Oostenryk of Australië? Poetin sê VSA-leiers ken nie die verskil nie

Russiese president Vladimir Poetin het aan verslaggewers gesê ná sy besoek aan die BRICS-beraad wat in China gehou is dat die Amerikaanse leierskap ongekunsteld is. Hoewel hy die aantal Amerikaanse diplomate in Rusland kan beperk, sal hy dit nie doen nie, omdat Amerikaners probleme ondervind om tussen Oostenryk en Australië te onderskei, sê hy.

“Dit is moeilik om ‘n dialoog te hou met diegene wat Oostenryk met Australië verwar. Daar is niks wat hieraan gedoen kan word nie, dit is blykbaar die vlak van politieke kultuur van ‘n sekere deel van die Amerikaanse elite. Die Amerikaanse volk is eintlik ‘n wonderlike nasie as hulle soveel mense met so ‘n lae vlak van politieke kultuur verdra,” het Poetin gesê.

Poetin het verduidelik dat beide Moskou en Washington vroeër ingestem het om ‘n gelyke aantal diplomate in hul onderskeie lande te hê, wat nie die geval was omdat die VSA veel meer diplomate in Rusland het.

“Streng gesproke, as ons praat oor volle pariteit, behoort daar nie 455 Amerikaanse diplomate in Moskou te wees nie, maar minder as 155. Daarom behou ons ons die reg voor om ook ‘n besluit te neem oor die aantal Amerikaanse diplomate, maar ons sal dit nie nou doen nie. Ons sal ‘n oog hou oor hoe die situasie verder ontwikkel,” het die president beklemtoon.

Poetin het gesê Amerika het nie die reg om Russiese diplomatieke personeel so onbeskaafd te behandel nie, al mag hulle doen wat hulle wil. “Maar wat anders hier is, is dat dit op ‘n onbeskaafde wyse gedoen is, en dit stel ons Amerikaanse vennote nie in ‘n goeie lig nie.”

“Met betrekking tot die geboue en fasiliteite [van die Russiese diplomatieke missie in die VSA], is dit regtig ‘n ongekende voorval,” het Poetin gesê. “Die Amerikaanse kant het Rusland van die reg om ons eiendom te gebruik, ontneem. Dit is ‘n duidelike skending van Rusland se eiendomsreg. Daarom vra ek die Russiese ministerie van buitelandse sake om regstappe te neem. Kom ons kyk hoe die veelbeprese Amerikaanse regstelsel werk.”

Rusland se ministerie van buitelandse sake het versoeke gestuur aan kundiges om ‘n regsgeding teen die VSA op te stel oor die onwettige beslaglegging op diplomatieke eiendom, het Sergei Lavrof, minister van buitelandse sake, bevestig.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Ongekunsteldheid en lae politieke IK is nie net tot die Amerikaanse publiek en amptenary beperk nie. Die ou Boervolkie wat wil selfbestuur en selfbeskik sukkel self om verby die kraalmuur, plaasstoep en plat-aarde teorie te beweeg, meen ek vanuit praktiese plaaslike en buitelandse waarneming. As jy jou oog wegneem van die skuiwergat, sleutelgat of roer se visier dan is die prentjie heelwat groter, – en meer oorweldigend. Wat ek egter nie verstaan nie is dat navorsing oor die “verspreiding” van fisiesse Israel daarop dui dat daar oorblyfsels in SA en Rusland ook is. Nou waarom is die Amerikaners en Russe alewig aan mekaar? ‘n Alliansie tussen die VSA, Russe, Anglo Saksers, en Germane is mos voordelig, wat nou genetiese genote in SA en die streke “down under” insluit. Kanada en Europa is nou al bietjie deur doelbewusde immigrasie- en liberale kopsmokkeltegniek verbaster, lyk dit my? Nou maak die Amerikaners die Russiese Ambassades toe! Altyd speeltyd … en verloortyd, smaak dit my?

  • Hans Onrust

   “Kanada en Europa is nou al bietjie deur doelbewusde immigrasie- en liberale kopsmokkeltegniek verbaster, lyk dit my?”
   Het is in diverse landen in de EU(SSR) zelfs zover dat menigeen die 70 jaar in hetzelfde dorp of stad woont en werkte, z’n eigen dorp, stad en land, met alles wat er in is, niet meer herkent. Laat staan het eigen volk en cultuur. Juist degene die nog helder van geest zijn.

 • G

  Mapstieks dit was ‘n mooi belediging: ‘Die Amerikaanse volk is eintlik ‘n wonderlike nasie as hulle soveel mense met so ‘n lae vlak van politieke kultuur verdra’

  • sussie se vissie

   Stem.
   Bly wonderlik om te aanskou hoe jy iemand in homse muhr stuur..en lsg. te idioties is om dit te snap.
   80% van Yanks meen die You Es of Y se landsgrense vergestalt die heelal.

  • Rooikop

   DIS nou diplomasie.

 • Hans Onrust

  “Die Amerikaanse volk is eintlik ‘n wonderlike nasie”….
  In de moderne versie van een definitie van ‘volk’ van bv. Amnesty International lijkt het woord RAS uitgesloten……

 • Johann Schutte

  My waardering vir funksionele, kookvaardige, aantreklike, gasvrye Sarie Marais het ordes verhoog terwyl ek in die VSA was (so drie jaar). Wat is daar te se oor `n kultuur wat die wereld voorsien het van die blond sletterige modegier, 300 pond gorillas in crash helmets en ballet tights (grid iron), GWB (die enigste man ooit in staat tot 7 grammatikale foute in `n enkele deklaratief), fast-food, rekreasionele shopping, kernbom massavernietiging, TV evangelisasie, Rap (the drivel of the urban savage), die $%^$ shopping channel, en soap opera.

  Dom verby. Ek het van hulle gekry wat nog nooit gehoor het van Mandela nie, en `n negroide maatskaplike werker het vir my ingelig dat die slawe via `n ondergrondse treintonnel van Afrika ingevoer is.

  Dit raak al erger. Tye was veel beter toe Michael Jackson nog swart was.

  • Ou Transvaal

   Dit uit ‘n kultuur wat krimenele soos Al Capone en Jessie James tot kultus status verhoog het . dit wys wat die grondslag van die kultuur is …werklik nie navolgens waardig nie !!