maak nie, en gaandeweg neem hul die dorpies oor. Dit is eenvoudig tragies om te sien hoe die verval ingetree het. Die boere ry veel eerder hul werkers aan per trok na die groter dorpe om maandelikse inkopies te doen as om die plaaslike sukkelende blanke besighede te ondersteun. Die koopkrag is nou in die hande van die Sassa kaarthouers en die buitelanders.

    • sussie se vissie

     Laingsburg moet jy Chinees kan praat.

  • Rifrug

   Wee hulle wat sleg goed noem en goed sleg, wat die duisternis lig maak en die lig duisternis, wat bitter soet maak en soet bitter. Jesaja 5:20

   • Isso Rifrug, – maar maggies ou maat, kan en gaan die gevrekde en gebreinspoelde Afrikaners (rentmeesters en werkers van Chistelike geregtigheid?) ooit weer ruggraat en rigting kry hier in die opgemorsde Nuwe SA. Dis net onbesonne en kortsigtige ongeregtigheid wat die oorwinning vier terwyl “minderheid rentmeester kulture soos ons” hyg, swymel, kerm, kla, eise stel, Bybelversies uitdeel, mekaar boks of boelie, en dominie of “leiers” se ego streel vir “brownie points” of persoonlike dag-tot-dag gewin!

 • Suidpunt

  Soos ek deur “Endspiel” blaai deur Claus Nordbruch, het ek op bl. 42 finaal tot die gevolgtrekking gekom. Europa kan nou maar huil soveel hulle wil – niks, absoluut NIKS kan so erg wees soos Suid-Afrika en omstreke nie. Enigiets waaroor Holland huil is eerstewêreldlandprobleme.

  Ek is meer besorg oor my ID-nommer, een van 60 miljoen lewendes en dooies, wat nou op straat lê. Vir jare pleit en skidt prof. Basie von Solms dat verbruikers hul rekenaars, selfone, Gameboys, Playstations, kredietkaarte, horlosies, roepers (‘pagers’), openbare telefoonkaarte en Garmins, geomerkende kameras, televisiestelle en sakrekenaars op die ashoop moet gaan gooi – (ek dra reeds ‘n aluminiumhoedjie) dis so gevaarlik met kubermisdaad en identiteitsdiefstal… En daar is jou nommer 1 lekplek die Staat self. Gratulieren!

  • Suid-Afrika het boonop ook nou biometriese identifisering – wag tot die kuberkrakers die profiel van jou vingerafdrukke gaps en kyk dan of jy jou eie vingerafdrukke as vervals kan herroep.

   Wonderlike land, die.

   • Hans Onrust

    Zodat half Nigeria ‘gratis’ een AIDS behandeling kan krijgen ?

  • Hans Onrust

   Ik had een vriend waarmee ik vanaf een leeftijd van 6 jaar optrok. Werd in 2000 vermoord door een criminele Marokkaan die hem wilde afpersen en beroven. Voor de deur van z’n eigen bedrijf, waar 40 mensen werkten.
   Zijn ouders en zussen kwamen er nooit meer overheen.

   Het rechtstelsel had daarna meer aandacht voor de dader dan voor slachtoffer en familie.
   Inmiddels is de dader al weer jaren vrij en teert als crimineel weer verder op gemeenschapsgeld.

   Zoiets kan eigenlijk toch niet als luxe probleem gezien, Suidpunt ?!?

   Ik zal nooit vergeten hoe zijn zus wenend in de armen van haar man naar boven strompelde, waar ik voor de deur van haar reeds overleden broer z’n appartement op hen wachtte. Ging door merg en been.

   • Johan

    Hans, Suidpunt is uiters selfsugtig. Vergewe hom sy jeugdige selfbeheptheid.
    Hy kla oor sy ID-No wat kamma op straat lê maar maak jou en ander se smart af asof dit eie is aan die eerste wêreld.
    Hierdie soort gedrag op Praag maak dat ek nie meer kommentaar lewer nie. In hierdie geval het ek ‘n uitsondering gemaak want ek dink Suidpunt se reaksie is uiters swak. Net soos die vuil taalgebruik wat nogals redelik algemeen hier gebruik word.

    • Suidpunt

     Accuse excuse. Dan was Genl. Hertzog maar ewe jeugdig in sy denke. Toe Holland deur Duitsland ingeneem word, was sy houding net: “Wel, waar daar gehak word, vlieg daar spaanders”. Soveer my drie biografieë oor Hertzog strek, was hy opgelei in Holland self en het sekerlik meer as net studentevriende daar gehad. Wat ‘n selfsugtige bliksem was hy nie. Ons almal weet tog sy traak-my-nie-agtigheid in die publiek was om suiwer “Opportunismus”.

     Deel van debat is ‘n platform te skep waar ander hul mening kan lug. Dan gooi jy ‘n klip in die bos. Hollanders (en ‘n kleinkind van twee, dis nou ek) verstaan hierdie kode [trouens, dis deel van hul humor] – vir Afrikaners/Boere is dit blatant onbeskof, ongehoord, ongemanierd.

     Stem 1. Dit is rooi.
     Stem 2. Nee, dit is blou.
     Stem 3. Is dit nie dalk pers nie?
     Stem 2. Nee, dit is beslis blou.
     Stem 1. Jy yl.
     Stem 2. Jou moer.
     Stem 1. Verduidelik.
     Stem 2. Dit is blou, omdat…
     Stem 1. Nou verstaan ons beter. [Ek het dit lankal geweet, maar ander weet dit nie]

     Beleefde vrae in die publiek het selde, indien ooit, dieselfde uitwerking: “Kan iemand vir my verduidelik waar mens instansies kan vind wat belastingaftrekbaar is? Ek wil minder belasting betaal, want die belasting word in elk geval gemors. Ek wil hê geld moet na die regte kanale toe gaan waarvoor die staat in elk geval nie sorg nie, want die geld word vermors. Baie dankie.” Vir jou goeie maniere en beleefdheid kry jy geen antwoord. Het dit voorheen probeer, sonder sukses.

     Luister maar gerus hoe joernaliste altyd “dom” vrae vra wat ons al so “vanselfsprekend” ervaar. Maar jy kry uitsonderings wat bloedig irriterend is. Vanoggend weer, met onkel Max by Praatsaam, het ek my koffie gevat en in die slaapkamer gaan sit. Ek wil nie sy gesprekke hoor nie. Want elke keer volg dit dieselfde sirkelredenasies. Boere word kwaad, begin dan beledigend of aggressief en dreigend raak. Max skiet menings af, hy vra nie uit nie. Hy probeer nie verstaan nie. Hy voer later ‘n monoloog. Dis irriterend. My oorlede oom het gesê op Max moet jy nie ‘n koeël mors nie, jy slaat hom met die kolf dood.

  • sussie se vissie

   Tree pro amico op vir Andy . ( objeksie! objeksie! )
   ‘Endspiel’ klink soos die einde van Boxer-rokende boerseuns.

 • Hans Onrust

  In Duitsland is er de ‘Krankenkasse’ en boven een bepaald jaarinkomen ‘Privat’.
  Was in Nederland tot 2006 ook. Maar het ‘ziekenfonds’ (lagere inkomens) was, ondanks 2 vormen van overheveling van ‘particulier naar zieknfonds, niet meer overeind te houden door deze migratie en de eraan verbonden (georganiseerde) plundering door buitenlandse bendes en corruptie.
  Het ‘nieuwe zorgstelsel’ mede doorgedrukt door zelfgenoegzame ‘liberaal’ Hans Wiegel met een zgn. basisverzekering lijkt wel gemaakt en bedacht voor corruptie en plundering door ‘migranten/vluchtelingen’ en talloze Nederlanders die een leven lang werkten en stijgende premies betaalden worden dagelijks verdrongen, verwaarloosd en bedrogen. Tot de dood erop volgt.

 • Anton Schutte

  dankie tannie merkel, ek hoop jy val van jou besem af.