Amerikaanse lugmag adverteer vir genetiese materiaal van wit Russe

Deel op

Die Amerikaanse lugmag het amptelik geadverteer vir monsters van ribonukleïensuur (RNA) en sinoviale vloeistof van wit Russe, volgens ‘n amptelike regeringswebwerf. Die rede hiervoor is nog nie gespesifiseer nie, maar die belangstelling in wit Russiese DNA is opmerklik.

Die Lugmag se lugopleidingsbevel het ‘n unieke versoek gerig op die Federale Besigheidsgeleenthede-webwerf, wat minstens 12 RNA-monsters van Russe met ‘n Europese voorouer, sowel as 27 monsters van sinoviale vloeistof, aangevra het.

Die advertensie wat deur die Verenigde State geplaas word, lui soos volg: “Alle normale menslike vriesvrye (VF) Synovial Weefsel en Normale Menslike Ribonukleïensuur (RNA) monsters moet Russies / Kaukasiese oorsprong wees,” lees die tegniese spesifikasies van die kontrak. “Alle VF-sinoviale weefsel- en RNA-monsters moet van normale skenkers kom, wat geen spierbeserings het nie. Dit sal deur patologie bevestig word. Alle VF-sinoviale weefsel moet ‘n gewig hê wat groter is as of op ‘n minimum van 0,25 gram.

“Alle RNA monsters moet gevries word. Synoviale Weefsels en RNA monsters kan ongeëwenaard wees, wat van verskillende donateurs beteken. Alle sinoviale weefsel- en RNA-monsters moet MIV, HBV, HCV en sifilis negatief wees.”

“Daarbenewens moet inligting oor donateurs voorsien word by die monsters, insluitend hul geslag, ouderdom, etnisiteit, rookgeskiedenis, mediese geskiedenis, lengte, gewig en Liggaamsmassa Indeks. Die monsters moet binne 10 dae nadat die kontrakteur die geld ontvang, by die Lackland Air Force Base naby San Antonio, Texas afgelewer word.”

Volgens die webwerf moet alle monsters wat versoek word, “uit Rusland versamel word en moet Kaukasiese wees. Die regering sal nie weefselmonsters van die Oekraïne oorweeg nie,” het die kontrak bygevoeg.

Terwyl die advertensie nie dadelik verklaar waarom die Lugmag die monsters benodig nie, bevat sulke monsters waardevolle genetiese inligting.

Soos professor Konstantin Severinov van die Rutgers Universiteit opgemerk het: “Hoe meer jy weet oor die genetiese diversiteit van mense, hoe meer geleenthede het jy, veral, om siektes te behandel en te diagnoseer.”

‘n Lid van die VN-kommissie vir Biologiese Wapens, Igor Nikulin, het egter gesê dat die RNA-monsters ook gebruik kan word om virusse te ontwikkel. “Nuwe soorte biologiese wapens word ontwikkel. Daar is niks anders wat moontlik die militêre departement kan interesseer nie. Heel waarskynlik, handel dit oor biowapenvirusse.”

“Die VSA probeer verskillende tipes biologiese wapens spesifiek ontwikkel vir spesifieke draers van hierdie geenpoel, en Kaukasoïede is nodig aangesien dit die meerderheid van die bevolking van [Rusland] verteenwoordig.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.