Brief: Vandag is ek gatvol

Nie ‘n geïrriteerde soort gatvol nie. Nee, sommer ‘n soort ek-is-gereed-om-te-ontplof-gatvol. Ek is dik vir so baie dinge en situasies, in ons land en wêreldwyd.

Laat ek begin om te sê dat ek ‘n Boervrou is. Die bloed van my voorvaders wat deur my are vloei, maak my van nature ‘n hardegat, uithouer met sterk opinies, beginsels en waardes. Ek is nie die gaan-lê-tipe nie en ook nie die stilsit-in-die-hoekie of die aanvaar-alles-tipe nie. Ek sou myself beskou as redelik verdraagsaam, soos baie van my volksgenote, tot jy ons moer te ver koer, dan gaan jy dinges wat jy nie geëet het nie.

Tumi Morake, Martin Bester, Max (minimum) du Preez, Kopdoek, Jan-Jan Joubert en Sloet (Lees Slet) de Villiers is so tipies NIE deel van my volksgenote nie. Nou moet ek seker ook ander by hierdie minder uitgelese groepie byvoeg, soos die bestuur van KKNK, Kakaranda, Netwerk 24, Spur, ag nee, die lys is eenvoudig te lank.
Dit is vir my verbysterend om te sien dat soveel dinge in ons mooi land verkeerd gaan, maar hierdie groepe en individue is so besig met hulle polities korrekte agendas dat hulle nie n dooie duit omgee vir die land en sy mense self nie. “hang hulle” word so gereeld uit hulle geledere gehoor as ‘n blanke persoon iets sê of doen teen n swart persoon. Hulle word uitgekryt as rassiste. Maar verhang die bordjies vir een oomblik en die prentjie verander na een van “dis n tragiese gebeurtenis wat spruit uit ons land se probleem met misdaad”. Wel ek sê vandag vir jou, KAK!!!! Dis een en dieselfde ding!!!

Sê ek alle blanke mense is goed en alle swartes sleg? Beslis nie!!! Maar dis tyd dat die politici, mediamense en openbare figure ophou om met poeierkwassies rond te loop en almal om hulle se gatte wit te verf met welriekende poeiers, terwyl die oorgrote meerderheid se aksies stink van dít wat dit is, KAK.

Dis tyd dat die minister van polisie ‘n slag van sy Twitter afklim en iets daadwerkliks doen aan die vlaag plaasmoorde (en ja, plaaswerkers is ook slagoffers) en nie net op die bus Nederlandse toeriste fokus om sy beeld as omgee-leier te poets nie. Om die waarheid te sê, hou sommer heeltemal op om slagoffers te besoek, want jy kan niks aan hulle situasie verander nie, inteendeel, jy beklemtoon net vir hulle jou onvermoë om die polisiehoof en die res van die mag onder jou, te bestuur. Hoekom gaan besoek jy nie eerder die polisiestasies en kyk hoeveel onbevoegde dik gevrete olifante die stoele vol sit, terwyl ‘n handjie vol bekwame mense al die werk moet doen nie? Dit sluit sommer die weermag ook in wat aan dieselfde siekte lei. Ek is oortuig dat as hier rêrig ‘n papaja die waaier tref in SA, is die weermag die eerste lede wat vra wat hulle nou eintlik veronderstel is om te doen, want hulle en die polisie het nog nie hulle gebruiklike KFC gehad nie.

Ek meen maar net, wanneer het die sogenaamde leiers in die land, die openbare figure en die mense en organisasies met ‘n publieke platform so blind geword, dat ons almal stil is oor die feit dat ons land die wêreldbeker van ons afgod-sport Rugby wil aanbied en daardeur vir die res van die wêreld sê, “all is well in the rainbow nation?” en dít terwyl toeriste aangeval word, ons eie boere soos vlieë afgemaai word nadat hulle fisies en emosioneel geskend is, ons kinders verkrag word in skole deur onderwysers wat versonderstel is om hulle te vorm, ons jeug uitgelewer is aan bendes en die meerderheid kerke hulle blind hou vir die morele verval van die gemeenskap, want hulle soek geld en makrogemeentes. Ons speel rykland-rykland terwyl ons mense krepeer van hongerte in wit en swart plakkerskampe en die dikgatpolitici hulleself vervreet en versuip aan die hardverdiende geld van Jan Alleman. “Verdeel die rykdom!!!!” skree hulle. Verdeel onder wie? Julle aanhangers kry nie eers ‘n stukkie van die koek nie. Al wat ryker word, is die uitgevrete korrupte pionne en hulle Gupta-vriende.

Ongelukkig het ek nou alles gesê wat ons almal reeds weet. Alhoewel dit ‘n riem onder die hart is om te sien hoe mense spontaan begin opstaan en net soos ek gatvol is vir die korruptes en dubbele standaarde in hierdie land, moet ek bieg dat ek self ook nie weet wat die oplossing is nie. Al wat ek vir seker weet, is dít: terwyl jy hier gelees het, is nog ‘n boer vermoor of aangeval, iemand is gekaap, iemand is in hulle huis op die dorp vermoor, iemand is dood weens swak gesondheidsdienste en geen politici kan die seer in hulle families en vriende se harte minder maak, of die leemte wat hulle in die gemeenskap laat, vul nie. Wat ek wel goed weet, is dat daar ook in hierdie tyd nog ‘n korrupte of duistere transaksie  gedoen is en ook dat daar nog ‘n paar gatvol mense besluit het: GENOEG IS GENOEG.

— Audrey Bierman

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • sussie se vissie

  Ditsem! bondgenoot.
  Met jou durf en my skietvernuf – glo ek die Siener-aanbidders sit die pot mis.
  Die man in die bruin pak wat tot Volks- redding sou kom…dra toe die heeltyd n bruin ‘panty’.

  • Hanno Bisschoff

   Ek geniet gewoonlik jou kommentaar Mnr, maar moet asseblief nie n bespotting van oom Niklaas se visioene maak nie. “sou red…” wie sê dit lê nie nog in die toekoms nie?

   Terloops wat de donner het “siener-aanbidders” met bogenoemde skrywe uit te waai?? En dis goed dat jy kan skiet… Ons gaan dit binnekort nodig hê soos wat dinge nou aangaan… In die woorde van die Boereoorlog kommando’s : “Ons vertrou die Here op ons Mausers”

   • sussie se vissie

    Neem kennis.
    Verwys weer na my as ‘mnr’ – en ek doop jou Hanna Onbeschoff.
    Jou ‘wie sê’ (????) is selfverduidelikend.
    n Gros aanhangers rig te dikwels hul lewensbeskouing op die ‘wie sê’ stommiteite van die oubaas ( bykans op Angusiliaanse wyse ) – in. Elkeen met sy eie voor-die-hand-liggende verklaring en interpretasie natuurlik.
    Die crux van my skrywe ontgaan u met die aanname dat ek en Audrey onderbroek dra.

    • Hanno Bisschoff

     Ek vra om verskoning dat ek jou geslag verkeerd geraai het. Dis net min dat vrouens … Ehemm… Só skryf.
     Die kruks van die saak ontgaan my duidelik ja. Dalk omdat dit onduidelik is waarom Siener hierby betrek is?
     Die “wie sê” is eintlik ek wat ordentlik wou wees in my antwoord op jou aanname dat die man in die bruin pak ons reeds “sou kom red het” en ek wou net die moontlikheid dat hy dalk (dalk:soosin maak die moontlikheid in jou eie denke oop) nog oppad is?

     • sussie se vissie

      Gn geraai nie.
      Tipies chauvinisties die aanname gemaak ‘panty-draers’ is swak skuts.

     • Daan van Rensburg

      Eksdom,Transnet,SAA,SABC,Tshwane Metro, ad infinitum…..Die hele lot staan tou vir “hulppakkette” omdat die begrotings uitgemors is

 • Ou Transvaal

  Het julle al opgemerk dat die veronderstelde toevlug van ons Volk nl. die Kerke toenemend geidentifiseer word vir die verraad wat die instelling ons aangedoen het ?
  Is die antwoord daarvoor nie voor-die-handliggend nie …….die Kerke is deesdae so irrelevant en verlate , dat hulle verplig is om ander mense onder die vlerk te neem moet anders gaan hulle ophou bestaan omdat hulle die vertroue van hul eertydse lidmate verloor het deur verradelike gejaag na syfers en dat geld maak die werklike “missie” van die plek is ???
  Ons mense dwaal rond hierbuite op soek na Waarheid en al wat hulle kry is dogma ..Skrif vreemde resepies van eie sienswyses.
  Sou ons ooit die demokraties stap geneem het as ons nie vooraf beraad was deur die destydse vertroude kerke nie ??

  • Suidpunt

   Ek praat nou die dag met my Pa oor hoe duur Mercedes-Benze is (ja, ek is bewus van die rooie wat hulle vir Mandela se vrylatingsdag gemaak het, heel gepas vir ‘n kommunis, maar dis ‘n storie vir ‘n ander dag). Die gemiddelde motorlening vir ‘n Suid-Afrikaner is R200k. Maar gaan gerus na Mercedes se blad toe – die nuwe E200 is R800k.
   Toe sê hy vir my dorp in die Overberg het eens ‘n Mercedes-garage gehad, maar het gesluit. Ons naaste een is nou in Worcester. Hy sê toe vir my die ondergang van die garage was eenvoudig – al die boere in die distrik het ‘n Mercedes vir kerkdag gehad. Soos die boere minder kerk toe begin gaan het, moes die tak eenvoudig sy deure sluit.

   Maar oom Transvaal, die dag as kerke wérklik ‘n diens aan die gemeenskap begin lewer (soos die oerregse en Latinis Prof. E. Christian Kopff van ‘The Devil knows Latin’ geskryf het – as jy die kerke vol wil hê: leer die kinders Grieks, Hebreeus en Latyn gratis) – dan sal mens weer respek vir die organisasie kry.

   • sussie se vissie

    Psst SP,
    Die rede waarom Latyn spes/Latyn1 as voorvereiste afgeskaf is as sou jy jou wou bekwaam ( aanvanklik eers medies ) en later die regte – is hoekom?
    Jou verwysing na ‘kinders’ hinder ( go figure ) en val op….en da lê die ding.
    Meen te sê; die skielike hordes in swart pikkewyn-hofdrag verklaar als.
    Latyn en drie-dimensionele denke doodeenvoudig bo ‘sekeres’ se vuurmaakplek.

    • Ou Transvaal

     Daar is dit nou !

    • Suidpunt

     Suster Visser, daar het iets onder my aandag gekom.

     Daar moet waarheid in jou bewering steek, aangesien die liewe Nelson Mandela dit self ruiterlik erken het: http://archive.is/4hqxI . Maar dit strook nie met swart prokureurs wat wel in die RSA (dus, nie tuislande nie) hul wel as prokureurs bekwaam het nie.

     Kyk, as die “onnosel” en “agterlike” mense uit die Middeleeue dan Latyn kon verstaan, waarom kan ons nie? Dis tog net nog ‘n taal. In Oostenryk lê die antwoord: jy moes in daardie jare 6 dae van die week skoolgaan (slegs seuns, en slegs die vermoëndes), met tot 3 uur studie in Latyn: daarin het jy gebid, geskryf, gelees, voorgedra. Dit is tot 18 ure per week, so kom ons maak dit plusminus 936 ure PER JAAR (as ons sou aanneem vakansiedae het nie bestaan nie). Nou ‘n Fransman skryf hier ( http://enseignement-latin.hypotheses.org/9059 ), ‘n leerling het in die 1950’s oor 36 skoolweke per jaar (4 uur Latyn per week oor SES JAAR) omtrent 900 uur Latyn agter die blad. Jy kan dus nie die blootstelling van Latyn in die Middeleeue naastenby vergelyk met die 1950’s se afgewaterde standaard nie.

     Nou keer ons terug na Nelson Mandela. Ons word voortdurend gebombardeer hoe lank ou Nelson in die tronk gesit en ly het. 27 jaar. Maar my magtig mens, as politieke gevangene, en as “gevierde intellektueel”, kon hy beslis nie die skerpste mes in die laaikas gewees het nie. Ek spreek vir myself: as ek 27 jaar in die tronk moes deurbring, met onbeperkte toegang om te studeer (veral met die buiteland wat die geldkrane wyd sou oopdraai) sou ek met ten minste ‘n doktorsgraad by die tronkdeure uitgestap het. Mandela kon darem sy B.A. via die pos klaarmaak. Maar 27 JAAR? Daar was ‘n ou in Afrikaanse fiksie geskryf het – dit het hom aan-en-af 20 jaar gevat, en die fiksieboek is so groot soos twee telefoongidse. 27 JAAR, mense!!

   • Ou Transvaal

    Daar praat jy waar!!

  • Maddox1

   Baie waar Ou Transvaal, ekself wonder baie hieroor, watter god (aspris klein letters) verkondig en dien die kerk vandag nog. Vir my lyk dit of Mammon loshande wen elke keer, en die ware God en godsdiens die rug toegekeer word in die naam van politieke korrektheid. Dan is hulle verbaas dat die kerk banke leeg staan? .

   • Ou Transvaal

    KOLSKOOT!!

   • Mr Domestos

    Deur skuldgevoel vanaf die preekstoel te kweek en te verkwansel soos vroëer jare werk lankal nie meer nie en die meeste kerke verdien om te krepeer. So paar jaar gelede het ek vir ‘n wyle in ‘n klein dorpie in die Oos-Kaap gewoon met die mooiste kerkgeboue, helaas omtrent onbenut. Na ‘n paar maande kom ek agter daar is toe wel 2 predikante met so ‘n handjievol gemeentelede oor. Die een het tweedhandse karre deeltyds gesmous en toe met sy dik stert in die tronk beland nadat hy sy eie gemeentelede ingeloop het. Dit het die ander enetjie 6 maande geneem om te kom kennis maak en die het sommer met die intrapslag gevra vir ‘n bydraetjie, want sien geliefde en gewaardeerde broer, die gemeente sukkel maar deesdae. Ek betaal g’n ‘n deposito vir eendag aan predikers nie, die meerderheid doen in alle geval boggerall.

  • Dawie Barnard

   Die Afrikaanse hoofstroom “kerke” het hulself totaal oorbodig gemaak met “apartheids beleidenisse”, kleurpolitiek en openlike blanke minagting. Die globale oorlog op die blanke man, gesinseenheid en ware godsdiens het ten volle geslaag. Perverte minderhede, ongekealifiseerde vrouens en polities gekonekteerdes word in posisies van mag geplaas met voorspelbare gevolge. Een ding het egter verander; daar is geen nagevolge vir diefstal, korrupsie en wanprestasie nie. Trouenswaardig, as ‘n samelewing “we have normalized deviance”. Max du Preez en kie is en was radikale kommuniste, gedryf deur selfhaat en ‘n minderwaardigheids kompleks. Ongelukkig het die beste en mees innoverendes die land verlaat, wat tesame met die drastiese ineenstorting van skool en nou universiteitsopleiding ‘n donker toekoms voorspel. Daar us ‘n globale terugkeer van kommunisme, aangevuur deur veral jongmense wat maksimale uitset vir minimale/geen inset eis. Kyk na Corbyn in Engeland as voorbeeld. Die barbaarse geweld van Afrikane voeg’n ekstra dimensie by tot die ineenstorting van die Westerse beskawing. SA is die kanarie in die steenkoolmyn. Europa kyk egter anderpad.

 • Suidpunt

  ‘ “Verdeel die rykdom!!!!” skree hulle ‘ Ek kon ook nie my ore glo toe ‘n ‘blanche’ ou by die konferensie van landbou hierdie woorde sê nie. Weereens ‘n kitsoplossing. Naïef is ligtelik gestel – “gee net mense meer geld en die misdaad sal verminder”. Jy kan tog nie ‘n Karooboer en Wynboer dieselfde formule gee nie! Enige idioot wat nie eens aardrykskunde op skool gehad het nie, kan dit vir jou sê. Buitendien, selfs al verminder jy ook die Gini-indeks, lyk dit presies soos die res van Afrika – die ‘misdaad’ en ‘geldjie-in-die-broeksak-si’l-vous-plait’ het daar steeds nie verminder nie.

 • Dankie Audrey,
  jou taal kan dalk miskien bietjie kru wees en baie “grof” oorkom aan die leser, maar jy was kordaat genoeg om die ding by sy naam te noem. Hierdie soustrien waarteen ons gewaarsku is het nou werklik so groot geword dat mens nie eers meer kan tred hou met wie dan nou sodanig wat moet doen nie.
  Daar word ook net links en regs pakkette uitgedeel van miljoene rande aan onbevoegde, onbekwame mense wat nie eers die aanvanklike aanstelling moes gekry het nie.
  nog steeds word die wittes vertrap en verskree omdat ons reguit en eerlik is. Ek was self in die staandemag vir 20 jaar en ek moet beken dat ek skaam is om na ons huidige weermag te kyk. Groot rooi letters staan oor hulle geskryf.
  SKANDE. Ek kry die handjievol blankes wat nog in die weermag is baie jammer want daar is niks om op trots te wees nie.
  Afrikaner groete.

  • sussie se vissie

   Verskil Andy.
   Blankes wat dit steeds gerade ag om weermagslid te wil wees, is ;-
   a – Te dhonners sleg om iets bruikbaars/anders te doen.
   b – Eintlik die kiem van verraad in hul dra.
   c – Geen visie of aspirasies toon nie.
   Diesulks verdien die bord army-pap in hul skoot geskep….te vreet.

   • John

    Die selle vetsak in browns wie deur die monister gestuur sal word om die blanke burgerlike opstand dood te skiet. Gemors.

  • John

   So 20 jaar gelede kon ‘n trog vreter nog tot en met die rang van unter kolonel (komandant) vorder. Nou is die wit strepies op die lapelle gereserveer slegs vir die land se jong iempies.
   Andy, ‘n wit ou in die SADF met ‘ rang hoger as drie strepe is waarskynlik ‘n toegewyde apparatchik of ex bommer wie se brein iewers by Wits in ‘n bottel dryf.

   • Chroom

    Bestaan Wits nog? Het jy gesien wat hulle met die Drilsaal gedoen het?

  • Chroom

   Hallo Andy, dit is nie meer ‘n soustrein nie, dit is die hele dam wat onder ons uitgeruk word terwille van gierigheid. Dit tenkoste van die karakters wat vir daardie element gestem het. Ons Blankes is nie meer ‘n faktor by die element nie. Hierdie karakters gaan nog uitvind die dag as die Boere/Witman nie meer daar is nie, sy geld en besittings is ook weg,, die werk wat hy by die Boere/Witman gehad het, “hy es nie meer nou ek moet gaan by die zuma en die gupta, maar hy tjee my f…l. Hy sê ek moet voetsek, gaan worrie by jouself”, gaan hierdie outjie uitvind, dat nie een van hul boeties kan doen en gee wat die Boere/Witman gedoen het nie.

 • Beste Boervrou Audrey. Ek was ‘n matroos tot die jaar 2000, maar jy het seker maar dieselfde woordeboek iewers gekry. Nietemin, ek steun die stemming en frustrasie wat jy deel. Ek beleef dit daagliks, sedert voor 2008 want FW het mos poste en departemente toegemaak vir Pojek Hammer, wat toe reeds verarming begin teweegbring het by ons mense. Audrey, my kwelling op grondvlak is dat die wie bereid is om sandsakke te pak, buskruit droog te maak, ordentlike briewe te skryf, rooi balonne op te blaas, with kruise te plant of te verf, groepies vir kommondotipe buurtwagte in die GPF sektore te mobiliseer en weet wat is wat en wie is wie, bitterlik dun gesaai staan. Ons mense sukkel om te onderskei tussen tjoklitkoekies, modderkoekies en bulpoef. Die frustrasie is duidelik op grondvlak, maar die perspektief, kennis, insigte en visie tot doelgerigde werkwyse in eendrag maak mag, kort nog, – veral met die wetteloosheid wat vanuit die kerke verkondig word.

  • John

   Kom ons hou ‘n bringinbraai vir die kariges. Net so handjie vol atheistiese – en agnostiese vrydenkende Boere kan die wereld skud. Vra maar vir die ouens by OGOD.
   As die ding jou verhoed om jou doel te bereik, roei daardie ding uit.

   • Inderdaad ‘n Babelse (nee, – ‘n helse) verwarring so met die koring en die onkruid, lig en duisternis, saamryers en bokryers, hoge priesters en priesters van Baal, John.

 • John

  Audrey, dat Afrikaanses nog steeds dink die KFC olifant moet agter hom kyk, is juis die probleem. Die gevolg van 40 jaar se kuratorskap oor die Afrikaner se karakter deur die heilige drie-eenheid – EnPee, EnGee en TV.
  Nou kan ‘n boer nie buurtwag bou nie.

  Ongelukkig bieg ek ook – die oplossing is nie klinklaar nie. Al wat ek weet is dat die huidige loutering waardeer die Afrikaner stap waarskynlik die enigste ding is wat hom wel uit sy sluimer kan ruk. Steve Hofmeyer is nie ‘n leier nie, maar hy is wel ‘n goeie voorbeeld van hoe ‘n onbeleidende Ja stemmer ge-rooipil word wanneer die land van make-believe plek moet maak vir die werklikheid.

  Die smart is hard. Maar dis uiters nodig.

  • Suidpunt

   En hoeveel het dit Steve nie gekos nie: hier het ons ‘n man wat eens op KykNET ‘n TV-program aangebied het, wat die menigte na kykNET laat stroom het. Hy het jare geneem om sy naam op die kassie en verhoog te maak. Ek twyfel of ‘n gesoute nuusleser soos Cruywagen ooit soveel getalle sal kan inpalm. Vroeër kon mnr. Hofmeyr se roem my nie skeel nie – maar tye het verander. Ek sou sê kykNET het sy hoogtepunt bereik in die jare van Binneland Sub Judice (en voor die welverdiende koppie tee), en toe… kom die afdraande pad waar blatant die intelligente wesens onder ons in die gesig gevat word. As jy die voorblaaie van jou naaste tydskrifrak in die supermark of biblioteek gesien het, het jy KykNET gesien. En RSG ook. Jou oë en ore verdien beter.

   • John

    Ja, ek het so idee dat dit juis is wanneer daar ‘n persoonlike koste begin duidelik word dat mense begin wakker skrik. Sonder daardie TV stel sou blankes nooit aant sluimer gewees het in die eerste plek nie.
    Stefaans moet nog ‘n beleidenis afle.

 • Antonie Geyser

  luister mense, die duitse jode wat engeland onderdanig was, maar net hul geld was welkom; en die duitse jode en amerikaanse jode wat duitsland en amerika wou ‘please’ en wou geld maak vir hulle; het die hele suid afrika opgemors, en nog agtergeblewenes teen ons opgesweep-die boer en afrikaner was oorbluf en geskok en gef**