Studente aan Georgia Universiteit kan nou hul eie punte kies

Deel op

Studente aan Georgia University kan nou hul eie punte kies vir ‘n aanlyn studiekursus omdat “emosionele reaksies op stresvolle situasies diepgaande gevolge kan hê vir alle betrokkenes”.

Leerplanne vir twee van dr Richard Watson se besigheidskursusse, sal dus nie ‘n eksamen by die Universiteit van Georgië vereis nie.

Watson het ‘n “stresverminderingsbeleid” aangeneem wat studente sal toelaat om hul eie punte te kies as hulle “onnodig benadeel” word deur diegene wat hulle eksamineer het.

Studente wat “onnodig word deur ‘n punt vir enige assesseerbare materiaal of die algehele kursus onder druk voel, kan ‘n e-pos stuur aan die instrukteur wat aandui watter punt hulle dink toepaslik is en dit sal so verander word.

“As jy in ‘n groepsbyeenkoms voel, word jy onder druk geplaas deur jou groep se dinamika, moet jy die vergadering dadelik verlaat en geen verduideliking aan die lede van die groep bied nie,” voeg die beleidspunte by. Sulke studente kan hul verdere groepwerk “stop”. Die toekenning van die graad is “heeltemal gebaseer op nie-groepwerk”.

Net so, as dit gaan om “toetse en eksamens” vir Watson se kursusse in “Data Bestuur” en “Energie Informatika”, sal dit net “oopboek en oop notas” wees en “ontwerp om lae vlak bemeestering van die kursusmateriaal te assesseer”.

Ten slotte, vir in-klas aanbiedings, sal “slegs positiewe kommentaar” toegelaat word, terwyl “kommentaar wat ontwerp is om toekomstige aanbiedings te verbeter, per e-pos gekommunikeer sal word”.

Watson erken tog “terwyl hierdie beleid die ontwikkeling van groepvaardighede en bemeestering van die klasmateriaal kan belemmer,” is hierdie uitkomste uiteindelik ‘n student se verantwoordelikheid.

Watson is ‘n “Regents Professor” aan die universiteit, ‘n titel “toegeken deur die Raad van Regente aan werklike uitblinkers in die fakulteit”.

In Kalifornië, nie meer ‘n wit staat nie, is die gradeplegtigheid slegs vir 19 persent in Cal State se student ‘n werklikheid. Om dit op te los, het Kalifornië verklaar dat nuwelinge nie meer wiskunde- en Engelse plasingstoetse moet aflê nie.

Die doel van hierdie idiotiese eksperiment is om die gradeplegtigheid se deelnemers tot 40 persent te verhoog. Op die oomblik word plasingstoetse aan eerstejaars gegee om te bepaal of hulle in staat is om in Engels en wiskundig die werklading en inhoud van die kollegekursus te hanteer.

Indien nie, word hulle in remediërende klasse geplaas wat geld kos en eintlik nie tot die graad bydra nie. Onder die nuwe stelsel sal kolleges nou vryheid hê om geletterdheids- en gesyferdheidsvlakke te bepaal ten einde die gradetoekenningsuitkoms te verbeter, iets wat remediërende klasse nie tot nog toe kon produseer nie.

Ongelukkig sal meer studente in die kollege inskryf as hulle nie ‘n basiese vaardigheidstoets moet slaag nie. Maar sal hulle uiteindelik gradueer?

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.