Plaasaanval op Emslie-gesin dood vader, beseer moeder en dogter

Drs. Werner en Mariëtte Emslie

Dr. Werner Emslie (55) van Ellisras is deur vier swart plaasaanvallers doodgeskiet, terwyl sy vrou Mariëtte in ‘n ernstige toestand verkeer met ‘n koeël wat haar lewer beskadig het. Die dokterspaar se dogter, Barbara wat insgelyks medies aan die Universiteit van Pretoria studeer, is aangerand maar nie geskiet nie.

Volgens ‘n polisiewoordvoerder, kolonel Moatshe Ngoepe, is ‘n intensiewe soektog na die gewapende verdagtes geloods.

“Daar word beweer dat op 20 September 2017 omstreeks 20:00 het dr. Werner Emslie, 55 jaar oud, buite sy huis op die plaas by Afguns gesit toe vier onbekende mans, waarvan twee met handwapens gewapen was, hom aangeval en doodgeskiet het, asook sy 55-jarige eggenote, Mariette Emslie, insgelyks ‘n dokter, geskiet het,” het Ngoepe gesê.

“Sy het die aanval met ernstige beserings oorleef en is onmiddellik vir mediese behandeling hospitaal toe geneem,” het Ngoepe vervolg. Hy het ook gesê dat twee handwapens gedurende die voorval gebuit is en dat die aanvallers met dr. Mariëtte Emslie se nuwe wit Toyota-dubbelkajuitbakkie met registrasienommer DTR 758 L weggery het.

“Die voertuig is later 2km van die huis af gevind waar dit agtergelaat is,” het Ngoepe verklaar.

Mariëtte en Barbara Emslie

Die 18-jarige Barbara Emslie is ook deur die aanvallers beseer, maar nie so ernstig soos haar ma nie. Albei word tans in ‘n Pretoriase hospitaal behandel.

Barbara was verlede jaar hoofmeisie van die Hoërskool Ellisras en het agt onderskeidings in matriek behaal. Die skool het die volgende boodskap op sy Facebook-blad geplaas:

Hoërskool Ellisras en die Ellisrasgemeenskap is in rou gedompel.

Woorde is min.

Ons groet dr. Werner Emslie en ons salueer ‘n person wat op baie gebiede soveel mense se lewens aangegryp het.

Dr. Emslie, jy laat ‘n groot leemte, jy sal as vriend en voormalige voorsitter van Hoërskool Ellisras se beheerliggaam, gemis word.

Mag die Here Sy hand oor dr. Mariette Emslie, Grant en Barbara, hou.

Ons bid dat Mariette gou sal herstel.

Aan die Emslie-gesin en familie, mag God julle styf vashou en troos in hierdie hartseer tyd.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • coetserk

  Die drek loop tussen ons rond! RIP Werner.

 • Karel Combrinck

  Is ‘n volk wat toegelaat het dat hy in ‘n situasie gemanuvreur word waar sulke dinge aan sy mense gedoen word en wat voortgaan om dit maar min of meer gelate te aanvaar, nog die naam van ‘n volk waardig? Ek Wonder.

  • Johann Schutte

   Ek was al ook by die punt waar ek gewonder het of mens die Afrikaner moet bewonder vir lydsaamheid, of minag vir lafhartigheid.

   • sussie se vissie

    J,
    Wees gerus.
    Dinge ‘gebeur’. Veral nou met lamtyd.
    Nie almal neem ( wyslik so ) ‘selfies’, of praat hul bekke verby om oormore aan te sit vir n Boeremag-brekfis nie.

 • Anton Schutte

  Ek het met groot genot Mahler se uitlatings oor die ritmiese aard van swart Amerikaanse musiek gelees, maar effens verward oor sy differensiasie tussen kffer en zulu. Die klomp wat die Emslie gesin aangeval het dui daarop neer dat Mahler miskien verkeerd was, hulle is almal barbare.

 • sussie se vissie

  ‘Joe Watch-a-ma-call-it ‘ wat my nou die dag aangespreek het oor my oordrewe sin vir pessimisme……beur my op en vertel my n grappie.
  Ek wag in spanning.

 • Riaan Slabbert

  Hi, sal almal asb hard vir my tuinbooi bid. Hy is vanoggend hospitaal toe. n Perdeby het op sy gesig gaan sit. Gelukkig is hy nie gesteek nie…ek was te vinnig met die graaf.

  • sussie se vissie

   😉

  • Antonie Geyser

   laat my dink aan die skerpskutter wat n ter skiet op 2 500 m, tref hom in die vinger, gelukkig was vinger in die neus

 • Terwyl ons nou lag en praat op die kantlyne, sit ek met ‘n ander tameletjie wat burgerlike beveiliging en plaasaanvalle in SA betref. Wil bietjie monduitspoel so onderling asb. Die enkeles wie nog moed skep en d.m.v. bestaande kanale en instansies iets probeer doen ter verbetering van burgerlike beveiliging (ja, dikwels ter wille van blanke Afrikaners en blanke plaasboere) sukkel steeds om objektief-doelgerig saam te werk. Ek probeer al sedert 2001 ‘n beskeie bydrae lewer d.m.v. bewusmaaking rondom plaasaanvalle en die nodigheid vir ‘n meer kohese buurtwagoptrede in die afwesigheid van die Kommandostrukture. Maar ‘o wee, – terwyl daar feitlik daagliks van ons mense en landbouboere doodbloei, bly ons beveiligingskundiges eerder gemoeid met ononstruktiewe wedywering of ignoreer mekaar. Dit bly feitlik godsonmoontlik om AfriForum, die AWB, Kommandokorps, TLU, ‘n nasionale Buurtwagvoorsitter forum (bestaan nie), veiligheidsmaatskappy assosiasies, die SAWV, GPF verteenwoordigers, oud SAP, oud SAW en Reserviste instansies op een slag om een tafel bymekaar te kry om objektief op burgerlike beveiliging in SA te fokus. (Wat elkeen weer na die tyd in sy binnekamer, buitekamer, grafkamer, bokamer of TV kamer doen is elkeen of elke instansie se saak, – maar ons mense moet ophou doodbloei!) Kom nou Afrikaners! Asb!

  • sussie se vissie

   Sug.
   Lofwaardige pleidooi.
   ‘Been there….done that.
   Van veel praat ( en n voorliefde om eers vir n uur die voorsitter, ondervoorsitter, ds & mev ds welkom te heet terwyl daar oor mekaar geval word om die podium vir hom- of haarself op te eis ) – het n kluit of twee reeds toegestoot.

   • Isso Vissie! Ek hou vyf sitplekke vir ons PRAAG kommentators wat as gewaardeerde raadgewers kan dien, oop by die ASK vergaderings. (Ek moet kennis gee as julle kom deelneem, asb.) Ons het nog nie dasse met ‘n logo of ‘n golfhemp met “Bevry die Boeremag” nie. Behalwe vir baie meer effektiewe burgerlike beveiliging moet ons die geweldige Afrikaner generasiegaping vanaf die WW II tot by vandag se willose ink en oorbel gedrapeerde generasie soomloos en volhoubaar probeer toemaak op gemeenskaplike gebiede soos (groeiende) ekonomie, (volks) welsyn, (gratis en swak?) onderwys, (gratis) medies, (luukse) aftrede, (uitspattige) vermaak, uiteet (sensorraad op restaurant-keuses), volkspele, (geen) TV, (goeie) rugby, (skaars) doogtehulp, (enstige) beveiliging, edm. Stem met jou saam oor daardie baie naar gevoel vanuit “Groot Afrikaners” se versuim en verraad in ons Afrikanergeskiedenis tot datum.

  • Antonie Geyser

   l frascis se program n duidelike debat rakende plaas moorde, laai podgooi af

  • John

   Laat Leon Lemmer `n indiepte opstel skryf oor die aanloop, omloop en doodloop hiervan.

   • Dankie John. Die kans, – gemeet aan reputasie, onopgewassenheid en swak resultate tot datum, – dat die Afrikaner weer sal opmors, is goed. Dat ons wel steeds ‘n kans het om prakties en aktief beter te doen onder toenemende druk, is wel beskikbaar en geposisioneerd vir deelname.

   • sussie se vissie

    Spaar my!
    n Deurdagte en planmatige relaas wat UITKOMS bied…eerder so.

 • John

  Let’s face it. Die blanke in Suid Afrika is die padda innie pot maar probeer winke verskaf aan die kok. `n Groeiende broosheid word al duideliker in hulle voorgee van “we are above it”. Die mees gewildste vorm van selfbehoud (self preservation) is die van ontkenning by wyse van stilte. `n Ander redelik maklike vorm van deugsaanduiding is die van vlaksinnige – en valse optimisme.

  Ek noem weer, `n ou het hier in die vorige eeu een maal aan sy kolegas gesê
  “In diesem Moment mein größter Verbündeter ist mein größter Feind”

  As jou eie mense nie wil hoor nie, dan moet hulle voel. En hulle voel juis d.m.v. jou vyand.

  Daar is by die groot gros (Afrikaanse) blankes in Suid Afrika nog steeds die drie element teenwoordig wat verhoed dat hulle tot hulle sinne kom :
  – eie-ek beheptheid – die verband op die huis en die veigheid van sy pensioen, dit maak meer saak as sy naaste.
  – godsdiens verknogtheid – `n sg. Boer sal eerder bibberend neer val op die grond en bid voor hy sy eie welvaard in ter wille van sy naaste in gedrang bring.
  – Nommer 3 : Niks meer identiteit nie. En geen individue wie genoegsame rol model materiaal is om as werklike leier aanvaar te word nie.

  Dit gaan nog `n wyle wees. En ek is bevrees die dierasie wat aan die ander kant uitstap sal nie die Afrikaner wees wat ons vandag ken nie. Dis nou indien hy nog vertikaal is.

  • sussie se vissie

   Ding is John – sonder n hinterland wat jy as jou eie ag, sal jy voortdurend voel ( en optree ) soos n gas in n ander se huis.
   Bykans n ‘verskoning om te mag leef’…soort van ding.
   Jou handel en wandel ( slaap, eet, jolyt hou en skyt ) – als gedikteer deur jou gasheer.
   Natuurlike leiers glo ek sal in n bestel ( anders as wat ons tans beleef ) weldra na vore tree, anders as nou om soos n geroepe klaskaptein die klassie tot orde te roep in uitlewing van die skool se credo. Id est: ‘Ons vir Jou my Reënboognasie’.
   Met geen aanduiding dat daar n urge/wil bestaan om bg. neerdrukkende juk te ontsnap nie, doen baie van ‘ons’ reeds ‘ons’ eie ding. ( lees daarin wat jy wil )

   • John

    Nee kyk, daar’s by my min twyfel oor die maak-of-breek waarde van fisies afgebakende grond nie. Maar het daar ooit so ‘n plek vir Afrikaners bestaan ? Die Boere van voor 1900 het permanente tweespalt beleef en die twee republieke was uitgeroep in weerwil van die Britse oorname en die Afrikaners in die tweede republiek het feitlik van meet af bestaan binne ‘n multi-etniese bestel waar Harry soveel Mozambiekers kon laat instroom na sy myne as wat hy wou. En soos ek elders hier noem, hoeveel patriotte gaan hulle huise los en Orania toe trek ? Dis ‘n moeilike een.

    • sussie se vissie

     Dink jy misgis my as seisoenale makadamia-plukker.
     Daai kampong aanduidend waar een of twee klaskapteins die septer swaai.

 • John

  Ek moet ook noem – dis verstommend om te hoor hoe mense se sienings aanpas t.o.v. die gemors by name Suid Afrika. Waar baie mense 20 jaar terug vuur en vlam was t.o.v. van wat destyds voorspel was en nou realiteit geword het, is daar nou net so veel wie blykbaar lam en tam is. Heelaas, hulle het nou gebuig woor die groot leun van “EGBOK”.

  Jy moet weet dat werklike malheid ingetree het wanneer `n persoon vir jou sê “..jy weet, ek dink dit sal tog beter gaan vroeer of later”

  Die werklikheid – en dit noem ek aan elkeen wie op pille is – is dat die ergste nog kom. Bykans die ganse Afrika se koloniale storie bevestig dit. Dis gru ! En as ons dink die R.S.A. gaan anders wees dink weer.
  Op `n dag gaan die laaste bietjie tjelt wat die veiligheids magte nog pataal, wat die massas van pap voorsien en wat water in dromme aanry .. dit gaan skielik opdroog. En die laaste ding wat die Zulu oppie troon sal doen voor hy laat waai Arabia toe, sal wees om die vinger te wys na die koloniale duiwels wie se skuld dit als is. En dan sal geen historiese omkoopgeld, struggle bydrae of mooipraat jou red nie. Kom ons hoop maar dat die VN se ontsteltenis een tiende so groot is t.o.v. daardie etniese suiwering as wat dit tans is vir die van die Rohingyas.