Britse LP’s vra ondersoek na wit dogtertjie by Moslem-pleegouers beland

Moslems, pleegsorg, VK,
Deel op

‘n Ondersoek na die plasing van pleegkinders is deur LP’s in Brittanje aangevra nadat ‘n wit Christen-kind na bewering in die sorg van ‘n nie-Engelssprekende Moslem-familie geplaas is.

Die klein telgie, vyf jaar oud, wat Engels as haar moedertaal praat, is die afgelope ses maande in twee verskillende Moslem-huishoudings geplaas. In een van die huise het die pleegmoeder ‘n nikab gedra, terwyl die ander in die ander ‘n boerka gedra het.

Die Moslems het haar gedwing om haar kruisie wat sy om haar nek dra, te verwyder en sy is nie toegelaat om haar gunsteling kos, carbonara, te eet nie omdat dit spek bevat. ‘n Vertroulike verslag van die plaaslike owerheid, is deur The Times gelek.

In een van die huishoudings is sy gedwing om Arabies te leer. Maatskaplike dienste is bewus gemaak van haar situasie nadat sy begin huil het en gepleit het om nie terug te gaan na die familie nie omdat “hulle nie Engels praat nie”. In die verslae het ‘n maatskaplike dienswerker is die dogterjie beskryf as “erg getraumatiseer”.

‘n Vriendin van die meisie se ma het aan The Sun gesê: “Dit is ‘n vyfjarige wit dogtertje. Sy is vasgevang in ‘n wêreld waar alles vreemd en onbekend voel. Dis onstellend vir ‘n jong kind.”

Sedert haar plasing in Tower Hamlets, Londen, het die dogtertjie glo aan haar ma gesê het: “Kersfees en Paasfees is dom” en dat “Europese vroue onnosel en alkoholiste” is, het The Telegraph berig.

Volgens The Times het ‘n regter beslis dat dit in die kind se beste belang sal wees om saam met ‘n familielid te woon wat na haar sal omsien met betrekking tot etnisiteit, kultuur en godsdiens.

Sy het die Tower Hamlets-munisipaliteit in Londen beveel om ‘n dringende ondersoek na die saak te doen, wat sy “diep verontrustend” genoem het en ‘n saak van dringende openbare belang.

Maar die munisipaliteit weier om te onthul waarom die die besluit geneem is. ‘n Woordvoerder vir die raad het gesê: “Ons kan nie kommentaar lewer op individuele sake of dié wat onderhewig is aan hofverrigtinge nie.” Die Londense munisipaliteit het egter gekla oor “onakkuraathede” in die beriggewing deur The Times.

Volgens hulle is die meisie tydelik geplaas by ‘n Engelssprekende gesin van “gemengde ras”.

Na die verhoor by die gesinshof het die dogtertjie se familie groot verligting uitgespreek om haar terug te hê. Sy is in die sorg van haar ouma geplaas.

Neil Carmichael, die voormalige Tory-voorsitter van die Education Select Committee, het ‘n ondersoek na plasings gelei, maar kort ná die algemene verkiesing, nadat hy op 8 Junie sy setel verloor het, is dit opgeskort.

Hy het gesê: “Dit is nie die soort ding wat ons nie wil sien nie, sou ek gedink het. Ek dink dit is baie belangrik dat jong kinders gemaak word om tuis te voel, gemaklik moet voel, as ‘n volwaardige familielid te voel.

“Dit moet die sleutelriglyne wees.”

‘n Departement van Onderwys-woordvoerder het ook gesê ‘n kind se agtergrond moet ‘n “belangrike oorweging” vir owerhede wees.

Plaaslike owerhede moet ‘n kind se godsdiens, rasse-oorsprong en kulturele en taalkundige agtergrond oorweeg wanneer hulle binne pleegsorg geplaas word.

Miqdaad Versi, die assistent-sekretaris-generaal van die Moslemraad van Brittanje, het sy verontwaardiging oor die Times-verslag te kenne gegee: “Demonisering van die vreemdeling, veral die Moslem-vreemdeling, is die duidelike onderstroom in hierdie hele stuk. Dit is verskriklik. ” Van die dogterjie se ellende het hy niks gesê nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.