Franse intellektuele beskuldig regering dat hulle haatmisdaad toesmeer

‘n Groep beroemde Franse intellektuele het die Franse owerhede daarvan beskuldig dat hulle die brutale moord deur ‘n swarte op ‘n Paryse vrou toesmeer. Die ope brief bevraagteken die aanklaer se weglating van haatmisdaad in ‘n voorlopige aanklag teen die verdagte.

Die misdaad, besonder barbaars, wat in die middel van die Franse presidensiële veldtog plaasgevind het, het min aandag in die media gekry.

Kobili Traore, ‘n 27-jarige swart Moslem uit Mali, het die bejaarde Sarah Halimi op 4 April doodgemartel. Nadat Traore sy slagoffer herhaaldelik geslaan en aangerand het, het hy haar uit haar derde verdieping woonstel gegooi.

‘n Lid van die Europese Parlement en 17 prominente Franse intellektuele het teen dié weglating in die konsep-aanklag beswaar gemaak. Frederique Ries, ‘n wetgewer van België, het gesê die Franse owerhede het die erns van die misdaad geïgnoreer.

“Die Franse owerhede het haar moord met ysige stilte beantwoord,” het Ries gesê. Traore, wat nie ‘n geskiedenis van geestesongesteldheid gehad het nie, is by ‘n psigiatriese instelling geplaas en is nie aangekla van ‘n haatmisdaad nie, ondanks bewyse wat daarop dui dat hy Halimi weens godsdienstige redes doodgemartel het.

“Geen nasionale mobilisering vir Sarah se moord nie, want die media het kwasi-onverskillig gebly.” Die groep het ‘n opname van die voorval wat deur ‘n ander buurman gemaak is, aangehaal. Daarin kan Traore gehoor word waar hy “Allahu Akbar” skree. Sommige waarnemers glo dat die owerhede Halimi se moord toegesmeer het om te verhoed dat dit Marine Le Pen se presidensiële veldtog help.

Alain Finkielkraut, Michel Onfray, Jacques Julliard, Elisabeth Badinter, Marcel Gauchet en ander persoonlikhede het gevra vir meer deursigtigheid oor die dood van Halimi.

Halimi, ‘n ma van drie en ‘n afgetredene, is in haar eie huis gemartel. Die slagoffer het sowat dertig jaar lank in die Belleville-distrik in staatsbehuising gewoon. Daardie nag, het haar buurman Traore, die oggend om vieruur by haar huis ingebreek, haar aangerand en geslaan.

Volgens die Tribune Juive, het hy Sarah “Satan” genoem en kalm gebid ná haar moord. “Alles oor hierdie misdaad dui daarop dat daar ‘n voortdurende ontkenning van die werklikheid is” deur owerhede, het die intellektuele gesê.

Traore, ‘n dwelmhandelaar en ‘n dwelmverslaafde, het bure met die verskriklike gille van sy slagoffer wakker gemaak. Een het getuig dat die moord “dierlik” was. Ander het gesê hulle het gehoor dat Kobili “Allahu akbar”, “bly stil” en “sheitan!” (Satan) geskree het.

Die Halimi-gesin sê die moord was ‘n terroriste-daad met marteling en haat as verswarende omstandighede.

Terwyl die openbare debat in Frankryk woed, het die Britse Indiese skrywer, Sir Salman Rushdie, in ‘n onderhoud met die Franse tydskrif L’Obs Europese leiers geblameer omdat hulle weier om die werklikheid van die oorsprong van jihadisme te sien:

“Ek het ‘n fundamentele meningsverskil met hierdie linkse mense wat alles doen om fundamentalisme van Islam te dissosieer. Islam is vir vyftig jaar besig. Aan die Sjiïtiese kant was daar Imam Khomeini en sy Islamitiese revolusie. In die Sunni-wêreld was daar Saoedi-Arabië, wat sy enorme hulpbronne gebruik om die verspreiding van hierdie fanatisme van Wahhabism te finansier. Maar hierdie historiese evolusie het plaasgevind binne Islam en nie buite nie. Wanneer die Islamitiese staat aanval, doen hulle dit deur Allahu Akbar te sê. So, hoe kan ons dan sê dat dit niks met Islam te doen het nie? Dit moet gestop word.”

‘n Islamitiese doodsvonnis is oor Rushdie uitgespreek vir beweerde godslastering in sy 1988 blitsverkoper roman The Satanic Verses.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • John

  Die kritiese verskil tussen hierdie moord en die meer algemene normale moorde is dat die victim `n ???? wat was ? Detsim ! joods. Aldus die alternatiewe sticker wat haar moord kry – anti-semitic. Belangrik om daardie onderskeid te tref.

  Natuurlik sal die zombies in die hoofstroom media hierdie affêre weer verder verkrag met een of ander decoy storie oor die gevreesde blacklash van haat vanuit die regter vleuel, wat ooooh vrek ook nooit realiseer nie. `n Berig oor `n vark kop wat voor `n mosk sal die voorblad haal. En DIT, sal sonder twyfel as hate crime bestempel word.

  • Charles

   Slagoffer John!

   • John

    Carlos, my poging was `n vorm van Cape Dutch poësie. Ek is dankbaar vir vryheid van spraak en vir deehultekens. Nietemin, sal nou maar seker moet huiswerk doen, pfffff .. !
    Is “Mosk” oraait ? “dark forces” ?

    • Charles

     Afrikaaps poësie hehe. Klink nie te mooi nie, maar hulle meen mos dit is ‘n taal?

  • Charles

   John, sjoe, briljant hoor!!!!!!(behalwe vir die taalvermenging)
   So saaklik en beknop vasgevat. Die spyker op sy kop geslaan. Soos in: kom ons wees toeskouers in die komedie/uitvoering van ons eie vernietiging!/s.
   Ten slotte, dit is PRESIES wat politiese korrektheid en oordrewe liberalisme doen!…
   presies wat met die vrou gebeur het. Ek wil uitbasuin teenoor die wereld: As JY SKRIK, SKRIK NET WAKKER, MAAR O WEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Charles

  FrankRyk is in die moeilikheid-LANKAL REEDS.
  Hulle is verby hulp-die manipuleerdery kan ek werklik nie vat nie!
  Vive Marine le Pen!

 • Charles

  Die HIPPOKRASIE is net TE VEEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Partymaal wonder mens of dit nie maar net een siek gekkespel is nie…

 • Antonie Geyser

  ‘the many varieties of modern liberal
  religion are rooted in naturalism’ – ‘the law of the jungle, as jy presteer in menswees, enigsins n ware Christen is, en nie wil onder sak in die poel van ‘moderniteit’ ‘eendersheid’ en middelmatigheid nie-adapt na die gepeupel en heidene nie-is jou doppie geklink

 • Hans Onrust

  Een jaar of 8 geleden stierven 12000 Franse oudjes ‘door een hittegolf’. De corrupte bestuurders en andere rijk geroofde misdadigers zaten lekker in gekoelde ruimtes en met belastinggeld gefinancierde luxe auto’s.
  Was een zoveelste vorm van geïndustrialiseerde marteling in deze EUSSRepubliek, waar autochtone bejaarden stelselmatig worden verarmd, verwaarloosd, geïsoleerd en vermoord.
  Die nalatige attitude vormt in elk EUSSR land een deel van de volksvijandige basis terwijl ‘migratie’ is ontaard in een catastrofe.

  Maar waarom sprong de als een zonnekoning in geld badende laaghartige quasi intellectueel Bernard Henri Levy, die zo’n fervent roekeloos voorstander is van Genocide op de Europese bevolkingen door ‘migratie’, in het voormalig rijk der Franken wat in permanente noodtoestand verkeerd, niet op dit toneel ?

 • Vicky

  Nie Franse nie, Dan (((Franse)))

 • Rifrug

  Volgens die Tribune Juive, het hy Sarah “Satan” noem en kalm gebid ná haar moord. – ‘genoem’

 • Is dit polities korrek vir akademisie (of “plebs”) om die Staat wat altyd net die beste belange vir geregtigheid van al sy burgers op die hart dra, so te bevraagteken? Of is “toesmeer” deel van “regeer”?

 • Skisofreen

  Nou wonder ek, as ‘n Arabier ‘n haat jeens Jode koester, maak dit hom ‘n anti-semiet?

 • Mattewis Kat

  Ja toemaar, ons weet hoe hulle voel. Ons het destyds dieselfde gevoel toe die land se skape “ja” gestem het vir die De-Klerk-ellende wat ons toe gevolglik oorweldig het. Ten spyte daarvan dat Media24 en trawante hul bes doen om die waarheid tot vandag toe vir ons te verskans, kan ons die blatante ellende in ons land buitendien ook nie weer demokraties regstem nie. Die Franse het dalk ‘n kans as hulle tot hulle sinne kom en vir “toy-boy” Macron so spoedig moontlik uit die kussings lig.