Johannesburgse middestad ‘n spookdorp ná kabeldiefstal

Die burgemeester van Johannesburg, Herman Mashaba, op die toneel waar van die koperkabels gevind is en van die handelaars glo in hegtenis geneem is.

Groot dele van die Johannesburgse middestad was gister ‘n spookdorp nadat kabeldiewe blykbaar verlede naweek “etlike kilometers ondergrondse koperkabels” gesteel het. Die wetteloosheid in Suid-Afrika het so ‘n erge graad bereik dat kabeldiefstal feitlik ‘n alledaagse verskynsel geword het.

Volgens ‘n woordvoerder van City Power, die nutsmaatskappy wat krag aan die stad voorsien, het die diewe verlede Sondag toegang verkry tot ondergrondse tonnels waarin die kabels gehuisves word. Eers is die kabels aan die brand gesteek om ‘n elektriese kortsluiting te veroorsaak wat sekerings sou laat afgaan ten einde die hele netwerk af te skakel. Daarna was dit vir die diewe veilig om die elektriese kabels te knip en weg te dra.

‘n Groot deel van die middestad is deur die kragonderbreking getref, vanaf die Carlton-sentrum tot Selbystraat. Ook die land se besigste Hooggeregshof, die Gautengse plaaslike afdeling in Pritchardstraat, is getref en het vanaf die begin van die week met behulp van noodkragopwekkers gefunksioneer. Gister teen etenstyd het die diesel egter opgeraak en is hofsale tesame regters, advokate en prokureurs eensklaps in donkerte gehul. Verskeie dringende sake moes tot later in die week uitgestel word, in die hoop dat die kragtoevoer herstel sou word.

Alle winkels in die Carlton-sentrum is al heel week lank gesluit, met veiligheidswagte wat ingange bewaak. Die parkeergarage van die Carltonsentrum, Afrika se hoogste gebou, was gister nog oop en die gedruis van die noodkragopwekkers was in die kelderverdieping hoorbaar, met ‘n swaar reuk van diesel wat in die lug hang.

Met verkeersligte oral buite werking, het groot verkeersopeenhopings motoriste en voetgangers geteister.

Vanoggend het City Power aangekondig dat die kragnetwerk waarskynlik eers teen Saterdag herstel sal word.

Maandagaand het brande steeds in die tonnels gewoed, wat tegnici daarvan weerhou het om die nodige herstelwerk te doen.

Die omvang van die skade wat die brande en kabeldiefstal veroorsaak het, is nog nie bepaal nie, maar die tonnels waarin kabels gehuisves word, is volgens Wayne Minnaar, superintendent van die Johannesburgse Metropolisie, “nege kilometer lank”.

 

Minnaar het verskoning aangeteken teenoor alle kliënte van die munisipaliteit en gesê: “Ons doen ons bes om die situasie so gou moontlik op te los.”

Honderd-en-vyftig verkeerspolisiemanne is ontplooi om die verkeer te help reël.

So pas het ons via Twitter verneem dat die koperdiewe blykbaar aangekeer is. ‘n Foto van die burgemeester Herman Mashaba op die toneel van ‘n koperskrootwerf is getwiet (foto hier bo).

Volgens ‘n e-pos wat later vanmiddag deur die munisipaliteit uitgestuur is, sal die krag nie meer teen Saterdag nie, maar eers teen Sondag herstel wees.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Jared van Niekerk

  Jy kan eenvoudig nie ‘n moderne, liberale grondwet en allerhande menseregte in ‘n land met inwoners wie se gemiddelde IK 70 is, wil toepas nie. ‘n Persoon met ‘n 70-IK verstaan eenvoudig nie abstrakte konsepte nie, laat staan nog moraliteit. Hy het geen impulsbeheer nie en sal nie skroom om derduisende van sy maatjies te benadeel, om sy eie drange te bevredig nie.

  Lyfstraf, die doodstraf, ‘n aandklokreël en ander drakoniese maatreëls is al uitweg om so ‘n bevolking te bestuur, en selfs dit is moeilik wanneer daar so ‘n massa van hierdie tipes is. Al ander uitweg is om die 70-IK’s aan hul eie lot oor te laat – Somalië is ‘n voorbeeld van waar dit sal eindig as hulle aan’t stuur van sake staan – en om die land te verdeel in gebiede waar hulle nie mag kom nie, om as’t ware reservate te skep vir hulle waar hulle dan maar moet verwoesting saai en krepeer.

  • sussie se vissie

   Alvorens jy dié spul aan hul eie lot oorlaat….skep net eers vir my n halfweg.
   Wens daar word met dieselfde ywer vir selfbeskikking derms geryg…as wat Dênny Tieties die fokuspunt en onderwerp van bespreking raak.

  • G

   Die 85 IKs vir die 70 IKs gewerk het is ook nie wenslike inwoners nie. Hulle moet liefs terug na waar die Koran nie vir spoelie papier gebruik word nie.

 • Ten spyte van die anargie, rebellie, “protes-aksie”, vervalle munisipaliteite, gebrek aan dienste, eskalerende misdaad (soos gereelde kabeldiefstal regdeur die Nuwe SA), swak regering, korrupsie op alle terreine, klubsoortige en na-binne gerigde kerke, sowel as verarming en plaasaanvalle, bly die blanke Afrikaner en sy leiers in gebreke om oortuigend en eenparig tot selfbestuur en selfbeskikking te beweeg. Besef ons dat ‘n tyd moontlik spoedig gaan aanbreek wat soveel onherstelbare skade aan orde en ekonomie gaan laat, dat nog die NWO, nog die Boerevolk en dalk die Satan self nie weer daarvan sal kan sin maak nie?

  • sussie se vissie

   100%.
   Te muhr met Dênny Tieties et al.

  • Anton Schutte

   Selfbeskikking vir Boerevolk / Afrikaaners / soort denkende Engles sprekende mense ens is maar net n droom, want die huidige “demokratiese raamwerk” stel voor dat voorgenoemde n Volkstaat kan bekom deur demokratiese aksie… Al stem die hele wit bevolking saam en betoog vir so n staat, is daar nog 40+ miljoen ongewasde barbaare wat dit sal teenstem. Die “saamspeel soos gelykis” is n pot strnt…dit sal NOOIT gebeur nie. Nee wat, dis ons of hulle, niks tussen in nie.

   • Anton, baie deel jou mening. Daar is egter nasionale en internasionale prosesse vir selfbeskikking wat al herhaaldelik deurgevoer is in gevalle waar die versugtendes eendragtig erns maak met die doelwit. Die probleem tot datum was die onopgewasse houding van konserwatiewe Afrikaner leierskap (as dit is wat mens dit kan noem?), en die oningeligtheid van konserwatiewe blanke Afrikaners wie doelloos al agter elke lering, instansie en towerfluitspeler onder die son aandrentel. Wat die “swart gevaar” bertref moet die huidige liefling SA regering van die bewimpelende Nuwe Ordes besluit of dit deur die buiteland ge-isoleer wil staan en of dit SA werklik mededingend in Afrika en globaal kan bestuur. Volksmoord kan net slaag as die Volk aanhou versuim en as die regering aanhou om redelike internasionale en eie Grondwet beginsels te ignoreer. Gaan primitiewe en opgesweepde werkwyses in (Suid) Afrika nog bloed laat loop? Dis tog moontlik en geprofiteer. Maar die skote klap weerskante toe. Buurtwagte kan mos op nasionale vlak verbeter word en plaaslike bestuursdeelname d.m.v. belastingbetaalersverenigings en Wyksraaddeelname/ GOP is heeltemal binne ons mense se deelnemende bereik. Konserwatiewe aksies soos die ASK, NBR/NBU en VVK/BAV het nou die geleentheid om oortuigend te presteer vir die volhoubare medium en langer termyn in en om SA, terwyl AfriForum en die VF+ die fort probeer hou te midde van dag tot dag selfbestuur in Nuwe Orde tendsense. Die Afrikanervolk het ook nou die (laaste?) geleentheid om te presteer! Waar die kerke en die Pous staan, sal ons moet sien, meen ek. Dis maar hoe ek dit als beleef, Anton.

   • Casper Labuschagne

    Wat in die verlede gegeld het, vandag vandag steeds. Die Groot Trek was ‘n aantal kleiner trekke, elk van minder as ‘n honderd voortrekkers. ‘n Trek na ‘n eie Afrikanerrepubliek hoef nie miljoene deelnemers te hê nie, ‘n paar duisend kan dit vermag. En in die toekoms, sal revolusionêre opstande, wetteloosheid en ekonomiese ellende die ANC regering dermate verswak dat ons effektiewe teenstand sal kan bied indien die owerhede die stigting van ‘n Afrikanerrepubliek sou probeer verhoed.

    • Anton Schutte

     With respect Casper, there is no where left in Africa that us Boere Volk can trek too. Our natural humanity an empathy has now come to bite us in the bum. We inadvertently removed the natural predatory elements that kept the heathen’s numbers controlled. No longer does sipho and gladys’ (extensive) offspring have to deal with starvation, issues during childbirth, predation, inter tribal war, death by neglect, tokoloshe and witchcraft etc; it now has the benefit of modern hospitals and services to ensure that all of its offspring survives. On top of that, we have supplied this pre wheel / iron age “man” with taxi’s, roads, communication systems, and the ability to grow food in abundance. Like a bacteria, it has spread to cover most (all) of this dark continent, and is now rapidly (and successfully) taking over Europe. Soon, mankind will have to choose to devolve to the lowest common denominator (I can hear all the libtards shouting with joy as we slowly but surely miscegenate and destroy/pollute ourselves) or stand up and fight for our race, our culture and our future existence…

     • Johann Schutte

      The comfortably secure enjoy the luxury of following their principles. You can rest assured that the voortrekkers at Bloedrivier, once engaged in the fight, had not the faintest of moral or ethical qualms related to the evisceration of their black medemens. I myself saw this in the military operational area demonstrated vividly: Once a hesitant Plato (of sy maatjie) had been shot at, convictions of self-preservation set in instantly, with all humming and hawing over the whether a fellow human life could or should be taken, dispatched to a phenomenologically very distant past. The whites in SA have not reached this point yet, but they will. Whether there will be enough of ’em left to actually triumph, remains to be seen. In other words, Malema is actually promoting the chances of white survival in SA. The sooner the point of moral and ethical discard comes, the better the chances of self-preservation. If the ANC/EFF/rest of the murderous cabal had any sense, they would pursue a slow-burn extinction (via agents like Titus), rather than precipitate an explosion in which they might well die. One thing is certain: Like the voortrekkers, there will be no consideration of the moral beauty of multiculturalism and diversity when the fight arrives. SA will be white or black, just like Germany or any of the other European countries under siege.

     • Casper Labuschagne

      Anton, ek stem volwaardig saam. Of ons gaan net nog ‘n groep witmense wees wat eens op ‘n tyd in Afrika gewoon het, of ons gaan ons eie selfbeskikking bewerk en doen wat ons moet.

 • John

  Johny, hierdie leiers na wie jy verwys, wie is hulle ?

  • Casper Labuschagne

   Ek sou raai dieselfde spul wat my persoonlik so grensloos irriteer – ons Afrikanervolksleiers wat toevallig ook almal lede van die Broederhond is.

 • Casper Labuschagne

  Die totale waarde van die persele en geboue in die Johannesburgse middestad beloop ‘n veeltal van duisende miljarde (‘n biljoen in Afrikaans) teen vandag se waarde. Die grootste deel van daardie waardie het soos ‘n damp verdwyn binne ‘n dekade nadat Afrikakultuur oorgeneem het, en die grootste sakekern van Afrika is vandag slegs ‘n netelige deeltjie werd van wat dit in die 1970’s en 1980’s was. Afrika en Afrika-kultuur op straatvlak is die groot katalisator van absolute waardevernietiging en die blote teenwoordigheid van swart Afrikane is die katalisator vir die verval van wat die Westerse beskawing opgebou het. Maar slegs ek en enkele ander kan dit raaksien, die deursnee witmens leef lekker, braai lekker en kyk lekker rugby en haal nooit hul oogklappe af wat die haglike drekwerklikhede van Afrika wegsteek nie.

  • Ou Transvaal

   KOLSKOOT!!

  • G

   Dankie Casper. Goed gestel. En wat mense nie besef nie is dat hierdie waarde wat vernietig word ‘n netto verlies vir ewig en altyd sal bly. Dis weg. Dis honderde jare se sweet en moeite van ons voorvaders wat net uitgevee is.

  • Emile Voltaire

   Miljard is miljard (SI-eenheid vir duisend miljoen) in Afrikaans, Duits, Nederlands, Frans, Sweeds. Afrikaans gebruik biljoen nie verkeerdelik as miljard nie.

   In Afrikaans (Duits, Frans, Nederlands, Sweeds, Frans) is ‘n biljoen ‘n SI miljoen-miljoen (bi-miljoen ==bil-joen)

   Die Engelse (Britse, VSA, SA) gebruik biljoen ipv miljard en ‘n triljoen (miljoen-miljoen) is ipv die SI- biljoen.

   Miljard as duisend-miljoen bestaan egter nog in Engelse woordeboeke maar word nie meer as sulks gebruik nie.

   • Dankie hiervoor. Ook hoe ek miljard gebruik het, en ‘n duisend miljard (oftewel ‘n mijoen, miljoen) is ‘n biljoen.