Swart leerlinge betoog vir stoofpypjeans by Pretoriase hoërskool

Deel op

Die departement van onderwys in Gauteng gaan vanoggend die Hoërskool Pretoria-Wes besoek omdat vroulike swart leerlinge klasse boikot en eis dat hulle stoofpypjeans skool toe mag aantrek.

Die LUR vir onderwys in die die provinsie, Panyaza Lesufi sê “die leerlinge het nie die korrekte prosedure gevolg deur ‘n formele klag aan die skoolbeheerraad te rig nie” aangesien hulle reeds Vrydag begin betoog en amok maak het.

Lesufi voel “teleurgesteld” met die gedrag van die leerlinge.

“Ek is verbaas, ek weet nie hoekom nie. My eerlike vrees is dat hierdie neiging ‘n presedent binne die skoolomgewing mag skep, ek wil niks doen om die verkeerde presedent binne die skoolomgewing te skep nie.

“As hulle stoofpypbroeke wil dra, verkeer dit binne hul regte om die skoolbeheerraadliggaam te nader.

Die leerlinge meen dat die skooldrag “te los” is. Blykbaar word leerlinge in Mamelodi toegelaat om stoofpypjeans vir skooldrag aan te trek, daarom voel hulle dat die Hoërskool Pretoria-Wes dit ook behoort toe te laat.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.